Nyt se on täällä - tältä näyttää GTA V:n pc-versio ultra-asetuksilla / Uutiset / pelaaja.fi

Nyt se on täällä - tältä näyttää GTA V:n pc-versio ultra-asetuksilla

14.04.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
18
Nyt se on täällä - tältä näyttää GTA V:n pc-versio ultra-asetuksilla

Grand Theft Auto V:n hartaudella varrottu pc-versio on vihdoin virallisesti täällä.

Pc:lle Rockstarin mukaan huolella optimoitua, viritys- ja kiillotustöiden vuoksi useampaan kertaan myöhästynyttä peliä on teoriassa mahdollisuus pyörittää parhailla tehomyllyillä valtavalla 4K-resoluutiolla 60 kuvan sekuntivauhdilla. Vähemmän tehokkaatkaan koneet eivät jää kisassa toiseksi, sillä pelin pitäisi toimia sulavasti monilla erityyppisillä kokoonpanoilla.

Vielä ostopäätöstä pohtivien on nyt mahdollista arvioida mainospuheiden pitävyys itse. Verkkoon on jo rantautunut päätähuimaava määrä Grand Theft Auto V:n grafiikkaa ja suorituskykyä esitteleviä videoita, joista kauneinta herkkua verkkokalvoille tarjoilevat ultra-asetuksilla pyörivät pätkät.

Alla olevat videot havainnollistavat teoksen virallisen suorituskykytestin ohella sen kaupunkiympäristöjen, vesiefektien ja kasvillisuuden täyttä potentiaalia itse pelissä parhailla mahdollisilla asetuksilla. Grafiikkaa arvioidessa on hyvä muistaa YouTuben pakkaavan ladatut videot itse, mikä vaikuttaa niiden laatuun.

Lähde: Eurogamer, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Kiitän ja kumarran tällaisesta uutisoinnista. Tosissaan nuo Youtube pätkät eivät anna oikeutta varsinaiselle pelikuvalle, mutta ainakin niistä saa jotain kuvaa esim piirtoetäisyyksistä, varjostuksista ja ruudunpäivityksestä. Jos omistatte edes keskinkertaisen pelikoneen, niin suosittelen kokeilemaan kyseistä peliä. On meinaan iso harppaus konsoliversioista.

Huom. Ennen pelin käynnistämistä päivittäkää näytönohjaimen ajurit.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Kai sitä joutuu nöyrtymään ja hommaan tämän pc-version vaikka onkin samainen ps3:lla. 4K asetuksilla en pääse tästä nauttimaan kun ei sellaista TV:ta kannata enää ostaa. Toivottavasti GTA6 ja 8K sentään olisivat jokseenkin samaan aikaan markkinoilla.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Voi kun oikeakin elämä olisi teräväpiirtona... Huoh!

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tuossa heräilin aikasin aamulla että ehtisin ennen tenttejä vähäsen aloitella. Laitoin steamista käynnistymään ja steam ilmoittaa että ensimmäisessä käynnistyksessä menee 30min. Noh tunti sen jälkeen kun jouduin jo lähtemään se näytti että aikaa jäljellä vielä 15min. Tässä ois nyt koulua sinne kuuteen asti...ei ees vituta :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nyt koko yön ja aamun pelanneena sanon, että PS3:sen jälkeen tämä on "how it was meant be played", siihen grafiikoiden ja ruudunpäivitysnopeuden lisäksi vielä hiiri ohjauksen uskomaton osumatarkkuus ilman auto-aimia ja DS4 ajamiseen. Gaming goodness parhaimmillaan. Kauan sitä odotettiin, mutta on se sen arvoista. Ekaa videotani tähdittää luonnollisesti online hahmoni Jonna The Konna, joka on vielä työn alla tosin.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Onhan se nättiä, mutta pysyttelen PS4 versiossani. :)

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Uuden näytönohjaimen hankinta olisi edessä. Siksi tämäkin tulee varmaan ykkösboksilla pelattua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En kyllä näe mitään syytä enää toiseen kertaan laittaa rahaa & aikaa tähän peliin kun sen kerran olen X360:llä pelannut. On graafinen ja muukin ero huomattava mutta pelistä saatava kokemus on silti sama (pienin lisäyksin tosin, joista en täyttä hintaa uusiksi maksa).

Voin kyllä kuvitella mikä ilo on sellaisella joka on pidättäytynyt pelistä tähän asti ja saa sen nyt pc:lle pelattavaksi.

Mites nyt muuten sellaisten kommentit jotka ovat yleensä remasterointeja vastaan, kun aika moni on ostanut tämän varmaan jo aiemmin jollekin muulle vehkeelle ja nyt uusiksi pc:lle? Eikö siinä ole juuri se yksi remastereiden kirous: ostaa sama peli uusiksi?

Käyttäjän gta_iv83 kuva
gta_iv83
Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Onhan se nättiä, mutta pysyttelen PS4 versiossani.

ps4 omistan

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä zappah

Mites nyt muuten sellaisten kommentit jotka ovat yleensä remasterointeja vastaan, kun aika moni on ostanut tämän varmaan jo aiemmin jollekin muulle vehkeelle ja nyt uusiksi pc:lle? Eikö siinä ole juuri se yksi remastereiden kirous: ostaa sama peli uusiksi?

Itse pelasin X360:llä pelkän pääjuonen lävitse ja jätin tarkoituksella kaiken muun sisällön PC:lle. Hyvillä mielin maksoin täyden hinan PC-versiosta. Kuitenkin luvassa on luultavasti sairas määrä modeja, lisäsisältöä ja tietysti aivan huikea harppaus teknisesti. Uutta pelattavaa riitää enemmän kuin monessa muussa pelissä yhteensä. Lisäksi tulee sopivaan rakoon, kun X360-version julkaisussa GTA Online oli aika hirveää kuraa. Nyt on mukava päästä testaamaan miten sen pitäisi oikeasti toimia. Niin ja ilman pakollista Xbox Live / PS+ aikaa.

Mielestäni Xbox One ja PS4 versioiden julkaisu täyteen hintaan oli hirveätä rahastusta. Hieman paranneltu ulkoasu, mutta peli rullasi siltikin yhtä heikosti. Rautaero on kuitenkin aivan valtava, jos vertaa melkein 10-vuotta vanhoja konsoleita vs next gen. Meni myyntiin viikko oston jälkeen. Niin siis ostin GTA V myös Xbox Onelle, jonka osto kadutti. Onneksi en ottanut takkiin kun kymmenen euroa.

Edit. Jos GTA V saadaan modituki (en ole tutustunut aiheeseen), niin peliin käytetty aika tulee nousemaan moninkertaisesti. Sen verran hyvää sisältöä ovat modaajat aiemmin saaneet aikaiseksi. Eniten kuitenkin odotan GTA IV tyylistä iCEnhancer grafiikka modia, jolla maailmasta saadaan todella upean näköinen. Tuli meinaan nelos osassa vain huvin vuoksi pyörittyä ympäriinsä ja ihasteltua maisemia.