Oculus VR on vahvistanut aikeensa tuoda Rift-virtuaalitodellisuuslasinsa kuluttajamarkkinoille ensi vuoden tammi-maaliskuun tienoilla. Samalla se on paljastanut ensimmäiset suuntaa antavat kuvat lasimalleista, jotka kuluttajat tulevat tuolloin käsiinsä saamaan.

Oculuksen mukaan Riftin viimeisimpään julkiseen Crescent Bay -prototyyppiin verrattuna kuluttajamallissa on paranneltu esimerkiksi lasien kykyä seurata käyttäjänsä pään liikkeitä, mikä avittaa sitä tukemaan näin paremmin sekä istualtaan että seisaaltaan tapahtuvaa käyttöä. Samalla myös varsinkin lasien ergonomista puolta on hiottu aina vain mukavamman käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Muita lisätietoja Riftin kuluttajamallista on määrä saada vielä lähiaikoina. Ennakkotilauksien vastaanoton on määrä alkaa myös vielä tämän vuoden puolella.

Saapuessaan markkinoille Oculuksen Rift-lasit eivät tule välttämättä pääsemään helpolla. Esimerkiksi vasta aiemmin tänä vuonna HTC ja Valve julkistivat omat Vive-virtuaalitodellisuuslasinsa, joita tavoitellaan markkinoille peräti jo täksi vuodeksi. Konsolipuolellakin Sony työstää edelleen omia Morpheus-lasejaan.

Lähde: Oculus

Lisää luettavaa