Onko maailmanlopun Moskova näkemättä? Koe Metro-pelien ensimmäiset kolmannekset nyt ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Onko maailmanlopun Moskova näkemättä? Koe Metro-pelien ensimmäiset kolmannekset nyt ilmaiseksi

3.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Metro-pelisarjasta tuttu kehittäjä 4A Games on ryhtynyt kokeilemaan astetta anteliaampaa tapaa jakaa peleistään demoja. Sekä PlayStation 4:llä että Xbox Onella pelaajat voivat tästä viikosta alkaen kokeilla niin Metro 2033 Reduxia kuin myös Metro: Last Light Reduxia pelaamalla läpi kummankin pelin yhdeksän ensimmäistä lukua.

4A Gamesin mukaan idea tavanomaista suurempien demojen jakelusta tuli mieleen 90-luvun shareware-ajoista, jolloin esimerkiksi Doomin ensimmäinen kolmannes tuotiin kaikkien saataville ilmaiseksi. 4A:lla koetaankin, että kyseinen jakelumalli sopii loistavasti Metro-sarjaan, sillä hidastempoisuudestaan johtuen perinteinen lyhyt demo ei antaisi peleistä tarpeeksi hyvää kuvaa.

Mikäli demot myös lataa ja niiden pohjalta pelit innostuu ostamaan, on demojen tallennukset siirrettävissä pelien täysversioihin.

Lähde: Enter the Metro, PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tämä jos mikä on reilua! Itse en ole koskaan kyseisille peleille oikein lämmennyt, mutta tässä tapauksessa olisin ollut valmis kokeilemaan. Pitkälle ollaan tosin tultu 90-luvulta, kun pelejä korpuille toisilta kopsattiin.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Hyvä että edes jotkin harvat vielä ottavat mallia vanhoista hyvistä tavoista.
Toivon että vielä joskus päästään eroon turhasta steam drm:ästä.

Peleistä olen ensimmäisen pelannut ja toisen varmaan ainakin puoleen väliin ja ovat kyllä pirun hyviä ja tunnelmallisia pelejä mutta välillä se tunnelma tekee peleistä jopa hieman raskaan ja masentavan tuntuisia.
On vaikeaa kirjoittaa järkevää kertovaa tekstiä joten kirjoista sanon ainoastaan sen että ne ovat lukemisen arvoisia.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Laitoin eilen demon lataukseen, mutta ostinkin tänään, kun halvalla sai. Pitää rueta kokeilemaan. Kirjat mieleen myös.

Käyttäjän GTA_COD.FANIPOIKA kuva
GTA_COD.FANIPOIKA

Näissä peleissä on kyllä vaan niin jumalattoman hienot maisemat varsinkin. Ekassa koska niitä lumisia raunioita jäisi kyllä tutkiskelemaan pitempäänkin.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Miten tuota oikein yksin uskaltaa pelata illan pimeinä tunteina? :D

Käyttäjän Suora kuva
Suora

Kannattava tempaus. Useimmilla kiinnostuneilla varmaankin peli jo onkin. Nyt kun pelaa tämän verran niin varmaan täytyy saada loppukin joten lähtee ostoon.

Itselle alkuperäinen Metro on hyvin rakas ja se oli todellinen kulttiklassikko ennen Last Lightin julkaisua. Innolla odotan seuraavaa (muistaakseni open world) Metro peliä!