Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien omistajat ympäri maailmaa ovat kohdanneet erikoisen ongelman näin keskiviikkona. Lasien käyttöä yrittäneet henkilöt ovat huomanneet, ettei niiden normaalikäyttöön tarvittava Oculus-ohjelmisto ole suostunut käynnistymään, vaan se herjaa vain virheilmoitusta ”Can’t Reach Oculus Runtime Service”.

Oculus on julkaissut jo asiasta tiedotteen todeten, että se on tietoinen ongelmasta ja korjailee sitä parhaillaan. Tiedotteita asian suhteen voi pitää silmällä Oculuksen virallisella keskustelualueella.

Minkäänlaista virallista syytä ongelmalle ei ole annettu. Virheilmoitusta tutkineet käyttäjät ovat kuitenkin todenneet, että vika näyttäisi muodostuvan vanhentuneesta turvallisuussertifikaatista. Periaatteessa ongelma on ollut siis väliaikaisesti korjattavissa siirtämällä tietokoneen sisäistä kelloa ajassa taaksepäin. Tämä kuitenkin voi johtaa muihin ongelmiin muiden ohjelmistojen kanssa eli se ei ole täysin suositeltavaa.

Päivitys 8.3. kello 11:50: Oculus on julkaissut päivityksen, jolla ongelman pitäisi korjaantua. Ohjeet sen hankintaan voi katsastaa tästä.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa