Osallistu viikonloppuna sotaoperaatioon / Uutiset / pelaaja.fi

Osallistu viikonloppuna sotaoperaatioon

26.10.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
4

Virtuaalilentäjät esittelevät virtuaali-ilmailua Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla (Tietotie 3) järjestettävillä Ilmailuharrastepäivillä. Tulevana viikonloppuna (28.-29.10.) on mahdollisuus tutustua myös itse virtuaalilentämisen. Virtuaalilentäjät ry esittelee sotilasilmailuhistoriallista toimintaansa ja tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua lentämiseen Internetin verkkomaailmoissa.

Virtuaalilentäjät ry on Suomen vanhin virtuaali-ilmailujärjestö, joka rekisteröitiin vuonna 2001. Yhdistys tukee ja jatkaa 1994 käynnistynyttä suomalaista virtuaalilentotoimintaa. Virtuaalilentäjät ry on sekä Suomen Sotahistoriallisen Seuran että Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistys. Yhdistys tekee yhteistyötä suomalaisten ilmailumuseoiden ja veteraanijärjestöjen kanssa.

vlent-ilmailumuseo1.jpg

Virtuaalilentäminen on nykyään jo vakiintunut osa ilmailun kokonaiskenttää. Se on joillekin täydentävä, joillekin pääasiallinen muoto harrastaa ilmailua. Virtuaalinen ilmailu on vanhemmille ilmailijoille edullinen tapa pysytellä kiinni harrastuksessaan myös silloin, kun oma lentokone pysyy hangaarissa esimerkiksi talvisin. Monet harrastus-, ammatti- ja sotilaslentäjät nauttivat virtuaalilentämisestä oikean lentoharrastuksensa täydentävänä osana. Virtuaalilentäminen on samalla tapa tuoda nuoria ilmailuharrastuksen pariin. Tietokonepelit ja internet ovat tänä päivänä monille nuorille luonnollisempi tapa tutustua asioihin, ja monille kotona pelattava lentosimulaattori voi olla ensimmäinen kosketus ilmailuun.

Virtuaalilentäjät ry esittelee Ilmailuharrastepäivillä virtuaalilentämistä eri tavoin. Molempina päivinä järjestetään muun muassa ilmataistelunäytöksiä, joissa suomalaiset verkkolentäjät nousevat ilmaan kodeissaan yhdessä ilmailumuseolla lentävien kollegojensa kanssa, suunnaten kohti vihollislentäjiä. Ilmataistelu käydään internetin kautta ja kaikki lentäjät ovat ihmisiä eri puolilla maailmaa.

vlent-ilmailumuseo2.jpg

Sunnuntaina yhdistys tarjoaa esitelmän virtuaalilentämisestä. Esitelmässä kerrotaan harrastuksen historiasta, käytännöstä, ihmisistä ja mitä kaikkea virtuaalilentämiseen voi liittyä – kyse ei ole aina pelkästä lentosimulaattorista, vaan harrastuksen kokonaisuuteen liittyy myös historian opiskelu ja tutkiminen, virtuaalisten pienoismallien rakentaminen ja maalaaminen, sosiaalinen aktiviteetti ja monenlaiset tapaamiset ja retket sekä yhteistyö mm. ilmailumuseoiden kanssa. Museolla vierailijat voivat tutustua virtuaalilentämiseen ja Virtuaalilentäjiin myös yhdistyksen ylläpitämillä yleisökoneilla, joita museolla on nykyisellään yhteensä seitsemän kappaletta. Koneilla on muun muassa erilaisia lentosimulaattoreita, joilla vieraat voivat kokeilla niin sotilas- kuin siviililentosimulaattoreita.

vlent-ilmailumuseo3.jpg

Virtuaalilentäjien alustava ohjelma-aikataulu:


Lauantai 28.10.

11.00 - Virtuaalilentoesitys Suomenlahden yllä 1943-1944 aikakaudella
12.30 - Virtuaalilentoesitys Karjalan kannaksen taivaalla jatkosodan lentokalustolla.

Sunnuntai 29.10.

11.00 - Virtuaalilentoesitys Suomenlahden yllä 1943-1944 aikakaudella
12.00 - Pommituslento Berliiniin
16.00 - Esitelmä virtuaalilentämisestä
17.00 - Virtuaalilentoesitys Karjalan kannaksen taivaalla jatkosodan lentokalustolla

Muutoksia voi tapahtua! Tuorein aikataulu osoitteesta www.virtualpilots.fi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mielenkiintoinen juttu.
Vaikka en kyllä koskaan saanut sitä flight simulator 2004 koskaan toimimaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

VAU!!!!!!!!!!

POMMITUS BERLIINIIN!!!
MÄKIN VOISIN TUHOTA BERLIININ!!!!!!!!!
MUHAHAHAHHAHAHAAAA...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Varmasti erittäin mielenkiintoinen tapahtuma niille joita ilmailu ja virtuaalilentäminen kiinnostaa.
Joskus aikoinaan kun itseeni puraisi ilmailu innostus niin kokeilin nykyään jo varmaankin melko muinaista, muistaakseni, F-22 Raptor peliä. Joo olihan peli ihan siisti siihen asti kun sain omin voimin nostettua koneen kiitoradasta, mutta hauskuus loppui siihen kun kone piti saada ehjänä alas. No siitähän ei tullut mitään ja innostus loppui siihen huolimatta lukuisista lakeutumis yrityksistä.
Ehkäpä olen vain niin p*rkeleen saamaton lentosimuissa :D

_NP2_

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

kyllähän tuo mielenkiintoiselta vaikuttaa jos tykkää ilmailusta virtuaalisesti, itse en oikein ole kiinnostunut kyseisestä hommasta mutta toiset sitten ovat minunkin puolestani :)