Oculus-pomo pahoittelee hintapettymystä: "Rift on silti hävyttömän halpa" / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus-pomo pahoittelee hintapettymystä: "Rift on silti hävyttömän halpa"

7.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9
Oculus-pomo pahoittelee hintapettymystä: "Rift on silti hävyttömän halpa"

Odottujen Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien hinta puhuttaa puolin ja toisin.

Oculus VR:n ensimmäisen Rift-kuluttajapaketin paljastettiin eilen kustantavan Euroopassa 699 euroa, vaikka yhtiön viralliset hinta-arviot pyörivät vielä jonkin aikaa sitten 300-400 euron tietämillä. Yhtiön perustajajäsen Palmer Luckey on nyt kommentoinut valtavia pettymyksiä aiheuttanutta hintaeroa eilen pitämänsä Reddit-kyselytuokion puitteissa. Miehen mukaan kaiken takana on harkitsematon yritys jäsennellä lasien ja virtuaalitodellisuuteen pystyvän tehokoneen yhteishintaa kuluttajille.

– Tämä on selitys, ei tekosyy: siihen aikaan monet median edustajat toistelivat Riftin maksavan 1500 dollaria, ja minua turhautti, miten monet kuluttajat luulivat sen olevan pelkkien lasien hinta. Vastaukseni siihen oli kuitenkin ajattelematon, Luckey myönsi.

Luckey myös tiedostaa, ettei Oculus tehnyt tarpeeksi alhaisten hintaodotusten oikomisen eteen. Miehen mukaan yhtiö ikään kuin oletti, etteivät kuluttajat tarttuisi annettuun 350 dollarin hinta-arvioon.

– Ongelmaksi muodostui myös se, että ihmiset kuvittelivat 350 dollarin kehittäjäversion hinnan peilaavan paljon kehittyneemmän kuluttajaversion hintaa, emmekä korjanneet tätä olettamusta hyvin. Pahoittelen, Luckey totesi.

Eilisiltana mies myös vakuutteli Twitterissä, ettei edes 699 euron hintaa ei ole missään nimessä paisuteltu millään saralla. Miehen mukaan Oculus VR ei tao rahaa Riftillä, vaan hinnan takana yksinomaan teknologian huippulaatu.

– Rift on hävyttömän halpa ollakseen, mitä on, Luckey tiivisti.

Lähde: Palmer Luckey (Twitter), Reddit, VG247, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Voi olla hyvin mahdollista, että sisältämäänsä teknologiaan nähden se on jopa edullinen, mutta ei silti saa normaalia ei lotossa koskaan voittanutta kuluttajaa sitä ostamaan tuohon hintaan. Huvittaa lähinnä nämä vertailut 4K-televisioihin ja muihin näyttöihin, että ei nekään halpoja ole. Ei niin, mutta sentään television jokainen konseptina tietää ja on kokenut ja yleensä ostopäätöksessä ollaan 100% varmoja, että viihteen laatu paranee, toisin kun tämän VR homman kanssa. Itse en ainakaan ole valmis ottamaan 700 euron (ja Suomessa varmaan reippaasti yli, kun kauppoihin asti saapuu) riskiä.

Eihän se teknologiaansa nähden pahan hintanen ole. Osteleehan ihmiset 700 euron puhelimiakin parin vuoden välein, eikä tunnu missään, mutta puhelinkin on taas se hyväksi ja tarpeelliseksi todistettu tuote. Vaikka en kyllä itse ymmärrä ihmisiä jotka pistää uuteen luuriin 700 euroa joka toinen vuosi, mutta esim. ajatus 400 euron pelikonsolista joka viides vuosi puistattaa tai kyvykkään peli-pc:hen sijoittaminen.

Käyttäjän hessu80 kuva
hessu80

No kyllä saa minun puolesta jäädä kaupan hyllylle nämä hävyttömän halvat lasit, saa nähä mitä ne sonyn lasit tulee maksamaan...

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Aina sama itkuvirsi hinnoista. _jos_ hinnalla saa laatua niin ei todellakaa paha hinta. Kaikki pitäisi aina saada halvalla ja todistetusti silloin joutuu tyytymään kompromisseihin (esim konsolit vs pc). Testaamatta en uskalla ostaa mutta maksan mielelläni jos kokemus on sen arvoinen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Vaikea uskoa että vr lyö itseään läpi näillä hinnoilla. PS3 oli hyväksi havaittu konsepti, mutta sekin tökki 700 euron hintalapulla ja homma alkoi luistaa halvempien mallien julkaisun jälkeen. Aika ei ole vielä näköjään valmis vr:lle, aika kaukana taitaa olla vielä se aika että tuon mahdollistava teknologia on myynnissä sopivalla hinnalla normaalituloiselle ihmiselle.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Laatu maksaa.

Itselläni menisi tosin PC:n päivittämiseen toinen mokoma, joten odotan vuoden tai pari.
Tuskin VR on heti lyömässä läpi mutta pääasia on että saadaan peli käyntiin.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Tunna

Laatu maksaa.

Itselläni menisi tosin PC:n päivittämiseen toinen mokoma, joten odotan vuoden tai pari.
Tuskin VR on heti lyömässä läpi mutta pääasia on että saadaan peli käyntiin.

Näin juuri. Ajoituksesi saattaa osua juuri sopivasti seuraavaan aaltoon.

Oculus Already Working on the Second Consumer Version of the Rift, Says Palmer Luckey

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Naurettavia nämä korkeidenkin tahojen ilkkuvat kommentit, joissa Oculus-pomoja pidetään suurin piirtein idiootteina tämän hinnan johdosta, niin kuin nämä tässä olisivat jotain massaläpimurtoa yrittämässäkään. Tavoite lienee asettaa nyt virtuaalitodellisuuden laatustandardi ennen kuin kilpailijat saavat paskansa ulos, maksoi mitä maksoi. Jos Oculus nyt lyö kilpailijat tekniikallaan, sekä olemalla ensimmäinen apajilla ja tuo parin vuoden päästä halvemman version ulos, niin peli on todennäköisesti pelattu suoraan Oculuksen pussiin. Suuri yleisö ei ole joka tapauksessa riittävän perillä virtuaalitodellisuudesta, jotta massabreikki olisi mahdollista edes parin satasen laitteella. Nyt tarkoitus lienee herätellä kuluttajia ja homma hoidetaan lopullisesti kotiin sitten myöhempänä ajankohtana.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Jään odottamaan puolet halvempaa PSVR. Sillä pääsee hyvin testaamaan vt-maailmaa ja taas kerran voi vain keskittyä yksinoikeuksiin, muut pc:lle. Idästä on muutenkin viime aikoina tullut parempaa tavaraa kuin lännestä.

Käyttäjän Nollakontrolli kuva
Nollakontrolli

Taitaa HTC viedä leikin, liekö facebook lisää hinnassa.