Oculus-velho Carmack pitää Minecraftia virtuaalitodellisuuden toivona / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus-velho Carmack pitää Minecraftia virtuaalitodellisuuden toivona

26.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Oculus-velho Carmack pitää Minecraftia virtuaalitodellisuuden toivona

Virtuaalitodellisuuspioneeri Oculus VR:n teknologiapäällikkö John Carmack luottaa huippusuositun Minecraftin voimaan koko sydämestään.

Oculuksen Rift ja Gear VR -laseille menneellä viikolla julkistettu virtuaalitodellisuus-Minecraft lukeutuu Carmackin mukaan uuden teknologian tärkeimpiin myyntitykkeihin. Hollywoodissa loppuviikosta järjestetyssä Oculus Connect -konferenssissa mies valotti pelin kivistä tietä virtuaalitodellisuuteen.

– Olin valmis tekemään mitä tahansa. Puhelimessa sanoin itkeväni, jos se ei onnistu. Se olisi kamalaa. Tämä on parasta, mitä voimme tehdä alustalle, Carmack muisteli rooliaan Minecraftin omistavan Microsoftin ja Oculuksen ostaneen Facebookin sovittelijana.

Sopimukseen pääsy vaati puolitoista vuotta sekä kummankin yhtiöjätin toimitusjohtajien henkilökohtaiset siunaukset. Ongelmia aiheutti myös Minecraftin isänä tunnettu Markus "Notch" Persson, joka kritisoi Oculuksen ja Facebookin kauppoja aikanaan hyvin kovaäänisesti. Carmackin kovan työn tuloksena palaset kuitenkin loksahtivat lopulta paikalleen.

– Olen kutsunut tätä omaksi Graalin maljakseni. Mielestäni se on kaikkein tärkein yksittäinen sovellus, jonka avulla voimme varmistaa, että riveissämme seisoo armeija fanaattisia, intohimoisia virtuaalitodellisuuden puolestapuhujia. Se tuo mukanaan loputonta uudelleenpeluuarvoa, joka ekosysteemistämme puuttuu, Carmack tunteili.

Minecraft julkaistaan Oculuksen alustoille ensi keväänä.

Lähde: VentureBeatMCV, GamesIndustry.biz

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuleeko Minecraftista nyt siis sekä Hololens- että VR-versiot/-tuki?

Käyttäjän Peep kuva
Peep

Jos VR on yhtä kuin Minecraft, minulla ei ole syytä hypätä virtuaalitodellisuuden kelkkaan.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Peep

Jos VR on yhtä kuin Minecraft, minulla ei ole syytä hypätä virtuaalitodellisuuden kelkkaan.

Onneksi ei sentään. Jos tulee mahdollisuus, niin suosittelen kokeilemaan jotakin simulaatio-peliä. Elite: Dangerous myös erittäin vaikuttava siitäkin huolimatta, että resoluutioista yms. löytyy vielä paljon parannettavaa.

Toivottavasti nämä pari "ensimmäistä" VR-sukupolvea saadaan vietyä läpi hyvässä avoimessa hengessä. SDK:t ja tuet mahdollisimman monille laitteille jne.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Kieltämättä hyvä hankinta VR-leiriin. Pelillä on jo laaja pelaajakunta, joten monella on heti vähän matalampi kynnys kokeilla VR:ää. Toisaalta koska pelillä on oma simppeli tyylinsä, pitäisi 60x2 fps onnistua suht helposti jo nykyisellä raudalla. Lisäksi peli on vielä aika hyvä mainospeli niille, jotka eivät noin muuten pelimaailmasta ymmärrä mitään rauhallisen temponsa ja "maskottiensa" ansiosta. Hyvä killer-app siis, moneltakin kantilta.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

No eipä ole kummoinen ihme, että Minecraft ja sen satamiljoonapäinen yleisö kiinnostavat. Mainospuheet sikseen, eipä tämä ainakaan itseäni kovana ex-Minecraft-pelaajana haittaa. Tuskin tulen VR-laseja ainakaan ennen hinnanalennuksia hankkimaan, mutta jos sellaiset jostain saisin niin ihan varmasti hyppäisin pian Minecraftiin. En tiedä mikä siinä toimii niin hyvin, mutta peliä 3D:nä testanneena voin sanoa, että maailman rakentaminen ja kokeminen oikeasti hyötyvät "siellä olon" fiiliksestä, jonka tämä varmasti saa aikaan.