Oculus Rift -lisälaite antaa pelaajan haistaa meren ja tuntea tuulen kasvoillaan

FeelReal-maski puhaltelee tuulta ja tuoksuja pelaajan kasvoille virtuaalitodellisuuskokemuksen vahvistamiseksi.

11.3.2015 10:55

Uusi Oculus Rift -lisälaite pyrkii syventämään virtuaalitodellisuuselämyksiä tuoksuin ja tuntemuksin.

Prototyyppivaiheessa oleva FeelReal-maski peittää pelaajan nenän ja suun. Laite puhaltaa kylmän ja kuuman ilman lisäksi seitsemää erilaista tuoksua tai jopa vesisumua käyttäjänsä kasvoille tilanteesta riippuen. Maskin sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta klaustrofobinen laitos ei teoriassa häiritse esimerkiksi moninpelaamista.

Itsestään selvien meren ja ruohon tuoksujen lisäksi maski kykenee puhaltelemaan ilmoille muiden muassa tulen, viidakon ja jonkinlaisen mystisen pulverin tuoksua. Maskin tärinätoiminto puolestaan toimittaa klassisen ohjainvärinän virkaa.

Vaikka idea entistä mukaansatempaavasta virtuaalitodellisuudesta saattaa kuulostaa kutkuttavalta, todellisuus ei vielä aivan vastaa visioita. Muun muassa The Verge -teknologiasivusto kutsuu maskia ennakossaan kidutusvälineeksi, joka aiheuttaa testaajissaan epämääräisen yhdistelmän pelkoa ja pahoinvointia.

FeelReal pelaa Oculus Riftin ohella yhteen myös Sonyn Project Morpheuksen ja kahden muun virtuaalitodellisuuskypärän kanssa. Laitteen voi halutessaan jo ennakkotilata yhtiön verkkosivuilta.

Lähde: FeelReal, VG247, The Verge

Lisää luettavaa