Obama ja Biden jälleen peliväkivallan ja kouluammuskelujen äärellä

Videopelit joutuvat jälleen puolustuskannalle.

9.1.2013 13:03

Viimeisimmän Yhdysvaltojen kouluammuskelun jälkeen perustettu, presidentti Barack Obaman iskuryhmä saa apua useilta tahoilta. Varapresidentti Joe Bidenin johtama tiimi on onneksi saanut merkittävän muistutuksen viihdealan Entertainment Merchants Associationilta.

Kirjeessä muistutetaan monista aiemmista valtion tekemistä tutkimuksista, joista mikään ei antanut suoraa kytköstä väkivaltaisen käytöksen ja videopelien, tai muun väkivaltaa käsittelevän viihteen välille.

EMA:n puheenjohtaja Mark Fisher toivookin, ettei Biden käynnistäisi jälleen uutta selvitystä videopelien ja väkivallan mahdollisista yhteyksistä. Hän tarjoaakin avuksi jälleenmyyjien ja tukkureiden apua ratkaisujen löytämiseksi, mutta ei suostu hyväksymään videopelien asemaa median sylkikuppina.

Myös NRA, eli Kansallinen kivääriyhdistys on keskusteluissa mukana antamassa oman näkemyksensä alati kasvavan väkivaltaisuuden ratkaisemiseksi. NRA ehti Connecticutin ammuskelujen jälkeen jo tuomitsemaan viihdeteollisuuden tunteettomaksi, korruptoituneeksi varjo-organisaatioksi, joka myy ja kylvää väkivaltaa omiaan vastaan.

Connecticutissa ollaan myös järjestämässä väkivaltaisten pelien palautusoperaatiota huolestuneille vanhemmille. Pelit on tarkoitus tuhota.

Lähteet: VG247, Polygon

Lisää luettavaa