Oculus tuomittiin salassapitosopimuksen rikkomisesta – maksettava 500 miljoonaa ZeniMaxille

Oculus joutuu maksamaan mediayhtiö ZeniMaxille puoli miljardia dollaria salassapitosopimuksen rikkomisesta. Tuomio ei ole aivan sitä, mitä ZeniMax haki.

3.2.2017 23:53

Virtuaalitodellisuuslaseja valmistava Oculus on tuomittu maksamaan yhteensä puoli miljardia dollaria mediayhtiö ZeniMaxille. Tuomio tuli Suomen aikaan keskiviikkoyönä teksasilaisvalamiehistön katsottua erityisesti, että Oculus-perustajajäsen Palmer Luckey oli rikkonut allekirjoittamaansa salassapitosopimusta Oculus Rift -laseja luodessaan.

Valamiehistö ei kuitenkaan nähnyt, että Oculus olisi kavaltanut ZeniMaxilta liikesalaisuuksia, mihin liittyviin syytöksiin iso osa yhtiöiden välisestä oikeudenkäynnistä perustui. Päätöspuheenvuorossaan ZeniMaxin asianajaja Anthony Sammi totesikin, että Oculuksen pitäisi maksaa ZeniMaxille kahden miljardin dollarin hyvitykset varkaudesta ja toiset vastaavat rankaisevina korvauksina.

Kiista yhtiöiden välillä yltää aina vuoteen 2014 asti ja Luckeyn lisäksi myös pelialan pioneeri John Carmack on ollut vahvasti esillä ZeniMaxin varkaussyytöksissä. Pitkään virtuaalitodellisuudesta kiinnostunut Carmack jätti ZeniMaxin omistaman id Softwaren vuonna 2013 nopeasti sen jälkeen, kun hänestä tehtiin Oculuksen tekninen johtaja saman vuoden syksyllä.

Tiedossa ei vielä ole, millaisia vaikutuksia puolen miljardin dollarin rapsuilla on Oculuksen toimintaan.

Laajemmin tapauksesta voi lukea Polygon-sivustolta.

Lisää luettavaa