Obama ja Biden jälleen peliväkivallan ja kouluammuskelujen äärellä / Uutiset / pelaaja.fi

Obama ja Biden jälleen peliväkivallan ja kouluammuskelujen äärellä

9.01.2013 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
15

Viimeisimmän Yhdysvaltojen kouluammuskelun jälkeen perustettu, presidentti Barack Obaman iskuryhmä saa apua useilta tahoilta. Varapresidentti Joe Bidenin johtama tiimi on onneksi saanut merkittävän muistutuksen viihdealan Entertainment Merchants Associationilta.

Kirjeessä muistutetaan monista aiemmista valtion tekemistä tutkimuksista, joista mikään ei antanut suoraa kytköstä väkivaltaisen käytöksen ja videopelien, tai muun väkivaltaa käsittelevän viihteen välille.

EMA:n puheenjohtaja Mark Fisher toivookin, ettei Biden käynnistäisi jälleen uutta selvitystä videopelien ja väkivallan mahdollisista yhteyksistä. Hän tarjoaakin avuksi jälleenmyyjien ja tukkureiden apua ratkaisujen löytämiseksi, mutta ei suostu hyväksymään videopelien asemaa median sylkikuppina.

Myös NRA, eli Kansallinen kivääriyhdistys on keskusteluissa mukana antamassa oman näkemyksensä alati kasvavan väkivaltaisuuden ratkaisemiseksi. NRA ehti Connecticutin ammuskelujen jälkeen jo tuomitsemaan viihdeteollisuuden tunteettomaksi, korruptoituneeksi varjo-organisaatioksi, joka myy ja kylvää väkivaltaa omiaan vastaan.

Connecticutissa ollaan myös järjestämässä väkivaltaisten pelien palautusoperaatiota huolestuneille vanhemmille. Pelit on tarkoitus tuhota.

Lähteet: VG247, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Guns don't kill people, games do!

Käyttäjän ToveriJuri kuva
ToveriJuri

The world is a twisted place
I don't know. Therefore, video games.

tästä tulee pian itselleni uusi hittislogan.

Käyttäjän InFlames kuva
InFlames

" Connecticutissa ollaan myös järjestämässä väkivaltaisten pelien palautusoperaatiota huolestuneille vanhemmille. Pelit on tarkoitus tuhota."

Mainos: Tuo väkivältaiset pelit meille saat vapaavalintaisen pistoolin/kiväärin tilalle

Käyttäjän Seke kuva
Seke

Huoh taas kerran. Milloin väkivallan syynä on rock musiikki milloin televisio ja milloin pelit...

Sen sijaan että päättäjät tosissaan miettisivät mikä heidän maassaan ja yhteiskunnassa on vikana osoittaa syyttävä sormi usein sitä helpointa nimittäjää. "Peleissä on väkivaltaa --> nuoret pelaavat pelejä --> nuoresta tulee tappajia!

Pelkkää logiikkaa! Siis näinhän sen täytyy olla! Sillä ei ole paskaakaan väliä että väkivaltaviihdettä kuluttaa lähes jokainen amerikkalainen mutta vain promillen tuhannesosa syyllistyy hirmutekoihin ja näistäkin vain pienenpieni osa on "aktiivisia" pelaajia.

Sitten viisaat ihmiset ovat jo polttamassa pelejä roviolla! "Näin maailmasta tulee parempi paikka, kiljuu nainen joka ei tiedä pelaamisesta enempää kuin sika kuusta!"

Pelit, kirjat, elokuvat tai musiikki eivät tee kenestäkään tappajaa. Ne voivat ehkä jossainmäärin laukaista kipinän tekoon, siis sen viimeisen asian joka katkaisee kamelinselän ja helvetti pääsee valloilleen.

Haluaisinpa esimerkiksi tietää miten helposti Amerikassa pääsee masentunut ihminen hoitoon jolla ei ole rahaa. Tuskin mitenkään... Alkoholi, aseet ja huumeet ovat kuitenkin helposti jokaisen saatavilla ja edulliseen hintaa.

