Nyt sekin selvisi: Tältä kuulostaa, kun Super Mario puhuu selkokielellä kokonaisia lauseita

Nintendon videosarjassa Super Mario vastaa lasten lähettämiin kysymyksiin.

18.1.2018 13:12

Rakkaalla Super Mariolla on monia ikonisia huudahduksia, mutta Nintendo-maskotin on harvoin kuultu harrastavan syvällisempiä keskusteluja. Nyt siihen on tullut muutos. Super Mario Odysseyn myötä Nintendo käynnisti moniosaisen videosarjan, jossa Super Mario vastaa lasten lähettämiin kysymyksiin.

Kyseessä on niitä harvoja kertoja, kun Super Marion virallinen näyttelijä Charles Martinet puhuu hahmon ikonisellä äänellä pidempiä lauseita selkokielellä. Tuoreemmissa peleissä Marion ääntely on lähinnä lyhyitä huudahduksia tai italiaa etäisesti muistuttavaa siansaksaa.

Martinet aloitti Marion roolissa jo Windowsille vuonna 1995 julkaistussa Mario’s Game Gallery -pelissä, joka tunnetaan myös nimellä Mario’s FUNdamentals. Interplayn julkaisemassa pelissä Martinetin Mario olikin huomattavasti puheliaampi kuin vuotta myöhemmin ilmestyneessä Super Mario 64:ssä, jossa suurin osa pelaajakunnasta sai ensikosketuksen Marion viralliseen ääneen.

Mikäli olet siis ihmetellyt, miltä selkokielellä puhuva nykypäivän Super Mario kuulostaa, voit katsastaa ensimmäisen ja tuoreimman Letters to Mario -videon ohesta. Kerro kommenteissa, haluaisitko Marion puhuvan enemmän myös itse peleissä!

Lisää luettavaa