Nyt muistellaan Elasto Maniaa! / Uutiset / pelaaja.fi

Nyt muistellaan Elasto Maniaa!

14.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6

Tämän sunnuntain klassikkopeliksi päätyi pyöräilyhupailu Elasto Mania. Miikka Lehtonen muisteli yliampuvaa ja fysiikkopohjaista mopoilua Pelaaja-lehdessä 108, joka julkaistiin syyskuussa 2011.

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Legendaarinen peli.

Käyttäjän tofu123 kuva
tofu123

Hyvä artikkeli hienosta pelistä!

Päivitellään tähän, että nykyään mopositeltä käydään ihmettelemässä n. 1-4 viikon välein päivittyvää 54:n alkuperäisen radan maailmanennätystaulua. Muuten sinne ei juurikaan mitään oleellista päivity.

Pelaajayhteisö löytyy sen sijaan Elastomanian nettiversiosta, sekä mopolauta-foorumilta. Nettiversiossa mm. julkaistaan aktiivisesti n. 5-30 minuuttia kestäviä kilpailuja (battle), jossa mitellään kuka ajaa nopeiten jonkun käyttäjän luoman uuden radan. Nettiversion battleista ym. tulee automatisoidut tilastot http://elmaonline.net/ sivulle. Ed. mainitulta sivulta löytyy myös linkki tiedostoihin ja sivun wiki-linkistä ohjeet miten nettiversion (eol) asennus onnistuu.

Pelaajayhteisö ei rajoitu myöskään vain nettiin. Legendaarinen FEM (finnish elma meeting) järjestettiin itse asiassa alle kuukausi sitten pidennetyn viikon mittaisen rantamökkikokouksen merkeissä. Tämän kertaisessa kokouksessa ei jaettu kultaisia omenoita vuoden parhaista suorituksista (GAA), vaan keskityttiin erinäisiin kilpailuihin. Osanottajia tällä kertaa oli Suomesta, Latviasta, Ruotsista ja Norjasta viikon aikana yhteensä n. 32.

Lisätäänpä tähän postaukseen vielä linkki videoon, jossa hieman ajamisen mallia. Kaikki 54 alkuperäistä rataa maailmanennätykset v. 2012 http://www.youtube.com/watch?v=sh7xqL_HhWc
Tänä päivänä maailmanennätysten kokonaisaika on parantunut tuosta videosta n. 9 sekuntia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuli itsekin aikoinaan Elastoa ja Action Supercrossia pelattua paljonkin. En koskaan tajunnutkaan silloin että ovat samoilta tekijöiltä. Luulin klooniksi toista. Ja kun muutenkin siihen aikaan tuli esimerkiksi kymmeniä luolalentelyitä, joten sellainen tietynlainen samankaltaisuus oli minulle normaalia peleissä.

Lainaus käyttäjältä tofu123

Lisätäänpä tähän postaukseen vielä linkki videoon, jossa hieman ajamisen mallia.

No huh huh. En itseäni koskaan minään parhaana ole kyseisessä pelissä pitänytkään mutta tuolla kyllä sellaisia kikkoja että eturenkaan varassa roikkuminen on aika peruskamaa noiden jälkeen. Todella kekseliäitä keinoja nopeuttaa menoa ja oikoa jaksoja.

Käyttäjän Burning kuva
Burning

No huh huh. Älytöntä kikkailua tosiaan tuolla videolla. Legenda peli jonka parissa kauppiksen taloushallintatunnit meni kuin siivillä.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Action Supercrossia tuli sillo pelailtua aika paljonkin aikoinaan. Elastomanian pelailut jäi sitten vähemmälle. Ja tuo video, huhheijaa mitä kikkailua!

Käyttäjän Rafael_Ninja kuva
Rafael_Ninja

Tämä peli oli yksinkertaisuudessaan huippu koukuttava! :)

Nostoja