Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien ennakkotilaukset alkoivat – hinta 699 euroa! / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien ennakkotilaukset alkoivat – hinta 699 euroa!

6.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
30

Virtuaalitodellisuuslaseja valmistava Oculus on avannut virallisesti Oculus Rift -lasien ennakkotilaukset. Ennakkotilaaminen on mahdollista Oculuksen kotisivujen kautta ja toimenpide näyttäisi onnistuvan myös Suomestakin käsin.

Oculuksen kotisivujen mukaan laseille kertyy hintaa Yhdysvalloissa 599 dollaria ja Euroopassa 699 euroa. Lasien mukaan Oculus pakkaa ennakkotilaajille sekä Xbox One -ohjaimen, vaadittavat kaapelit, sensorin, kauko-ohjaimen sekä Lucky's Tale- ja EVE Valkyrie -pelin. Ensimmäisten lasien toimituksen voidaan odottaa tapahtuvan maalis-huhtikuussa.

Oculus on huomioinut, ettei se veloita ennakkotilaajilta penniäkään ennen kuin lasien toimittamisen hetki on käsillä. Oculus antaa kaikille halukkaille myös mahdollisuuden ennakkotilaukseen, mutta mitä myöhemmin sen tekee, sitä myöhempään omia kakkuloitaan voi joutua odottamaan.

Mikäli Oculus Riftia tuki aikoinaan Kickstarterissa kehittäjäversion arvoisesti (n. 300$), saavat kyseiset tukijat Riftin kuluttajaversion ilmaiseksi.

Päivitys kello 18:40: Oculuksen perustajajäsen Palmer Luckey on kommentoinut Riftin eri maiden välillä olevia hintaeroja Twitterissä.

– Riftin kansainvälisiä hintoja ei ole paisutettu keinotekoisesti. Meidän on huomioitava verotus. Liikevaihtovero toimii Yhdysvalloissa erilailla, Luckey selittää. 

– Jotkut maat saavat olosuhteisiin nähden itse asiassa jopa hieman paremman diilin kuin Yhdysvallat.

Lähde: Oculus Shop, Palmer Luckey (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

No niin. Se siitä sitten, RIP.

Käyttäjän Core kuva
Core

Repesin täällä livenä ihan nauramaan. En koskaan ole uskonut VR:n saavuttavan suosiota, mutta olisivat nyt edes koittaneet jotenkin olla tappamatta sitä ennenkuin pääsi edes kaupan hyllyille.

No, ehkä kilpailijat saavat markkinoille jotain sopivammalla hinnalla..

Käyttäjän tikru2 kuva
tikru2

Aivan liian korkea hinta, se nyt lienee heti päivänselvää. Ensin puhuttiin 300 tienoilla olevasta tuotteesta ja myöhemmin nostettiin arviota 350-400 luokkaan. Nyt sitten pamahtaakin tuplakalliimpi tuote. Kyllä tässä pieni kusetuksen maku on.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että minkä takia pitää väkisin tunkea kaikenlaista härpäkettä mukaan pakettiin. Monet eivät varmasti halua noista lisälaitteista mitään, ovat vain nostamassa koko paketin hintaa. Tässä kohtaa vähän veikkaan että Facebook on voinut olla tämän takana ja halunnut tuoda sellaisen paketin jossa on kaikki mahdollinen alkuun pääsemiseen.

Noh, niinhän sitä sanotaan että tällaisen tekniikan kanssa ensimmäiset ovat niitä innokkaita koekaniineja ja parin vuoden päästä tulee oikeasti hyvä tuote. Tässä on vaan se ongelma, että jos Pleikkarin VR maksaa Pleikka 4:sen verran, eli sen 300-400, niin Oculushan häviää tämän taistelun heti kättelyssä. Tämmöisillä hinnoilla ei ainakaan tulla saamaan mitään isoa VR:n vallankumousta aikaseksi, vaan jää harvojen huviksi.

Käyttäjän Core kuva
Core

Taitaa jäädä harvojen huviksi, vaikka tuo hinta puolitettaisiin. Tai vaikka pleikkarin tapauksessakin jos lisälaite maksaa koko konsolin verran niin ei tule menestymään.

