Oculus VR jälleen oikeuteen ideoiden varastamisesta / Uutiset / pelaaja.fi

Oculus VR jälleen oikeuteen ideoiden varastamisesta

24.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Oculus VR jälleen oikeuteen ideoiden varastamisesta

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuskypärän luoneen Oculus VR -yhtiön jättimenestys on jälleen herättänyt epätoivottua huomiota.

Havaijilainen virtuaalitodellisuusyhtiö Total Recall Technologies on viemässä Oculuksen alun perin keksineen Palmer Luckeyn oikeuteen. Luckeyn vuonna 2011 omaa vt-projektiaan parantelemaan palkannut Total Recall Technologies syyttää miestä työsopimuksestaan kumpuavan luottamuksen rikkomisesta ja pestissään näkemänsä teknologian varastamisesta.

Total Recall Technologiesin mukaan salassapitosopimuksen allekirjoittanut Luckey on siitä huolimatta käyttänyt yhtiön ideoita Oculus-kypäräänsä kehitellessä, ja yhtiö vaatii Oculus VR:ltä nyt rahallista hyvitystä. Oculus VR ei ole kommentoinut haastetta julkisesti.

Tuore oikeusjuttu ei suinkaan ole ainoa laatuaan Oculus VR:n historiassa: Zenimax Media haastoi Oculuksen palveluun siirtyneen John Carmackin oikeuteen viime vuonna täsmälleen samanlaisesta toiminnasta. Oikeudenkäynti Zenimaxin syytteiden tiimoilta ei ole vielä päättynyt.

Lähde: IGN, Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ja piti odotella tuosta vuodesta 2011 se neljä vuotta että saadaan Oculus Riftille mammonaa alle että voidaan kinuta isompia korvausmaksuja? Näin tuntuu menneen.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Ainahan kaikkea on varastettu hyötymielessä ja tullaan varastamaan. Eri asia on vahingoittaako siinä samalla toisia ja tarkoituksella nimenomaan.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Pitää firmojen patenttiosastonki tehdä tulosta. Jos ne tekee laskelman, että firma todennäköisesti sopii, on palkkapussissa kohta vähän enemmän provikkaa. Zenimax nyt olikin olemassa, mutta Havajilainen Total Recall Technologies ei näytä olevan oikeastaan lainkaan olemassa (per google, wikipedia).
Jos joku luulee että kyseessä on oikea varkaus, kannattaa tarkistaa oma yritysosaaminen ja perustiedot Amerikan patenttilainsäädännöstä ja oikeuslaitoksen käyttäjien kulurakenteesta.
Ois muuten ihan kiva, jos ne äläkän nostaneet kickstarter-pellet tulis tässä kohtaa puolustamaan VR-unelmiaan näitä tyhjänpäiväisiä haaskalintuja vastaan.