Oculus Rift -virtuaalilasit saapuvat kauppoihin ilmaisen pelin kanssa / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus Rift -virtuaalilasit saapuvat kauppoihin ilmaisen pelin kanssa

31.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Ensi vuonna julkaistavat Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit ovat saamassa kylkiäisekseen ilmaisen pelin, laseja valmistava Oculus VR -yhtiö on ilmoittanut.

Ilmaiseksi kaikkien lasien mukana saatava peli on teksasilaisen Playful Corp -studion kehittämä Lucky's Tale. Moniin muihin virtuaalitodellisuusnimikkeisiin nähden kyseessä on siinä mielessä erikoinen tapaus, ettei se luota ensimmäisestä persoonasta kuvatun toiminnan voimaan, vaan tyytyy sen sijaan mukailemaan tyylillisesti takavuosien 3D-tasoloikintapelejä.

– Uskoimme aina, että virtuaalitodellisuus tarjoaisi mahdollisuuksia tasoloikkapeleille. Vasta Lucky's Talea pelatessa ja Playfulin kanssa työskennellessä tajusimme kuitenkin sen potentiaalin, jolla peli muuttaisi lopullisesti tapaa, jolla ihmiset näkisivät kyseisen genren. Lucky's Tale tarjoaa kaikkea, mitä haluat uuden sukupolven virtuaalitodellisuuspeliltä: se on jännittävä, seikkailuntäyteinen ja uskomattoman hauska pelata, Oculuksen perustajajäsen Palmer Luckey hehkuttaa.

Jo aiemmin tiedossa on ollut, että Oculus Rift -lasit tullaan pakkaamaan myös yhteen Microsoftin virallisten Xbox One -ohjainten kanssa. Oculus on myös lupaillut, että kun Oculus Riftin ennakkotilaukset alkavat, tarjotaan ennakkotilaajille kaupan päälle ilmaiseksi myös CCP Gamesin EVE Valkyrie -avaruuslentelypeliä.

Oculus Rift -laseilla ei ole toistaiseksi vielä virallista julkaisupäivää tai hintaa.

Lähde: Oculus VR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Vuoden vaihde lähestyy ja Panu on vielä töissä. Menehän sinäkin jo valmistautumaan juhliin. Vai mitä?

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Eli tasainen kamera korvataan huteralla... Mjaaa aa, no katsotaan miten toimii.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Xbox kapula paketista pois ja hinnasta seittämän kymppiä. Kyllä ihmisillä jo ohjaimet on.

Käyttäjän Core kuva
Core

Tokikin tuo on tollainen kiva pikkudemo laitetta varten, mutta vähän aiheuttaa myötähäpeää tuo peli. Ihan valehtelematta voin sanoa että PC:n/Xbox Onen Project Sparkissa on käyttäjät tehneet saman tyylisiä ja paljon hienompiakin pelejä, tokikaan ei VR:ää varten, mutta olisivat kai voineet vähän panostaa jotenkin tollaseen "esim. tällaista voit Oculuksella kokea"-demopeliin.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi
Lainaus käyttäjältä snaketus

Xbox kapula paketista pois ja hinnasta seittämän kymppiä. Kyllä ihmisillä jo ohjaimet on.

Eikö tuo nyt ole vähän kummallisesti sanottu? Lopputuotteen hintaa ei ole julkistettu, eikä pakettituotteiden hintaa varsinaisesti lasketa osien ovh-summasta. Mainitun tuotteen saa kotiin halvimmillaan hintaan 53€, joten paketin hinta laskisi kuluttajalle enintään 30-40€, joten huono ehdotuksesi on huono ja kaikille kannattamaton. Liiketaloudellisesti pakettihinnoittelu perustuu asiakkaiden arvioon tuotteen arvosta - tai rehellisesti sanottuna sen arvon "vääristämiseen": 'kun maksaa lisää saa lisää+'. Tuotteiden paketointi antaa asiakkaalle aina paremman havaitun (asiakkaan näkökulma) arvon tuotteelle, ja on tullut yleiseksi keinoksi myydä enemmän tuotteita elinkaaren alkupäässä ja tilastollisesti ostamaan tuotteen aiemmin kuin ilman pakettitarjousta, mikä tekee siitä oheiskaman myynninlisääjänä kiinnostavan valmistajalle.
Lisätietoa: http://hbswk.hbs.edu/item/the-dynamic-effects-of-bundling-as-a-product-strategy
Itseäni ihmetyttää, ettei Touch-ohjaimia saatu ajoissa vaihtoehdoksi, sillä niiden hankkiminen näyttää aika lailla välttämättömältä täyden kokemuksen saamiseksi. Xone-ohjain on sen verran hyvä, ettei haittaa vaikka nurkissa olisi muutama lisää.

Nostoja