Oikeusjuttu Segaa vastaan jatkuu - Syynä surkea peli / Uutiset / pelaaja.fi

Oikeusjuttu Segaa vastaan jatkuu - Syynä surkea peli

12.08.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
5

Huhtikuussa 2013 Sega haastettiin oikeuteen. Syynä oli Segan julkaisema peli Aliens: Colonial Marines. Syytteen mukaan valmistunut peli oli huomattavasti surkeampi ja kamalamman näköinen kuin ennakkovideoissa esitelty peli. Segaa ja pelin tehnyttä Gearboxia vastaan nostettiin joukkosyyte valheellisesta markkinoinnista.

Nyt on Sega on luvannut maksaa 1,25 miljoonaa dollaria siitä, että juttu sovitaan lakitupien ulkopuolella. Gearbox kieltää yhä vahvasti syyllisyytensä: Gearboxin mukaan Sega hoiteli pelin ennakkomarkkinoinnin, eikä Gearboxilla ole valheelliseksi väitetyn ennakkohehkuttelun kanssa mitään tekemistä.

Myös Segan edustajat ovat kertoneet, että syytteet Gearboxia vastaan pitäisi perua.

Pelaajan vähemmän mairittelevan arvion pelistä voit lukea täältä.

Lähde: GamesIndustry.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Täytyy joskus pelata tuo ihan sen takia, että näkee kuinka paska se on. Silti, oon niin Alien -friikki, että saan varmaan tuostakin säväreitä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

aika ihmellistä on kyllä että pelien kohdalla tuntuu olevan ihan sallittua valehdella siitä todellisesta lopputuloksesta miltä peli sitten näyttää

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Itsellä tämä on jäänyt ostamatta juurikin sen takia että peli ei vastannut ollenkaan sitä mitä ensin näytettiin. Joskus voisi ehkä Steam alesta parilla eurolla ostaa Alien-fanina mutta ei muuten.

Käyttäjän Pred kuva
Pred

Voi vitun Sega. Helpostihan tosta vääntää semmosen selityksen että Sega ties kui paska peli on tiedossa ja pistää alkuun video pätkää mikä on tehty ainoastaan sitä varten että ihmiset menis halpaan tän pelin ostamiseen, mikä on kyllä kaikki täysin totta, mitä muutakaan tohon nyt laittaa. Gearbox tais päästä pälkähästä. Mua taas ottaa päähän niin paljon tollannen pelleily että ihan oikein Segalle, toivottavasti kaatuu konkkaan koko paska, tekis hyvän esimerkin kaikille muille. Ikinä tykänny enkä pelannu sen pelejä muutenkaa, bahahahahahaha.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Noloa myöntää mutta itse pidin ko. pelistä, ihan vain ja ainoastaan Alien friikkinä ja olihan siinä yritystä selittää mitä tapahtui kakkosen jälkeen, ei ehkä mainiosti mutta yritystä. Grafiikoista en jaksanut edes murehtia kun peli kuitenkin toimi nykimättä mikä on FPS:ssä se tärkein juttu jos viholliset liikkuvat normaali ihmistä nopeammin.
toisaalta, maksoin pelistä huimat 5 euroa mutta en kadu.
Ja nämä oikeusjutut ovat koomisia kun ottaa huomioon sen että jopa Colonial teki voittoisan tilin (myyden yli 3 miljoonaa kappaletta)
ja se eräs jonka elämä meni pipariksi koska "luvattu ei täyttynyt" jos firmat kaatuvat näiden takia niin kohta emme saa uusia pelejä, kiitos siis heille, pelaajille jotka saavat firman poseen, loppuu meiltä muilta pelattava (tai ainakin uusien pelien tuleminen, hiphiphurraa jatko-osien jatko-osat)