Ohjaaja vahvistaa: The Last of Us -leffa perustuu pelin tarinaan / Uutiset / pelaaja.fi

Ohjaaja vahvistaa: The Last of Us -leffa perustuu pelin tarinaan

14.03.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
18

Kehitteillä oleva The Last of Us -elokuva perustuu käsikirjoittajan mukaan pelin alkuperäiseen tarinaan.

Viime vuoden puolella verkko-osoitteiden rekisteröintien kautta julkisuuteen paljastuneen elokuvan vahvistettiin aikaisemmin tänä vuonna olevan todella kehitystyössä. Viime vuonna PS3:lle julkaistun The Last of Usin käsikirjoittajana ja ohjaajana toiminut Neil Druckmann kertoi nyt IGN-julkaisulle, että hänen tekemänsä käsikirjoitusversio on sovitus pelin tarinasta. Druckmannin mukaan toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, kuinka suurelta osin pelin tapahtumat saadaan välitettyä valkokankaalle.

Tarinavetoinen The Last of Us -toimintaseikkailu nimitettiin useiden julkaisujen toimesta viime vuoden parhaaksi peliksi. Viimeksi The Last of Us niitti kunniaa tällä viikolla, kun Naughty Dog -studion kehittämä peli keräsi kaikkiaan viisi palkintoa brittiläisen BAFTA-organisaation pelipalkintogaalassa. Pelille on kaavailtu myös jatko-osaa, mutta Druckmann ei suostunut ainakaan toistaiseksi vahvistamaan The Last of Us 2:n etenemistä ideointiasteelta.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Jes. (ei oikeesti)

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Minkä takia ihmiset yrittävät vääntää useamman leffan mittaisen pelin tarinan yhteen täyspitkään, vaikka alkuperäisteoskin on käytännössä kokoelma välivideoita ja pelialueita? Valtaosa tuosta leffasta kiinnostuneista on pelaajia, joten joku uusi stoori tai sivukuvio olisi paljon mielenkiintoisempi ja toteuttamiskelpoisempi ajatus.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Jännittä kyl nämä Peli aiheiset väännöt hyvänä esimerkkinä,- AvP,Ressat,Silent Hill,Prince Of Persian-, Jne BioShockkikaan ei nähnyt päivän valoa mikä oli ymmärtääkseni hyvä teko.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Elikkä pelaajalle tässä olisi tarjolla sama jo nähty tarina tiivistettynä. Yleensä pelielokuvat eivät kiinnosta koska ne ovat surkeita, tämä ei kiinnosta jo valmiiksi koska tiedän mitä siinä tapahtuu, hyvin alkaa.

Toivottavasti leffassa edes seurataan tarinaa toisten hahmojen näkökulmasta, silloin jo oma kiinnostus nousisi.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Munkk1

Minkä takia ihmiset yrittävät vääntää useamman leffan mittaisen pelin tarinan yhteen täyspitkään, vaikka alkuperäisteoskin on käytännössä kokoelma välivideoita ja pelialueita? Valtaosa tuosta leffasta kiinnostuneista on pelaajia, joten joku uusi stoori tai sivukuvio olisi paljon mielenkiintoisempi ja toteuttamiskelpoisempi ajatus.

Kyllähän tuon tarinan saisi helposti tiivistettyä 2 tunnin elokuvaan. Sivukuviot/uudet stoorit on todistetusti paskaa, jokainen pelielokuva on tehnyt sen ja jokainen on ollut täyttä sitä itseään.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Itse olen iloinen tästä päätöksestä, että tekevät elokuvan pelin tarinasta.
Mietityttää vain se, että miten he saavat siirrettyä hahmot elokuvaan niin, että siitä tulisi yhtä koskettava kuin pelistä.

Ja sitten vain pois kaikki turha CGI. Clickkereiden on pakko olla ihmisnäyttelijöitä taidokkaalla maskeerauksella ja puvustuksella, eikä mitään tietokoneella sähläämistä. Aivan kuin LotR-trilogian örkit. Sellaisesta pitäisi ottaa mallia.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hmm... Eli kenelle elokuva on sitten suunnattu? Pelaajat, joille Last of Us on tuttu tietävät jo tarinan läpikotaisin, eikä ainakaan itsellä ole mitään välttämätöntä hinkua nähdä samaa tiivistettynä Hollywood-muottiin. Ehkä tuota voisi suositella kavereille, jotka eivät pelaa, mutta sekin vaatii, että elokuvasta tulee oikeasti hyvä ja pelille uskollinen, eikä perus zombirymistely vesitetyllä draamalla.

Käsikirjoittajalla on valitettavan vähän valtaa lopputuloksen suhteen siinä vaiheessa, kun markkinamiehet alkavat pohtia mikä heidän mielestään myy ja mikä saa lähteä.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

IMAGE(http://image.spreadshirt.com/image-server/v1/designs/12272014,width=190,height=190.png/surprised-reaction-guy-but-why-meme_design.png)

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1
Lainaus käyttäjältä gurgi

Sivukuviot/uudet stoorit on todistetusti paskaa, jokainen pelielokuva on tehnyt sen ja jokainen on ollut täyttä sitä itseään.

Max Payne ja Prince of Persia ovat malliesimerkkejä Hollywoodin "versioista" pelin pääjuonesta. Juoni on pääpiirteittäin sama, mutta se on raiskattu niin pahasti, että edes muutosten syy eli tavallinen tallaaja ei sitä arvosta. Halon Forward Unto Dawn kertoo perushyvän sivustoorin ja toimii huomattavasti paremmin kuin edelliset. Katsoessa ei tule ajateltua "miksi tuokin piti muuttaa".

Miksi menisin katsomaan pelielokuvan, joka kertoo pelaamani tarinan typistetyn version? Last of Us näyttää niin hyvältä, etten keksi ainuttakaan asiaa, missä elokuva voisi tehdä asiat merkittävästi paremmin.

Käyttäjän olight kuva
olight

Erittäin mukavaa että tulee elokuvaksi, tätä ei ole tullut pelattua joten menee se varmasti näinkin :)