Oddworld-sarjan tulevaisuudesta hahmottunee paljon tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Oddworld-sarjan tulevaisuudesta hahmottunee paljon tänä vuonna

18.03.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Kuluvan vuoden pitäisi olla viimein se vuosi, jolloin jo tovin aikaa odoteltu Oddworld: New 'n' Tasty saa julkaisunsa. Vanhan kunnon Oddworld: Abe's Oddyseen uusioversio kantaa harteillaan varsin paljon vastuuta, sillä sen menestys voi hyvinkin määritellä, mitä Oddworld-sarjan suhteen tapahtuu tulevaisuudessa.

Asian on nostanut hiljattain jälleen pöydälle Oddworld-sarjan luoja Lorne Lanning pelisivusto Eurogamerin haastattelussa, jossa mies paljasti tällä kertaa arvioita siitä, millaiset myyntiluvut voisivat auttaa Oddworld-sarjaa liikkumaan eteenpäin. Mies onkin nyt kuvaillut, että mikäli New 'n' Tasty sattuu myymään 250 000 kappaletta, on varsin varmaa, että maailma saa myös uusioversion Abe's Oddyseen jatko-osasta, Abe's Exodduksesta. Täysin uusi Oddworld-peli sen sijaan vaatisi ainakin tuplat kyseisestä myyntimäärästä.

– Ihmiset kysyvät minulta jatkuvasti, etten miksen käänny Kickstarterin puoleen, sillä voisin saada vähintään kasaan miljoonan tai pari. Mitä voisin kuitenkaan tehdä parin miljoonan Kickstarter-tuotoilla uuden Oddworld-pelin suhteen? En paljoa, Lanning laskeskelee.

Lanning uskoo, että 250 000 kappaleen myyminen New 'n' Tastylle ei pitäisi olla mahdottomuus, sillä sarjan eri osien digitaalisia uudelleenjulkaisuja pelkästään on kaupattu yhteensä nyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. New 'n' Tastylle voi kuitenkin muodostua matkalla eräs merkittävä mutka, sillä Eurogamerin saamien tietojen mukaan peliä saatetaan myydä latauskaupoissa lähemmäs 30 eurolla. Osasyynä ratkaisuun on pelin noin viiden miljoonan dollarin budjetti, jolla Lanning toki lupaa saaneensa yhdessä brittikehittäjä Just Add Waterin kanssa aikaan laadukasta jälkeä.

Oddworld: New 'n' Tasty on tarkoitus julkaista vielä joskus kuluvan kevään aikana PlayStation 3:lle, 4:lle kuin Vitallekin. Myöhemmin perässä seuraavat Wii U-, Windows-, Linux- ja OS X -versio.

Pelistä on tarkoitus nähdä uutta materiaalia vajaan vuorokauden sisällä. Ohessa nyt kuitenkin vielä pari kuukautta vanha tarinatraileri.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olkoonkin että Oddworld-pelit, etenkin juuri kaksi ensimmäistä, ovat vallan mainioita niin en silti tiedä maksaisinko uudelleen lämmitetystä pelistä 30 euroa. Erityisesti kun alkuperäisetkään eivät ole juuri vanhenneet muuten kuin resoluution osalta. 2D-peleissä kun nuo grafiikat ikääntyvät paljon vähemmän kuin vaikka niissä surullisen näköisissä ensimmäisissä 3D-peleissä kuten vaikkapa Tomb Raider.

Käyttäjän Exzmo kuva
Exzmo

Jaha, huomen sit kolmelta takas

Käyttäjän Nior kuva
Nior

Aivan takuulla ostan. Aivan loistavia pelejä molemmat abe pelit, vaikka ns.lämmittelyversio vanhasta onkin niin annanpahan tukeni mahdollisille uusille Oddworld peleille.

Nostoja