Oculus Rift -lisälaite antaa pelaajan haistaa meren ja tuntea tuulen kasvoillaan / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus Rift -lisälaite antaa pelaajan haistaa meren ja tuntea tuulen kasvoillaan

11.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
14

Uusi Oculus Rift -lisälaite pyrkii syventämään virtuaalitodellisuuselämyksiä tuoksuin ja tuntemuksin.

Prototyyppivaiheessa oleva FeelReal-maski peittää pelaajan nenän ja suun. Laite puhaltaa kylmän ja kuuman ilman lisäksi seitsemää erilaista tuoksua tai jopa vesisumua käyttäjänsä kasvoille tilanteesta riippuen. Maskin sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta klaustrofobinen laitos ei teoriassa häiritse esimerkiksi moninpelaamista.

Itsestään selvien meren ja ruohon tuoksujen lisäksi maski kykenee puhaltelemaan ilmoille muiden muassa tulen, viidakon ja jonkinlaisen mystisen pulverin tuoksua. Maskin tärinätoiminto puolestaan toimittaa klassisen ohjainvärinän virkaa.

Vaikka idea entistä mukaansatempaavasta virtuaalitodellisuudesta saattaa kuulostaa kutkuttavalta, todellisuus ei vielä aivan vastaa visioita. Muun muassa The Verge -teknologiasivusto kutsuu maskia ennakossaan kidutusvälineeksi, joka aiheuttaa testaajissaan epämääräisen yhdistelmän pelkoa ja pahoinvointia.

FeelReal pelaa Oculus Riftin ohella yhteen myös Sonyn Project Morpheuksen ja kahden muun virtuaalitodellisuuskypärän kanssa. Laitteen voi halutessaan jo ennakkotilata yhtiön verkkosivuilta.

Lähde: FeelReal, VG247, The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Toivon mukaan huonoja tai keskinkertaisia pelejä pelatessa, pienimuotoinen ulosteen haju välittyy laitteista pelaajan sieraimiin ja tämä ymmärtää lopettaa pelaamisen heti paikalla.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Tämä kyllä tulee olemaan tulevaisuudessa ihmeellistä, kun tuo pelien immersio viedään aivan ääritasolle tällaisten välineiden avulla. Eipä ole montaa päivää kun mainitsin netissä ystävien kanssa pelatessa, että tällainen laite hyvin toteutettuna voisi olla melko mielenkiintoinen lisä tuohon virtuaalitodellisuuteen. Näköjään teknologia olikin jo kehityksesä.

Käyttäjän mika.hakala kuva
mika.hakala

Hentaipelit sai muuten justiin uuden ulottuvuuden.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Aivan kuin olis jonkunlaista naamapalmun tuoksua ilmassa...

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Enää puuttuu se 30 kg avaaruuspuku, joka puetaan päälle ennen pelisessiota, niin päästään jo lähelle RealFeeliä.

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Toivon mukaan huonoja tai keskinkertaisia pelejä pelatessa, pienimuotoinen ulosteen haju välittyy laitteista pelaajan sieraimiin ja tämä ymmärtää lopettaa pelaamisen heti paikalla.

Heheh :D Tuli kans mieleen, että mukava pelata jotain survival horror peliä, jossa tuoksahtaa mädäntyvät ruumiit.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu
Lainaus käyttäjältä Hanska

Lainaus käyttäjältä NorsukampaToivon mukaan huonoja tai keskinkertaisia pelejä pelatessa, pienimuotoinen ulosteen haju välittyy laitteista pelaajan sieraimiin ja tämä ymmärtää lopettaa pelaamisen heti paikalla.

Heheh Tuli kans mieleen, että mukava pelata jotain survival horror peliä, jossa tuoksahtaa mädäntyvät ruumiit.

Kaikki viemäri kentät peleissä olisivat varmasti hauskoja ja dead islandin viemäri osuudet.
Se paskan, mädän, käymisen kusen ja kaiken haju olisi varmasti mahtavaa ja jos peli olisi vielä keskinkertainen niin paskanhaju olisi entistä voimakkaampi.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Minkäköhän takia tässä on akku kun Oculuksessa (ja veikkaisin että muissakin) on USB nimenomaa lisälaitteita varten?

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Tulen haju, mitä vit*ua? En tiennytkään että tulella joku tietty tuoksu on.

Lainaus

Vaikka idea entistä mukaansatempaavasta virtuaalitodellisuudesta saattaa kuulostaa kutkuttavalta

Alkaa vaan mennä naurettavammaksi päivä päivältä, tälläisten laitteiden myötä. Kai joku neropatti suunnittelee myös kipuhermoja stimuloivia lisäturhakkeita jossain pimeässä luolassaan.

Käyttäjän Lentävä Peruna kuva
Lentävä Peruna

Kaveri puhu joskus että jotkut ois kehittämässä semmosta laitetta, joka magneettien avulla nostaa siut ilmaan ja sie sit voit siinä ilmassa leijuessas juosta ja vetästä vaikka voltin, ja sitä peliä sit ohjataan sen avulla. Ei tuu varmaan koskaan toteutuu, mutta ois kummiskin aika siisti :)