Olohuoneen ja pelimaailman rajan rikkova IllumiRoom liian kallis Xbox Onelle / Uutiset / pelaaja.fi

Olohuoneen ja pelimaailman rajan rikkova IllumiRoom liian kallis Xbox Onelle

3.09.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Microsoftin viime tammikuussa alkujaan paljastama IllumiRoom-heijatusteknologia ei liene matkalla kuluttajakäyttöön ainakaan toviin. AusGamers-sivuston haastatteleman Xbox-tuotesuunnittelija Albert Penellon mukaan konsepti ei parhaillaan sopisi millään vielä myytäväksi tuotteeksi.

Haastattelussaan Penello toteaa, että nykyisessä vaiheessaan kuluttajat joutuisivat tekemään tuhansien dollarien investoinnin saadakseen IllumiRoomin toimimaan kotonaan. Tähän ei välttämättä ole myöskään vielä olemassa järin tehokasta ratkaisua, sillä mies antaa ymmärtää, ettei tulevalla Xbox One -konsolilla IllumiRoomia nähtäisi todennaköisesti ollenkaan.

Viimeksi Microsoft esitteli IllumiRoomia suuremmin huhtikuussa. Tuolloin yhtiö julkaisi oheisen videon, joka havainnollistaa eri tavoin, miten kahvipöydällä pidettävällä projektorilla ja Kinect-kameralla pelaajan olohuoneeseen voitaisiin heijastaa efektejä, jotka vuorovaikuttaisivat yhdessä pelattavan pelin kanssa.

Lähde: AusGamers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Vähän silokkeja poimii metsästä, niin saa halvemmat illuusiot pomppimaan taustalle.

Käyttäjän olight kuva
olight

Maksan mielelläni enemmän siitä että saan illuusiot pomppimaan taustalle kuin syön sieniä, joilla on mahdollinen vastaava vaikutus. Mutta jokainen tyylillään ;)

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä gurgi

Vähän silokkeja poimii metsästä, niin saa halvemmat illuusiot pomppimaan taustalle.

Todella hyvä idea. Pitääpä kokeilla. ;)

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Harmillista, muttei sinäänsä yllättävää. Tämä oli yksi niitä aidosti uusia ja mielenkiintoisia next-gen juttuja...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kyllä ne tuntuvat tuolla MS:llä kuitenkin tajuavan tuon että tuote, johon pitää itse päätuotteen lisäksi panostaa lisärahaa, voi olla huono investointi. Silti pistettiin pakollinen Kinect uuteen boksiin. Mikäli molemmat uudet konsolit olisivat samaa hintaluokkaa, ilman sitä 100 euron eroa siis, niin ei tuo PS4 olisi niin helppo tai varma vaihtoehto.

Eikö muutenkin itse asiassa nykyään saa jo melko halvalla projektoreita? Jotain taskuun sopivia miniversioita. Ei tuon illumiroomin idea kuitenkaan taida olla se tarkkuus vaan kuvan laajennus tv:n ulkopuolelle, joten joku 640 x 480 resoluution settikin riittäisi kun laittaa projektoinnin tarpeeksi isoksi. Näin olen asian ymmärtänyt.

Muuten tuosta pakko-Kinectistä voi tulla jotain ihan hienojakin tuotoksia ja juuri sen takia että se on kaikissa laitteissa käytössä mutta tosiaan kun ei mitään hyviä odotuksia ole, niin mieluummin ostaa sen halvemman konsolin ilman kinectejä ja muita. Movea tai vastaavaa en myöskään aio ikinä ostaa.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

NSA: n tietourkintakohu, Kinect ja nyt IlluminatiRoom. Tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa. Israelin erikoisjoukot suunnittelevat strategista iskua minun keittiööni.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-
Lainaus

Vähän silokkeja poimii metsästä, niin saa halvemmat illuusiot pomppimaan taustalle.

Voi olla ettei sen jälkee pelaaminen onnistu :D Ainakin Trials evolution oli haastava.....

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

ostakaan ne peli lasit enemmin.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä zappah

Silti pistettiin pakollinen Kinect uuteen boksiin. Mikäli molemmat uudet konsolit olisivat samaa hintaluokkaa, ilman sitä 100 euron eroa siis, niin ei tuo PS4 olisi niin helppo tai varma vaihtoehto.

Nyt puhut kuitenkin julkaisuhinnasta. Aina ei ole pakko hankkia sitä uusinta uutta, vaan esim, vuoden päästä hinta on todellakin tippunut jo sen verran, että kinectin "tuomaa lisähintaa" ei edes huomaa.

Xbox One on myyty jo julkaisun kohdalta loppuun, joten satasen ylimääräinen hinta toi vaan paremman katteen.

Käyttäjän Rez115 kuva
Rez115

Konsepti on kiinnostava, mutta tulee luultavasti FPS-peleissä olemaan OP, kun ei field of viewiä kovin pääse konsolipeleissä säätelemään

Nostoja