Oculus-pomo ei pidä PlayStation VR:ää Riftin kilpailijana / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus-pomo ei pidä PlayStation VR:ää Riftin kilpailijana

10.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
28
Oculus-pomo ei pidä PlayStation VR:ää Riftin kilpailijana

Maaliskuussa ilmestyvät Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saavat kevään mittaan haastajia puolin ja toisin, mutta kehittäjäfirmaa ei ahdista.

Sonyn PlayStation VR tulee hallitsemaan virtuaalitodellisuusmaailmaa konsolipuolella käytännössä yksin, mutta IB Times -uutissivustolle vastikään antamassaan haastattelussa Oculus-pomo Palmer Luckey kieltää PlayStationin käyvän todellisesta kilpailijasta. Luckeyn mukaan lasien kohdeyleisöt eroavat toisistaan niin selkeästi, ettei huolenaihetta juuri ole.

– En usko, että maailmassa on montaa PS4-omistajaa, jotka tahtovat sijoittaa 1500 dollaria kunnon pelikoneeseen. PlayStation tuo virtuaalitodellisuuden erilaiselle ihmisjoukolle, joka ei mielestäni koskaan edes ollut osa meidän kohdeyleisöämme, Luckey pohtii haastattelussa.

Luckey muistaa myös mainita, ettei PlayStation VR pärjää tehoissa Oculus Riftille siitä huolimatta, että se tulee käyttämään omaa, erillistä suoritinyksikköään.

– On hyvä huomata, että heidän lasinsa eivät ole aivan yhtä huippuluokkaa kuin meidän – ne ovat silti mielestäni hyvät lasit – eikä PlayStation 4 ole läheskään yhtä tehokas kuin Riftin suositukset, mies pohtii.

Oculus Riftin ennakkotilausjono jatkuu jo kesäkuulle, mutta ensimmäiset onnekkaat saanevat lasinsa jo parin kuukauden päästä. PlayStation VR puolestaan on vielä vailla tarkkaa julkaisupäivää.

Lähde: IB Times, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kummallinen lausahdus tämän idiootin suusta taas. Se on nimenomaan teidän suora ja ehkä pahin kilpailija jonka suurin myyntivaltti on hinta (toivottavasti). Miten se ei ole kilpailija jos jätän teidän vehkeenne ostamatta ja ostan sen sijaan heidän? Olettaen siis, että sekin ei hinnoittele itseään ulos kilpailusta.

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

Mites se nyt voiskaan olla kilpailija jos on eri alustallekin? Ja pakko kyllä myöntää että taitaa pleikkarin laseilla olla hieman suurempi tuo kohdeyleisö mitä Oculuksen puolella.

Käyttäjän Dareg kuva
Dareg

Kyllähän ne tavallaan kilpailee, koska harva rupee ostamaan usean satasen laseja useampia kappaleita

Käyttäjän Ripper kuva
Ripper

Ohan nuita ylimielisiä "kauppamiehiä" ennenkin nähty, mutta eiköhän se totuus iske päin naamaa jossakin vaiheessa .

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kanadan Amazon oli jo vahingossa(ko?) listannut Playstation VR:n sivuilleen 1125 Kanadan dollarin hintaan, eli muunnettuna noin 800 Yhdysvaltain dollaria. Että ehkä vähän hillitsisin pettymystäni ennen kuin haukkuisin Palmer Luckeyta yhtään enempää idiootiksi ja odottaisin vaan rauhassa virallista tietoa siitä mikä tämä "uuden alustan hinta" Sonyn mittapuulla tuleekaan olemaan.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Osittain pitää paikkansa. Vaikka normaali koti pitää budjetissaan vain yhtä kohtaa: viihde-elektroniikka ja nää molemmat on samaa, niin speksien eroista meinaa tulla erottava tekijä. Arvostukseni Sonyä kohtaan ei nouse jos tuovat jonkun cash-grab-tyylisen roska-vr-sotkun markkinoille. Oculuksen aalloilla ne nyt ratsastaa joka tapauksessa ja paraniskin olla vähän nöyrempää poikaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Thuresen

Mites se nyt voiskaan olla kilpailija jos on eri alustallekin?

Itsellenikin tämä särähti korvaan. En löytänyt ainakaan nopealla vilkaisulla mitään viitteitä siitä, että Oculus Rift olisi tulossa myös PS4:lle, mutta se riippuu Sonystä. Olen kuitenkin varma, että PlayStation VR tulee toimimaan jossain vaiheessa myös PC:llä yhteisön toimesta, vaikka Sony ei sitä virallisesti tukisikaan.

Lainaus käyttäjältä Thuresen

Ja pakko kyllä myöntää että taitaa pleikkarin laseilla olla hieman suurempi tuo kohdeyleisö mitä Oculuksen puolella.

Oculus Riftin kohdeyleisö voisi olla huomattavan suuri ainakin Steam-käyttäjämäärän perusteella. Sen lisäksi PC:llä laseille sopivien simulaatio-pelien määrä on myös mitä luultavimmin suurempi kuin muilla alustoilla. Toisaalta lasit eivät rajoitu ainoastaan pelaamiseen, joten potentiaalisia Oculus Riftin käyttäjiä löytyy paljon myös pelimaailman ulkopuolelta.

