Onko pelien teemoilla rajoja? Hatred on uutuusräiskintä massamurhaamisesta / Uutiset / pelaaja.fi

Onko pelien teemoilla rajoja? Hatred on uutuusräiskintä massamurhaamisesta

16.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Nuori puolalainen pelistudio Destructive Creations on julkistanut tänään pelin, joka jo lyhyessä ajassa on kerännyt runsaasti huomiota teemallaan. Hatred-nimeä kantavaa tuotosta tähdittää ihmiskuntaan kyllästynyt vihainen mies, joka on päättänyt purkaa turhautumistaan lähtemällä massamurhareissulle keskelle New Yorkin osavaltiota.

– Tänä päivinä, jolloin useat pelit ovat menossa kohteliaaseen, värikkääseen sekä poliittisesti korrektiin suuntaan ja yrittävät olla jonkinlaista suurempaa taidetta viihteen sijaan, halusimme luoda jotain trendien vastaista. Jotain erilaista, joka voisi antaa pelaajalle puhdasta pelaamisnautintoa, Hatredin kotisivuilla summataan.

Hatred on tyylillisesti isometrisesta kuvakulmasta kuvattu räiskintäpeli, jossa tarkoituksena on aiheuttaa tuhoa kaikkiaan seitsemässä vapaasti koluttavassa kentässä. Räiskeen keskellä uhriksi eivät ajaudu vain massamurhaajaa pysäyttämään pyrkivät viranomaiset, vaan kylmää kyytiä annetaan ennen kaikkea myös aseistamattomille siviileille.

Destructive Creationsin tarkoituksena on julkaista peli pc:lle huhti-kesäkuun aikana. Peli on rakennettu Unreal Engine 4:ää hyödyntäen.

Lähde: Hatred (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

postal uudella ulkoasulla

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tästä ei kyllä kukkapäät tykkää.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tavallaan tässä ei ole mitään uutta, sillä aika monessa pelissä on voinut leikkiä massamurhaajaa tappamalla siviilejä ja muita aseettomia. Toki tämä taitaa olla ensimmäinen tapaus, jossa koko idea pohjautuu siihen.

Ihan mielenkiintoista nähdä syntyykö tästä pelistä hirmuinen hulabaloo.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Vaikutti ihan hauskalta ajantappo peliltä. Vois vaikka kokeillakkin ja mukava et joku ottaa vähän tabumpiakin aiheita käsittelyyn. Leffoja on jo aiheesta tehty niin miks ei pelejäkin.

Käyttäjän AxsFin kuva
AxsFin

Damage, aihe siis tuttu. Mutta jotenkin luulen että paskaa tästä sataa ihan eri tavalla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tämä peli on hitti jo syntyessään. Media hoitaa markkinoinnin ilmaiseksi ja niin kuin aina, paheksunta ja kauhistuneet vanhemmat ajavat ihmiset vain kahta kauheammin kielletyn hedelmän kimppuun.

Ja ei, pelien teemoilla ei saa olla rajoja. Fiktio ei ole koskaan vahingoittanut ketään, jos ihmiset vain tiedostavat oman sietokykynsä rajat. Fiktio ei myöskään ole koskaan ajanut ketään hulluksi, vaikka jo Manaajan aikoihin liikkui villejä huhuja kuvauksissa seonneista tuotantotiimin jäsenistä. Ei varmaan tarvitse kenellekään täällä kerrata niitä tutkimuksia väkivaltaviihteen ja aggression suhteesta? Sanotaan nyt kuitenkin sen verran, että tänä päivänä, videopelien ollessa väkivaltaisempia ja realistisempia kuin koskaan, aika yllättäen myös nuorisoväkivalta on alempana kuin koskaan. Siitäkin huolimatta, että kukkahattutätien tuomiopäivänkello kertoo asioiden olevan huonommin kuin evööör! Nykynuoriso sitä ja nykynuoriso tätä, ei meidän nuoruudessa tällaista kälä kälä kälä...

Hyvä maku ja taiteelliset arvot ovat asioita, joista voidaan keskustella ja joita voidaan arvioida, mutta jos vajotaan sille "tämä on vahingollista, tämä tulee kieltää!" -asteelle, niin jossain tuolla pieni Hitler hymähtää ja sukii tyytyväisenä typeriä viiksiään.

Käyttäjän TumTum kuva
TumTum

Jaahs.
Eipä ole mikään videopeli aikaisemmin aiheuttanut tämmöstä inhoreaktiota. Saavutus varmaan sekin.
Vastenmielistä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kunhan nämä hitaat mediat taas kuulevat tästä niin otsikot ovat varmoja. Hitailla medioilla tarkoitan niitä jotka "löytävät" jotain hauskoja videoita tai uutisia, jotka muu internet on nähnyt 1-5 vuotta sitten.

EDIT: Peli itsessään vaikuttaa ihan kivalta ajantapolta ja ulkoasu on kohtuullisen tyylikäskin. En sitten tiedä kuinka itseääntoistavaksi tuo menee mutta ilmeisesti tämä ei kauhean pitkä taida ollakaan.

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

.................

Käyttäjän Mr_Violence kuva
Mr_Violence
Lainaus käyttäjältä TumTum

Jaahs.
Eipä ole mikään videopeli aikaisemmin aiheuttanut tämmöstä inhoreaktiota. Saavutus varmaan sekin.
Vastenmielistä.

Eikös Japanissa ilmestynyt raiskaus peli ollut sellainen? Mielestäni vielä vastenmielisempi.

Nostoja