Kinectit yms vastaavat viritykset taisivat olla satasen kieppeillä tai alle (tässä että vanhassa sukupolvessa) ja tietty ne on aika erilaisia tuotteita, mutta vaikka noita talouksissa on näkynyt, niin kyllä silti on kyseessä kalliin puoleinen lisälaite, joka jumittaa siinä oravanpyörässä kun kuluttajat ei osta tuotetta koska kallis ja ei tukea ja kehittäjät ei tue koska kuluttajat ei osta kuitenkaan :D

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä tikru2

... Aivan liian korkea hinta, se nyt lienee heti päivänselvää ...

Jeps, kyllä hinta pitää saada edes $400 tuntumaan, että lasien suosio lähtee nousemaan. Mutta kuten kirjoitit, niin ainahan se on tätä näiden uutuuksien hintojen kanssa. HTC Vive tulee olemaan vieläkin kalliimpi, koska Lighthouse ja ohjaimet. Oculus olisi voinut Xbox padin jättää suosiolla pois.

Pelikokemuksen parannus on jo vaatimattoman DK2 kanssa niin huikea (Elite:Dangerous, DiRT Rally), että itselläni riittää helposti uskoa VR:n tulevaisuuteen.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ps:n oma onkin sitten halpa nähtävästi, jos se on joku 300-400€. :D

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse tekniikka on varmasti hienoa ja pelaaminen lasien kanssa mutta ei näillä hinnoilla lähde homma yleistymään sitten millään.

Lainaus käyttäjältä edqe

Pelikokemuksen parannus on jo vaatimattoman DK2 kanssa niin huikea (Elite:Dangerous, DiRT Rally), että itselläni riittää helposti uskoa VR:n tulevaisuuteen.

En epäile tätä vaikka itselläni ei mistään VR-touhuista kokemuksia mutta yksinkertaisesti usko ei riitä kun hinta on tuo. Todella hankala perustella jollekin matti meikäläiselle, että miksi ostaa 700 euron lasit, joilla ei edes vielä yksistään tee mitään. Ei siinä edes hienot demot auta kun suurin osa kuluttajista ei ole näitä ensiomaksujia vaan ostaa vasta kun homma on selvästi yleistynyt.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä zappah

Itse tekniikka on varmasti hienoa ja pelaaminen lasien kanssa mutta ei näillä hinnoilla lähde homma yleistymään sitten millään.

Täysin samaa mieltä ja olen kyllä varma, että Oculuksessa tämä tiedetään myös hyvin. Tärkeää saada homma kuitenkin nyt käyntiin ja hyvät SDK:t julkaistua. Tästä syystä itse olenkin huomattavasti enemmän kiinnostunut Valve + HTC Vive, koska panostavat OpenVR/OSVR.

VR lisääminen avaruus- ja autopeleihin on ainakin aluksi varmastikin helpoin tehtävä ja osoittaunut jo nyt todella toimiviksi.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Its 2006 all over again!

Jooh, ei puhettakaan että näillä hinnoilla laite revittäisiin käsistä. Itse jään rauhassa odottelemaan hintojen laskua, katsomaan minkä firman laite tarjoaa eniten vastinetta rahoille, sekä kuinka hyvin/laajasti VR-kakkulat tulevat pelien kanssa toimimaan. Hyvin mahdollista, että Oculus tulee jäämään väliinputoajaksi, siinä missä Sonyn VR kakkulat olisivat huomattavasti halvemmat ja Valven/HTC:n kakkulat tulevat olemaan teknisesti markkinoiden parhaimmat.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Aika hurja hinta kyllä. No täytyy nyt ensin ainakin odottaa, että Nvidialta tulee seuraavan aallon näytönohjaimet, jospa siihen mennessä olisi myös kilpailijoiden vaihtoehdot markkinoilla. Sitten voi pohtia hintoja uudelleen.

Nyt paketista puuttuu sille kuuluva ohjain ja hintakin on sen verran korkea ettei tarvitse ihan heti pitää näitä realistisena vaihtoehtona.