Oculus paljasti valikoiman virtuaalitodellisuusvalmiita tietokoneita / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus paljasti valikoiman virtuaalitodellisuusvalmiita tietokoneita

27.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Oculus paljasti valikoiman virtuaalitodellisuusvalmiita tietokoneita

Virtuaalitodellisuuspioneeri Oculus on paljastanut sarjan virtuaalitodellisuusvalmiita pc-kokoonpanoja.

Yhtiön Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit vaativat emokoneeltaan aikamoista vääntöä, mikä merkinnee monille vt-teknologiajunan kyytiin tahtoville uuden raudan hankintaa. Tätä ennakoiden Oculus on suunnitellut valikoiman Riftille optimoituja Oculus Ready -peli-pc:itä yhdessä tunnettujen laitevalmistajien kanssa. Projektissa mukana ovat näillä näkymin ASUS, Dell sekä Alienware, ja koneista halvimpien hinnat pyörivät rapakon takana noin tuhannen dollarin eli vajaan 900 euron paikkeilla.

Oculuksen mukaan Oculus Ready -koneet on niin suunniteltu, koottu kuin testattu Rift mielessä, joten niiden pitäisi teoriassa taata käyttäjilleen paras mahdollinen virtuaalitodellisuuskokemus. Kunkin vaihtoehdon tarkkoja kokoonpanoja voi tutkailla Oculuksen laitevalmistajaportaalin kautta.

Muistin virkistämiseksi alle on listattu Riftin yleispätevät minimivaatimukset:

  • Näytönohjain: Nvidia GTX 970 / AMD 290, vastaava tai parempi
  • Suoritin: Intel i5-4590, vastaava tai parempi
  • Keskusmuisti: 8 Gt+ RAM
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 7 SP1 tai uudempi 
  • Kaksi USB 3.0 -porttia 
  • HDMI 1.3 -videoulostulo 

Oculus Ready -koneet näkevät päivänvalon Oculus Riftin rinnalla vuoden 2016 alkupuolella.

Lähde: Oculus, DualShockers, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Jos pc pelaamisesta mitään ymmärtää niin ymmärtää myös että paraskaan kone ei riitä kaikilla herkuilla tähän leikkiin. Rahapussin mukaan sitten tyydytään isompiin tai pienempiin kompromisseihin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

^ Hyvä kuitenkin heille, jotka eivät koneista niin ymmärrä mutta haluavat silti pc:n, jolla tuota vr-touhua harrastaa. Kyllähän moni on noita laseja ostamassa PS4:llekin, joten suurelle osalle ei liene ne "kaikki herkut" pääasia, kunhan pääsee hommaan jotenkin mukaan.

Itsekin menisin pc:n mukana mikäli tuohon lähtisin. En kuitenkaan lähde ennen kuin nähdään onko tämä taas vain pieni marginaalihomma vai oikeasti edes hieman yleisempi juttu. Ennustan että ei yleisty, ihan jo hintojen vuoksi: pelkät lasit maksavat sen 300-500 (ihan veikkaus vain) ja lisäksi pitää olla se PS4 taikka kykenevä pc.

Käyttäjän idaho kuva
idaho

No tuolla kokoonpanolla ei kyllä varmasti pysty pelaamaan 2160x1200 resoluutiolla 3D:nä ja 90fps mitä oculuksen myyntiversio vaatii. Tai voihan sitä aina laskea detailien tasoa alaspäin jolloin varmasti onnistuu, mutta kuka sitä nyt tahtoo tehdä varsinkin kun kyse VR kokemuksesta. Tohon kylkeen toinen 970 näyttis niin aletaan olla lähempänä oikeaa tarvittavaa kokoonpanoa :)

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Ihan turhia tollawia kokoonpanoja julkaista. Ne jotka lähtee tuohonn touhuun mukaa niin varmasti kasaavat koneensa itse.
Mitä hintoihin tulee, niin se mistä kukaan ei ole vielä maininnut, on vr-lisä peleissä. Rohkenen väittää että peleihin tulee sellainen 10-20 euroa vr-lisää ja vanhoja pelejä saa vr-remasterina lisä hintaan tietysti. Konsoli vr-lisä on varmasti 30+ eur.
Itse en hanki oculusta ihan vaan fb.n takia. Onneksi on muitakin ja lisää tulee kokoajan.

Nostoja