Käyttäjän juwetus kuva
juwetus

Itekin ollut aina sitä mieltä, että pelit eivät ole syy. Ja pelaajien keski-ikäkin on likempänä 30v, juuri siksi koska nää pelit on aikuisille. Mut nykymaailmassa ei kannata myöskään tulla liian ylpeeksi tämänkään asian suhteen, jengi on niin sekasin ja ihmiset ei osaa kasvattaa/valvoa kakaroitaan. varmaa on, että on tapauksia, että pelit tekee pahoja vaikutteita joidenkin yksittäisten lapsien/nuorten mielelle. Ihan kuten moni muukin asia toki.

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak

Elikkäs on pelien syy, että vanhemmat antavat lastensa pelata ei-niille sallittuja pelejä ja he sitten ovat väkivaltaisia. Niinkö nuo ajattelevat?

Käyttäjän Pelitaito kuva
Pelitaito

Hyvä, että tällainen kirje on kirjoitettu! Pelaajien pitäisi ehkä myös enemmän miettiä sitä, mitä voisivat tehdä pelien julkisuuskuvan kiillottamiseksi: kuinka osoittaa, että pelaajista suurelle enemmistölle pelaaminen ei aiheuta ongelmia, ja että pelit eivät ole silkkaa aivotonta väkivaltaviihdettä? Tällä hetkellä tuntuu siltä, että se vähä yhteiskunnallinen keskustelu mitä peleistä käydään, käydään pelaajien ja pelialan yli ja ohi.

-Mikko / Pelitaito

Käyttäjän Manmangler kuva
Manmangler

Pelit eivät ole syy, mutta
- Väkivaltaiset pelit alentavat kynnystä käyttää väkivaltaa
- Voi antaa kehittyvssä iällä olevalle toiminta malleja (Lue alaikäise jotka eivät sasikaan pelata niitä)
- Henkilö joka nauttii väkivallastaa pelaa luultavasti väkivaltaisia pelejä.

Eli kyllä pelit vaikuttaa mutta henkilön johon ne vaikuttaa pitää olla.
- erittäin nuori ja valmiiksi lataamo kamaa(Niille voi tulla "kilahdus" jo punaisista valoista). Terve ihminen ei peleistä saakkaan niin virikkeitä. Kuten myös sanottu tuollaiset väkivallasta nauttivat pelaavat väkivaltaisia pelejä, mutta se ei tarkoita että kaikki väkivaltaisia pelejä pelaavat nauttisi väkivallasta IRL.

Monet pelaavat väkivaltaisia pelejä rentoutuakseen. Sama on monella kauhuelokuva friikillä. Eli kauhuelokuvien katsomisen on huomattu rentouttavan joitakin ihmisiä. Toiset taas saa niistä pahoja unia.

Pelien syyttäminen on väärin. Yleensä tuollainen on monen asian yhteenkasauma.

Käyttäjän Pelitaito kuva
Pelitaito

Asiallista tekstiä sekä -raffision-:ilta että Manmanglerilta. Jos tutkimustieto aiheesta kiinnostaa, Pelitaidon sivulla on pienimuotoinen katsaus.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Niinh, aseet eivät tapa vaan ne auttavat siinä mitä ihminen tekee ja juuri tuo masennus esimerkiksi tai joku mielenterveys ongelma, ei sitä pysty ehkäisemään kunnolla kun amerikassakin tarvitsee vakuutuksen että sinne sairaanhoitoon pääsee ja köyhimmillä ei ole siihen varaa joten hoidot maksaa hunajaa.

Ärsyttävää millaisessa kuplassa jotkut elää kun ei ole ketään ketä syyttää niin nostetaan taas videopelit pöydälle ja niinkuin Mikko/Pelitalo sanoi tuossa, on pakko kyllä jotenkin näyttää se ettei nuo pelit kylvä tuhoa vain kenkä puristaa ihan jostain muualta.

Nostoja