PC puolella Oculus Riftillä tulee olemaan useita kilpailijoita, joten VR-lasien käyttäjien määrä on jakautunut usein valmistajien kesken. PS4 käyttäjillä ei välttämättä tule olemaan mitään vaihtoehtoja, joten kaikki käyttäjät pakostakin PlayStation VR -lasien käyttäjiä.

Itseäni huolestuttaa, että pelinkehittäjät joutuvat jatkossa tukemaan useita eri laseja ja valitettavasti taitaa käydä niin, ettei kaikille laseille saada aina tukea. Siksi olisi tärkeää saada kunnon avoimet standardit VR-puolelle, jota vasten pelinkehittäjät voisivat pelinsä tehdä. Mielenkiinnolla odotan lähteekö Sony mukaan kehittämään avoimia standardeja vai käyttävätkö omaa suljettua. Yksi ongelma mielestäni ovat myös VR-yksinoikeuspelit. Kunnon painajainen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En usko että kukaan edes odotti Sonyn vr-lasien olevan samalla tasolla Riftin kanssa. Oma vaikutelma Riftistä on että ne ovat viimeisen päälle tehdyt luksuslasit joiden pelikäyttö on kovin pienen piirin hupia. Riftin käytössä pelaamiseen suurin ongelma ei ole lasien hinta vaan sen tarvitseman pc:n hinta, tosin tuskin kukaan Sonynkään laseja ostaa jos hinta on korkealla vaikka se tulisikin Rift + pc komboa huomattavasti halvemmaksi.

Jos vr lyö itsensä läpi pelaamiseen, niin en usko että parempi voittaa vaan se halvempi ja pelit käännetään sen menestyneemmän ehdoilla eli kuin konsoleilta pc:lle käännetyt pelit. Tai sitten halpislasien heikomman resoluution takia todetaan että "tää vr on paskaa" ja pelikäyttö tyssää siihen, ainakin siihen asti kun vr:n kunnolla mahdollistavan teknologian hinta on tippunut riittävän alas.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Niinkuin aiemminkin jo sanoin: VR on uusi 3D, sony vetelee itsensä väkisin mukaan alitehoisella raudalla ja pilaa kokemuksen suurimmalle osalle ihmisistä ja kaikki sanoo tekniikkaa kalliiksi hyödyttömäksi porvarien vekottimeksi. Kaikki jotka on pelanneet PS3:lla stereoskooppisella 3D:llä halvalla 3D telkkarilla ja sen jälkeen paljon tehokkaammalla tietokoneella ja paremmalla passiivisella 3D telkkarilla tietävät eron. PS3 laskee resoluutiot järkyttävän paljon alemmaksi, lisää viivettä ohjaimiin ja siihen päälle sitten kaikki ne halvan 3D telkkarin visuaaliset ongelmat. Vähän kuten Angel of Death tuossa jo osittain sanoi.

Tietenkin VR on saanut järkyttävän paljon enemmän hypeä taakseen ja toimii hieman paremmin kiitos teknologian harppausten.

Tietenkin laitokset ovat toistensa kilpailijat kuluttajan näkökulmasta, mutta varmaan kuten mies artikkelissa sanoi, ovat ne laadultaan niin eri luokkaa että niitä ei pitäisi pitää kilpailijoina, kuten RedJimi osittain mainitsi. Jos nyt miettii sen muutaman sekunnin, niin oculus vaatii aivan järkyttävän tehokkaan koneen että se toimii niinkuin sen pitää. Ei se PSVR voi yksinkertaisesti toimia lähelläkään samalla tasolla alitehoisella PS4:llä! Resoluutio on jo valmiiksi pienempi, pelien täytyy olla graafisesti simppelimpiä ja ruudunpäivityksen ongelmat ratkotaan lagia lisäävällä ruudun interpolaatiolla.

JOS PSVR pitää hintansa paljon alempana ja saa taakseen parempaa tavaraa, niin se on silloin todellakin yksi niistä laitoksista jota ihmiset todennäköisemmin hankkivat ja saavat siitä sen mielikuvan kuinka hyvä/paska VR tekniikka on. Oculus pitää siis itsensä mahdollisimman puhtaana ylimääräisistä lagia aiheuttavista ongelmista vaatimalla sitä oikeaa rautaa ja näin ainakin tällä hetkellä on sen porvariston laitos.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus käyttäjältä Haerski

Kanadan Amazon oli jo vahingossa(ko?) listannut Playstation VR:n sivuilleen 1125 Kanadan dollarin hintaan, eli muunnettuna noin 800 Yhdysvaltain dollaria. Että ehkä vähän hillitsisin pettymystäni ennen kuin haukkuisin Palmer Luckeyta yhtään enempää idiootiksi ja odottaisin vaan rauhassa virallista tietoa siitä mikä tämä "uuden alustan hinta" Sonyn mittapuulla tuleekaan olemaan.

Nettikaupat monesti ylihinnoittelee ennakkomyyntihintansa ja julkaisun tienoilla tulee esille se todellinen hinta.

Nostoja