Oikean elämän Pinkerton-etsivätoimisto uhkaa Rockstar Gamesia oikeustoimilla Red Dead Redemption 2:n takia / Uutiset / pelaaja.fi

Oikean elämän Pinkerton-etsivätoimisto uhkaa Rockstar Gamesia oikeustoimilla Red Dead Redemption 2:n takia

15.01.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Rockstar Gamesia ja sen emoyhtiö Take-Twota on uhattu jälleen kerran oikeustoimilla. Viimeisimpänä liikkeelle on lähtenyt Pinkertonin etsivätoimisto, johon piisaa runsaasti viittauksia Red Dead Redemption 2.ssa.

Nykyisin ruotsalaisen Securitaksen enemmistöomistuksessa olevan Pinkertonin historia yltää aina 1800-luvulle asti. Red Dead Redemption 2:ssa muutamat sen agentit viettävätkin ison osan pelistä tarinan päähenkilöitä jahdaten. Oikean elämän Pinkertonin mukaan viittaukset on tehty kuitenkin ilman lupaa ja se pyytääkin Red Dead -tekijöiltä korvauksia tai rojalteja tapahtuneesta, mikäli nämä eivät halua kohdata oikeustoimia.

Take-Two ei ole lähtenyt kuitenkaan kumartelemaan uhkauksen edessä. Sen mukaan Pinkerton ei voi käyttää tavaramerkkilakia menneisyyden omimiseen ja estää näin oikean elämän historiallisten viittauksien tekemisen etsivätoimistoon. Viittauksia Pinkertoniin on nähty mediassa useampaankin otteeseen vuosien varrella, kuten esimerkiksi Deadwood-sarjassa ja BioShock Infinitessa.

Lähde: The Verge, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yllätyin että tuo on millään tavalla enää olemassa. Olisi sopinut "tiesitkö"-juttusarjaan tarkemmilla taustatiedoilla, vaikka ei toisaalta täysin peleihin liitykään.

Mitä tähän muuten tulee, niin ei voi kuin huokaista syvään ja pyöritellä päätänsä.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Take-Twolla on kyllä hyvä pointti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Siitä tietää, että Rockstar tekee jotain oikein, kun alkaa näitä oikeustoimilla uhkauksia satelemaan onnenonkijoilta.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Tuskin menee oikeuteen, ihan perusteltua tuo Pinkertonien käyttö Take-Twolta.

Vaikka on Pinkertonilla pointtikin; itsekin miellän heidät heti kieroiksi ja ikäviksi tyypeiksi sen perusteella miten ne on elokuvissa ja peleissä esitetty.
Mitä jos pelissä olisikin esitetty perusteettomasti esim. Coca-Cola Companyn miehet konnina jotka tappaa häikäilemättä hevosia ja siviilejä?

Käyttäjän Juicewski kuva
Juicewski
Lainaus Tunna

Tuskin menee oikeuteen, ihan perusteltua tuo Pinkertonien käyttö Take-Twolta.

Vaikka on Pinkertonilla pointtikin; itsekin miellän heidät heti kieroiksi ja ikäviksi tyypeiksi sen perusteella miten ne on elokuvissa ja peleissä esitetty.
Mitä jos pelissä olisikin esitetty [i]perusteettomasti[/i] esim. Coca-Cola Companyn miehet konnina jotka tappaa häikäilemättä hevosia ja siviilejä?

Sitä ei voi kiistää etteikö Pinkerton olisi vallan tehokkaasti jahdannut etsintäkuulutettuja ja höykyyttänyt lakkoilijoita ja ainahan rapatessa roiskuu, mutta kertoo se myös aika paljon etsivätoimistosta että sivullissa uhreissa on lapsiakin.