Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saivat suurpiirteisen hintahaarukan / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saivat suurpiirteisen hintahaarukan

2.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
28
Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saivat suurpiirteisen hintahaarukan

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien kuluttajaversio on saanut suurpiirteisen hinta-arvion.

Laseja tehtaileva Oculus VR on ennen kertonut toivovansa tekeleensä osuvan noin 350 dollarin eli vajaan 315 euron hintaluokkaan, mutta tilanne näyttäisi muuttuneen hieman. Road to VR -harrastelijasivuston vastikään tenttaama Oculus-perustaja Palmer Luckey ei tahtonut antaa laseilleen tarkkaa hinta-arviota, mutta miehen puheiden perusteella 350 dollaria vaikuttaa olevan tätä nykyä mahdoton tavoite valmiille valtavirtaversiolle.

– Tiedätkö, aion olla nyt täysin rehellinen. Olemme suurinpiirtein siinä hintaluokassa... Mutta se tulee maksamaan enemmän. Syy siihen on se, että olemme lisänneet siihen paljon teknologiaa sitten kehittäjäversioiden, Luckey kertoi sivustolle.

Luckeyn mukaan alkuperäiseen tavoitteeseen pääsy olisi suhteellisen helppoa lasien laadusta tinkimällä, mutta moinen toiminta ei sovi Oculuksen pirtaan. 

– Olisi tosi syvältä, jos laittaisimme sen pihalle ja kaikki sanoisivat, että Rift on hyvä, mutta jää hieman vajaaksi. "Jos se olisi vähän parempi, jos linssit olisivat vähän parempia, jos resoluutio olisi vähän parempi, jos näytöt olisivat vähän parempia, se olisi hienoa..." Silloin miettisimme, että olisimme voineet veloittaa vähän enemmän, laittaa vähän enemmän rahaa meille räätälöityyn teknologiaan ja päästä niihin tavoitteisiin, mies pohti haastattelussa.

Tällä hetkellä ainoan markkinoille ehtineen virtuaalitodellisuuslaitteen, mobiilikäyttöisen Samsung Gear VR:n, suositushinta on 219 euroa. Sonyn Project Morpheus -lasien on puolestaan kerrottu maksavan "uuden alustan verran" julkaisunsa aikaan. Luckeyn mukaan eri hintaluokkia edustavat kilpailijat antavat Oculus-tiimille mahdollisuuden toteuttaa itseään ilman valtavaa huolta lopullisesta hintalapusta.

– Olen varma, että virtuaalitodellisuus tulee markkinoille eri hintaluokissa ja eri laatuluokissa, ja Riftin kanssa käy järkeen tehdä, mitä kukaan muu ei tee: panostaa laadukkaimpien mahdollisten lasien tekemiseen, Luckey summasi.

Oculus Rift matkaa kuluttajien koteihin näillä näkymin vuoden 2016 alkupuolella.

Lähde: Road to VR, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Jos odottavat hyviä myyntilukuja niin pettyvät pahasti.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan tuskin kovin moni "matti meikäläinen" olisi valmis edes sen reilut 300e VR-kakkuloihin pistämään, saatika vielä enemmän. Toki ymmärettävää että mikäli laadusta ei haluta tinkiä, niin hinta on oleva sen mukainen, mutta tuskin olen ensimmäisten joukossa tuolla hinnalla laseja ostamassa. Katsotaan nyt ensin miten lopullinen versio otetaan vastaan, kuinka laaja tuki eri peleille tulee lopulta olemaan ja sitten vain odotetaan hinnan laskua.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Siinä on kyllä FPS-lisälaitteella hintaa. Kotikonsolejakin saa halvemmalla joten onnea vaan myynteihin.

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Vaatii vielä ton okulaarin lisäks ihan kovan tietokoneen, olikohan uudehko i5 ja GTX970 minimi että onnea yritykselle vaan.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Voi niitä raukkoja, jotka kuvittelevat pelaavansa lentosimulaattoreita nämä lasit päässä, mutta eivät vielä omista tarvittavaa rautaa. Siitä vaan ostamaan yli tonnin PC, ainakin yksi, mahdollisimman hyvä näyttö, iso kasa lento-ohjaimia, tärisevä penkki ja mitä näitä on. Tulee elämykselle hintaa.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

VR-lasit kiinnostaisivat muuten, mutta kuulemma sen verran monelle aiheuttavat pahoinvointia ja jopa oksentelua, että kokeilematta en uskaltaisi ostaa. Hinta on sitten toinen mahdollinen ongelma.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

PS VR maksaa varmaan aikalailla saman verran. Nää on tälleen aluksi kalliita, mutta halpenee varmaankin ajan kuluessa

Käyttäjän frozen kuva
frozen

vimeistään sitten kun alkaa pornoa tuleen niin nämä alkaa lentään kauppojen hyllyltä

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ilmeisesti uusi Gran Turismo on kaavailtu tukevaksi Sonyn VR:ää, joten roposet saattaa mennä siihen suuntaan Facebook VR:n sijaan, jos mihinkään.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Ja sitten vielä se pelien VR-lisä päälle.

Nostoja