Origin Access Premier saapui pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Origin Access Premier saapui pc:lle

31.07.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

EA:n uusi Origin Access Premier -tilauspalvelu on käynnistynyt pc:llä.

Origin Access Premier tarjoaa pc-pelaajille mahdollisuuden pelata EA-pelien täysversioita jäsenmaksua vastaan. Koko pelien ohella jäsenmaksu sisältää myös peleihin julkaistavat lisäsisältöpaketit. 14,99 euron kuukausimaksua tai 99,99 euron vuosimaksua vastaan saa myös Origin Access Basic -tason palvelut, eli Premier-jäsenet saavat käyttöönsä myös yli 120 vanhemman pelin kokoelman sekä 10 % alennuksen Origin-ostoista.

Origin Access Premier -tilaajien ensimmäinen uusi kokonainen peli on Madden NFL 19 Hall of Fame Edition, joka julkaistaan 10. elokuuta. Tilaajat pääsevät kuitenkin peliin käsiksi viisi päivää ennen julkaisua. Seuraavaksi tarjolle tulevat Fifa 19 Ultimate Edition (20. syyskuuta), Battlefield V Deluxe Edition (11. lokakuuta) ja Anthem Legion of Dawn Edition (15. helmikuuta).

Lähde: Origin

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lateralpole kuva
lateralpole

Houkuttelee satasen vuosimaksu kun Fifa 19 ja Madden 19 maksais jo yli satkun erikseen ostettuna. Basic-versio menetti merkityksensä kun ei tullut Fifa 18 Accessiin lainkaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Helppoa se on nyt siirtyä tähän tilausmalliin, kun esim. FIFA:n tapauksessa myyntitulot taitavat jo olla toissijaisia mikromaksutuloihin verrattuna.

Voisin olla melkein iloinen tällaisen "pelien Netflixin" synnystä, ellei tämä väistämättä tarkoittaisi sitä, että jokainen EA:n tuleva peli tulee olemaan raiskattu vaihtoehtoisilla monetisaatiomenetelmillä olipa ne sitten mikromaksuja, lootbokseja tai jotain ihan uutta rahastusta.

Tässä käytännössä rakennetaan edelleen sitä uutta pelien väliluokkaa, jossa käytännössä tehdään F2P-pelejä F2P-mekaniikoilla, mutta niistä pyydetään kuitenkin maksua kuukausihinnan muodossa. Eräänlainen P2F2P2PA-malli siis toisin sanoen: Pay2Free2Play2PayAgain

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Tätä pelien Netflixia olen odottanut ja nyt sen sain. Saas nähä miten jaksaa parin kuukauden päästä. Tähän toimintamalliin tarvittaisiin vaan ihan ulkopuolinen tarjoaja, kun ei voi kaikkien julkaisijoiden kanssa tehdä kk sopparia, sitten se vasta maksaakin. Tuo -10% ale uusista peleistä on ainakin omasta mielestä tämän palvelun kanssa ihan yhtä tyhjän kanssa. Kuka ostaa enää pelejä, kun ne ovat kulutustavaraa, kuten elokuvat ja sarjat? Itsellä ainakin löytyy jos jonkinmoista dvd peliä vintiltä, mutta ovat enemmän tilanviejiä, kuin tarpeellista 00-luvun keräilyihmeitä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Vaikka paperilla tilaus kuulostaa hyvältä, 100 eurolla rajaton pääsy suureen pelikirjastoon ja siihen päälle vielä mahdollisuus pelata uutuuksia ennen muita, jo kaksi peliä riittäisi kattamaan tuon 100 euron maksun.

Varjopuolia kuitenkin on:

Tuo mainostettu ennakkoon pelaaminen saattaakin pahimmillaan tarkoittaa sitä mitä ennen kutsuttiin betatestaukseksi.

Battlefrontin kaltaisen rahastuksen sattuessa lompakolla onkin sitten hankalampi äänestää, sillä tilauksen peruminen pistäisi stopin niidenkin pelien pelaamiselle joista pidit. Päälle tähän vielä tuo Haerskin mainitsema mahdollinen mikromaksujen yleistyminen.

Joskus on vuosia jolloin julkaisijalta ei välttämättä tulee mitään itseä kiinnostavaa tai kiinnostavat pelit siirtyvät myöhemmälle, tilauksen laskutuskauden paremmalle puolelle, jolloin tilausta tulee maksettua tyhjästä jos sattuu olemaan vuositilaus päällä. Tilausmallissa maksetaan jatkuvasti, silloinkin kun haluat katsoa Netflixiä pelaamisen sijaan.

Jos homma menee maksu-tv tyyliin niin että tarjonta pilkotaan paketeiksi, niin useampaa genreä pelaavalle homma käy äkkiä kalliiksi, sitten päälle vielä muitten samanlaiset palvelut niin kuukausi/vuosimaksuissa riittää pähkäiltävää, kuten laurihon jo tuossa mainitsikin.

Sen verran halvemmallta pelejä kuitenkin näin saa, että aikomus on ainakin kokeilla (Boxin EA-access oli ihan ok), mutta heti kun palvelussa alkaa näkyä merkkejä siirttymästä streamauspalveluksi vihellän pelin omalta kohdaltani poikki välittömästi.

Nostoja