Nyt sekin selvisi: Tältä kuulostaa, kun Super Mario puhuu selkokielellä kokonaisia lauseita / Uutiset / pelaaja.fi

Nyt sekin selvisi: Tältä kuulostaa, kun Super Mario puhuu selkokielellä kokonaisia lauseita

18.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Nyt sekin selvisi: Tältä kuulostaa, kun Super Mario puhuu selkokielellä kokonaisia lauseita

Rakkaalla Super Mariolla on monia ikonisia huudahduksia, mutta Nintendo-maskotin on harvoin kuultu harrastavan syvällisempiä keskusteluja. Nyt siihen on tullut muutos. Super Mario Odysseyn myötä Nintendo käynnisti moniosaisen videosarjan, jossa Super Mario vastaa lasten lähettämiin kysymyksiin.

Kyseessä on niitä harvoja kertoja, kun Super Marion virallinen näyttelijä Charles Martinet puhuu hahmon ikonisellä äänellä pidempiä lauseita selkokielellä. Tuoreemmissa peleissä Marion ääntely on lähinnä lyhyitä huudahduksia tai italiaa etäisesti muistuttavaa siansaksaa.

Martinet aloitti Marion roolissa jo Windowsille vuonna 1995 julkaistussa Mario's Game Gallery -pelissä, joka tunnetaan myös nimellä Mario's FUNdamentals. Interplayn julkaisemassa pelissä Martinetin Mario olikin huomattavasti puheliaampi kuin vuotta myöhemmin ilmestyneessä Super Mario 64:ssä, jossa suurin osa pelaajakunnasta sai ensikosketuksen Marion viralliseen ääneen.

Mikäli olet siis ihmetellyt, miltä selkokielellä puhuva nykypäivän Super Mario kuulostaa, voit katsastaa ensimmäisen ja tuoreimman Letters to Mario -videon ohesta. Kerro kommenteissa, haluaisitko Marion puhuvan enemmän myös itse peleissä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mario on aina ollut ääniltään ja sanomisiltaan niin ärsyttävä että mieluusti olisi mahdollisimman paljon turpa kiinni. Joku siinä vain ärsyttää.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Mitä, eikö sulle muka kelpaa hyvin teatraalisen sekä erittäin steoreotypisen italialaismiehen lätinät :D? Katohan tästä pätkä Golden Voicen vanhaa suomidubbia Mario-piirretystä, ehkä se helpottaa.

Mutta näin vakavasti puhuen, nuo Mario-videot olivat kieltämättä aika jäätävää katottavaa. Siinä vaiheessa rupesi tosin naurattamaan, kun Mario kaivo Switchinsä esiin - yhtä keinotekoisten hurraa huutojen saattelemana- ja rupesi kehumaan sitä maasta taivaaseen.

Jos noin paljon wohoota ja mamma miaa pitäisi hokea yksistään noin lyhyissä videoissa, niin minunkin puolestani Marion on vaan parempi pysyä lähestulkoon mykkänä protagonistina. Tai sitten rupean vain katsomaan tuota vanhaa Mario-piirrettyä, vaikkapa Golden Voicen dubbaamana, jos haluan kuulla Marion puhuvan. Tää Nintendon suoritus oli vaan niin yliampuvan teennäinen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus mecha_no_maniac

Mitä, eikö sulle muka kelpaa hyvin teatraalisen sekä erittäin steoreotypisen italialaismiehen lätinät :D? [url="http://www.youtube.com/watch?v=vurSX7KR-0k&t=0m11s"]Katohan tästä pätkä Golden Voicen vanhaa suomidubbia Mario-piirretystä[/url], ehkä se helpottaa.

Tarkoitin ehkä enemmän nimenomaan sitä toistelua kun Mariolla on ne yhdet ja samat fraasit joka paikassa. Odysseyssakin on varmaan alle 10 erilaista sanomista Mariolla niin kyllä se kymmenien tuntien päästä alkaa jo tulla korvista ulos. Sitä vain sitten pahentaa tuo teatraalisuus ja stereotyyppisyys.

Toki Mario lienee enemmän nuoremmille suunnattu hahmo mutta yhtä ärsyttävänä pidän esim. Mikki Hiirtäkin. Molemmat on ihan liian hyviä ilmaan minkäänlaista särmää. Ja siis ihan pienestä lapsesta lähtien en ole tykännyt Hiirestä pätkääkään, että ei ole kyseessä mikään aikuisen ongelma.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Pienenä useimmat kaverit luuli ettei Mario osannut puhua. Itsehän nörttinä asiantuntevana tiesin aina paremmin, kiitos Nintendo-lehtien ja Super Show-vhs:ien keräilyn.