Oddworld: Soulstormista kuultiin viimein hieman enemmän – klassikkosarjan mullistus saattaa olla edessä / Uutiset / pelaaja.fi

Oddworld: Soulstormista kuultiin viimein hieman enemmän – klassikkosarjan mullistus saattaa olla edessä

23.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Oddworld-sarjan luoja Lorne Lanning on avannut vihdoin hieman laajemmin sanaista arkkuaan Oddworld: Soulstormista. Reilu vuosi sitten ensimmäistä kertaa virallisesti vahvistetusta Oddworld: New 'n' Tastyn seuraajasta tiedetäänkin nyt varmemmin varsinkin se, että pelistä pyritään tekemään paljon muuta kuin simppeli Oddworld: Abe's Exodduksen uusioversio.

Ensi vuonna mahdollisesti saapuvassa Soulstormissa Oddworld-sankari Abe päätyy johtamaan nyt pelastamiaan mudokoneja aiempaa monipuolisemmin varmistamalla hieman jopa strategiahenkisesti näiden elossa pysymisestä. Mistään pienestä hallinnoinnista ei ole myöskään kyse, vaan mudokoneja piisaa parhaimmillaan ohjastettavaksi ilmeisesti noin 300 kerralla.

Abe itse pystyy nyt myös keräämään esineitä ja rakentamaan niistä uusia varusteita. Näillä tämä voi esimerkiksi juurikin tukea mudokon-kumppaneitaan seikkailun varrella.

Varsinaista pelikuvaa Oddworld: Soulstormista ei ole vielä nähty. Lanning esitteli edellä mainittuja mekaniikkoj nyt viikonloppuna järjestetyssä EGX-tapahtumassa sen sijaan käyttöliittymägrafiikoilla, jotka antoivat vielä varsin epämääräisen kuvan tulevasta. Oheisesta videosta selostuksen mekaniikoista kuulee noin kohdasta 27:11.

Uuden tiiserin Soulstormin aiempaakin synkemmästä tarinasta näkee vuorostaan kohdasta 16:25. Kuten Abe's Exoddus aikoinaan, pyörii Soulstorm-seikkailun keskiössä Soulstorm Brew -niminen juoma ja sitä valmistava Soulstorm Brewery -panimo monine hirveyksineen. Matka ei vaikuttaisi olevan kuitenkaan täsmälleen sama, jonka Exoddus aikoinaan teki.

Osuvasti tällä viikolla tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta, kun ensimmäinen Oddworld-peli Abe's Oddysee julkaistiin alunperin. Sen jatko-osa Abe's Exoddus yltää samoihin lukemiin ensi vuonna.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kuulostaa vähän Hand of Odd-projektilta, Oddworld-maailmaan sijoittuvalta strategiapeliltä joka ei koskaan tapahtunut/ole vielä tapahtunut.

Nostoja