Oddworld-sarja kokeilee toiminnallista elämää nyt myös iOS-laitteilla / Uutiset / pelaaja.fi

Oddworld-sarja kokeilee toiminnallista elämää nyt myös iOS-laitteilla

29.11.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Alustalta toiselle viimeisen parin vuoden aikana loikkinut Oddworld: Stranger's Wrath on saapunut saataville nyt myös iOS:lle. Kanadalaisen Square One Gamesin tuottaman käännöksen pelistä voi napata aina yhtä muodikkaalle omenalaitteelleen 5,50 euron hintaan.

Mobiililaitteilla Stranger's Wrath on sovitetty toimimaan tietysti kosketusnäytöillä. Minkäänlaista yhdentyyppistä ohjausmallia pelaajille ei myöskään tarjota, vaan pelin kontrolliasetuksia pitäisi päästä itse säätämään mieleisekseen.

Julkaisija Oddworld: Inhabitants vaikuttaisi olevan myös varsin ylpeä pelin iOS-version ulkoasusta. Näytteitä silmäkarkista saa oheisesta videosta.

Oddworld: Stranger's Wrath on ensimmäinen Oddworld-sarjan peli, joka on loikannut virallisesti pelattavaksi iOS-laitteille. Aikaisemmin kännyköillä ja tableteilla tarjolla on ollut kyllä myös Abe Speak -sovellus, mutta varsinaisen pelin sijaan kyseessä oli lähinnä hupaisa äänilelu.

Myös Android-versio Stranger's Wrathista on vielä kehitteillä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Tämä on kyllä sellainen peli ettei sovi mielestäni yhtään sarjan tunnelmaan. Toki noissa kahdessa kivassa Abe seikkailussa niitä maita ja mantujakin kolutaan, mutta länkkärimeininki ei kyllä sovi millään tavalla. Saatika sitten ammuskelu. Abe's Oddyseeta ja Abe's Exoddusta tulen tukemaan hautaan asti, mutta tähän tuotokseen en kyllä laita lantin lanttia. Munch's Oddysee...eeeh...2D voittaa kaiken muun.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Demppa

Abe's Oddyseeta ja Abe's Exoddusta tulen tukemaan hautaan asti, mutta tähän tuotokseen en kyllä laita lantin lanttia.

Mielenkiintoinen toteamus. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Stranger's Wrath vaalii Oddworld-nimeä sillä, miten persoonallinen se on kaikin puolin. Sen ohella, että se tuo mielenkiintoisesti yhteen räiskinnän ja kolmannen persoonan seikkailun, ei sen räiskintä ole siitä suoraviivaisemmasta päästä, vaan pelin eri osalueet aina erikoista ammustarjontaan myöten rohkaisevat ottamaan vihollisia kiinni elävänä.

Diggaan kyllä itsekin enemmän kahdesta ensimmäisestä Abe-seikkailusta, mutta kunnioitan Stranger's Wrathia suuresti siitä, mitä kaikkea sen kanssa uskallettiin ja kyettiin tekemään aikana, jolloin uudelle Abe-pelille ei oikein ollut maailmalla sijaa.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Tottahan nuokin. Henkilökohtaiset mieltymykset tässä vain painaa vastaan pahasti. Ensin tuli Munch, joka petti, jonka jälkeen elättelin toiveita uudesta 2D-pelistä ja sitten tulikin länkkäritoimintaa. Uskon toki että peli voi hyväkin olla, mutta ei vain nappaa se erilaisuus.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa
Lainaus käyttäjältä Demppa

Tottahan nuokin. Henkilökohtaiset mieltymykset tässä vain painaa vastaan pahasti. Ensin tuli Munch, joka petti, jonka jälkeen elättelin toiveita uudesta 2D-pelistä ja sitten tulikin länkkäritoimintaa. Uskon toki että peli voi hyväkin olla, mutta ei vain nappaa se erilaisuus.

Tänä päivänä ei olisi ihme jos 3D:stä mentäisiin kaksiulotteiseen ja palattaisiin ns. juurille mutta vuonna 2005 (vai tuliko tämä 2004?) moinen "epäkehitys" ei olisi tullut kuuloonkaan, ellei alusta olisi ollut huomattavasti heikompi tjms.

Strangers Wrathille pakko nostaa peukkua. Laadukasta kamaa ja ilmestymisajankohtanaan Metroid Prime-pelien kanssa niitä päräyttävimpiä FPS-pelejä nimenomaan erilaisuutensa vuoksi. Tämän mobiiliversion kontrollit toki ovat aika kaukana siitä mitä traikussa luvataan mutta ostin silti ihan vaan tukeakseni Oddworld Inhabitantsia ja porukan toivottavasti joskus lähitulevaisuudessa ilmestyviä proggiksia.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Riepulla näyttää olevan hyvin laaja pelitietämys! On tullut usein huomattua. Olemme hyvissä käsissä ja se tuntuu hyvältä. Kiitos.

Nostoja