Oletko aina halunnut maksaa kuukausimaksua Fallout 76:sta? Nyt sekin on mahdollista / Uutiset / pelaaja.fi

Oletko aina halunnut maksaa kuukausimaksua Fallout 76:sta? Nyt sekin on mahdollista

23.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11
Fallout, Fallout 76 , Fallout 1st, Bethesda, jäsenyys, pelipalvelu

Bethesda on esitelly uuden palvelun innokkaimpien Fallout 76 -pelaajien hyödynnettäväksi. Julkaisija kutsuu sitä nimellä Fallout 1st ja se kustantaa kuukaudelta 15 euroa tai vaihtoehtoisesta koko vuoden könttänä 120 euroa.

Suurin Fallout 1stin houkutin on mahdollisuus pyörittää pelissä viimein omia yksityispalvelimia, joihin voi kutsua halutessaan mukaan pelaamaan maksimissaan seitsemän kaveria, joiden ei tarvitse olla 1st-jäseniä. Muuten se tarjoilee pelin sisäisiä etuja, kuten kuukausittaisen satsin atomi-valuuttaa, ranger-asun, läjän yksinoikeusikoneja ja -eleitä, pohjattoman säilytyslaatikon rakentelukomponenteille sekä selviytymisteltan. Jälkimmäiseksi mainitun voi pystyttää melkolailla mihin tahansa maailmaan  ja se toimii niin pikamatskustuspisteenä kuin tarjoaa monet perustarpeet, kuten makuupussin.

Tarkoituksena Bethesdalla olisi kehittää tasaiseen tahtiin eteenpäin yksityispalvelimien tarjoamia pelaamismahdollisuuksia. Tulevaisuudessa voidaan odottaa esimerkiksi laajennettuja rakentelualueita ja pysyvyyttä Workshop-järjestelmän suhteen. Virallista moditukeakin Bethesda myös vannoo tuovansa vielä niin yksityispalvelimiin kuin Fallout 76:een noin yleensä..

Lähde: Bethesda

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Kun lakkasin nauramasta, Fallout 76:n tila alkoi vähän huolettaa. Tekeekö peli tosiaan niin paljon tuottoa, että sitä kannattaa "tukea" tällä tavalla? Onko joku oikeasti tarpeeksi hullu maksaakseen tästä? Pystyykö aivan millaisella pelillä tahansa tahkoamaan rahaa, kunhan lyö mikromaksut mukaan?

Vai onko Bethesda seonnut lopullisesti?

Oli miten oli. Pay to win -kaman seassa on näköjään hauska yksityiskohta, nimittäin New Vegas -haarniska. Bethesda ei tunnetusti tunnusta Obsidianin pelin olemassaoloa, ja New Vegasin kansikuvahaarniska on aina ollut yksi Fallout 76:n pelaajien eniten ruinaamista asioista. Nyt se on näköjään lopulta lisätty peliin kuukausiklubin porkkanaksi, tosin sanoja "New Vegas" tai "NCR" ei vieläkään mainita. Joo, meillä on tässä ikoninen haarniska, mutta älkää vaan kysykö mistä se on tunnettu.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Nyt on niin rohkea veto kaiken 76-kukkuun jälkeen Bethesdalta, että pitäisi varmaan alkaa kasvattamaan playoff-partaa. Nyt on niin jännä suunta, että näinköhän edes haituvia tulee leuan alle. Oikea suunta olisi ollut tehdä pelistä ilmainen - tai ehkä tekevätkin kohta - mutta on tämä ilmoitus silti aika eksoottinen.

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Voi jösses siunaa mikä hinta.. Tuntuu että Bethesdalle ei riitä se omaan jalkaan ampuminen, vaan se jalka täytyy räjäyttää miljooniksi atomeiksi jotta nekin voitais myydä pelaajille.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eka reaktio tietysti itselläkin, että Bethesda ampuu taas itseään polveen, mutta kun uutisen luki, niin onhan tuossa ihan pointti. Oma yksityinen palvelin on kuitenkin ihan konkreettinen etu, josta kuukausimaksu on ihan perusteltua.

En tiedä miten merkittäviä nuo muut edut on, mutta luulen tuon palvelimen olevan joka tapauksessa tämän jäsenyyden ehdoton pihvi.

Tämän jutun osalta en ainakaan voi olla nyt mukana F76 vihajunassa.

Käyttäjän HooCeeApina kuva
HooCeeApina

Jos noilla yksityisservuilla voisi käyttää modeja, niin tuossa voisi olla jotain järkeä koska silloin avautuisi ihan uudet sfäärit ja hauskuus. Toki eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa, laittaahan porukka edelleen rahaa esim. Star Citizenin tukemiseen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Haerski

Eka reaktio tietysti itselläkin, että Bethesda ampuu taas itseään polveen, mutta kun uutisen luki, niin onhan tuossa ihan pointti. Oma yksityinen palvelin on kuitenkin ihan konkreettinen etu, josta kuukausimaksu on ihan perusteltua.

Sama homma. Olin tulossa irvailemaan ja ties mitä (onhan tämä huvittava juttu jos pelkän otsikon lukee) mutta itse asia ei niin huvittava sitten ollutkaan.

Eri asia sitten onko tuo 15 euroa kk tai 120 euroa vuosi hyvä hinta tuosta vai ei. Samalla hinnalla saa useita eri palveluita peliviihdettä tai vaikka suoratoistopalveluita, joten itse en näkisi yhden pelin palvelimia tuon rahan arvoisena. Toki siihen saa ne kaverit mukaan, joten hinnan voi jakaa heidän kesken, jolloin tuosta saa ainakin hinnan puolesta ihan järkevän.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Jotkut onnettomat kerkesivät jo maksaa palvelusta, ja huomasivat ettei tuo scrapbox toimikaan ihan odotetulla tavalla. Se saattaa nimittäin syödä yllättäen kaiken siihen sijoitetun tavaran.

Huvittavaa tietysti, mutta ei enää mitenkään yllättävää, ja on vähän vaikea tuntea sympatiaa näitä kavereita kohtaan. Jos on niin taukki, että vielä tässä vaiheessa antaa Bethesdalle rahaa Fallout 76:sta, pitäisi kyllä tietää mitä tulee saamaan.

Käyttäjän Ville Jaako kuva
Ville Jaako

Ymmärtääkseni peliin kaivattiin privaattiservereitä jotta pelin voisi modata ja korjata siedettäväksi. Ei sen vuoksi että samaa alkuperäistä peliä voisi pelata privaattiserverillä.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa ettei tekele kiinnosta lainkaan, mutta pelin ympärillä pyörivä komedia on ollut ihan viihdyttävää. Tässä bethesda alkaa vaikuttamaan jo kovan luokan trollaajalta, olisi nyt vaan laittanut kunnon hinnan kerralla eikä mitään penninvenytys sniiduilua.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En tiedä onko Bethesdan ehkä heikoin peli paras perusta kun aletaan rakentamaan sen päälle tilauspohjaista palvelua, varsinkin kun pelin "ainoastaan kosmeettisista" mikromaksuistakin valehdeltiin päin naamaa.

Itse aloin jo hiukan kiinnostua NPC-hahmojen takia, mutta tämä veti kiinnostuksen takaisin nollille.

Nostoja