Oscar-palkittu Alicia Vikander on valkokankaiden uusi Lara Croft

Tanskalainen tyttö- ja Ex Machine -leffoista viimeisimpänä tuttu ALicia Vikander on raporttien mukaan seuraava valkokankaiden Lara Croft uudessa Tomb Raider -elokuvassa.

29.4.2016 15:31

Ruotsalaisnäyttelijä Alicia Vikander on kiinnitetty esittämään Lara Croftia seuraavassa Tomb Raider -elokuvassa, viihdelehti Variety ja Hollywood Reporter -sivusto tietävät kertoa. Jo aiemmin tiedossa on ollut, että norjalaisen Roar Uthaugin on ollut määrä toimia elokuvan ohjaajana.

Vikander nousi useiden katsojien tietoisuuteen varsinkin viime vuonna Ex Machina– ja Tanskalainen tyttö -elokuvien myötä. Jälkimmäiseksi mainitusta elokuvasta hän pokkasi itselleen myös parhaan naissivuosanäyttelijän Oscar-pystin viime helmikuussa.

Pitkään suunnitteilla ollut uusi Tomb Raider -elokuva on järjestyksessään jo kolmas Eidoksen klassiseen pelisarjaan pohjautuva filmatisointi. Angelina Jolien tähdittämään kahteen edelliseen Tomb Raider -leffaan nähden uusi elokuva on aloittamassa kuitenkin puhtaalta pöydältä.

Ilmeisesti elokuvaa on käsikirjoittamassa myöskin viidettä modernia Transformers-elokuvaa kynäilemässä ollut Geneva Robertson-Dwore, jonka raportoitiin käyneen neuvotteluja työstä viime marraskuusta. Ennen häntä elokuvaa oli kiinnitetty käsikirjoittamaan uusimmasta Turtles-leffasta tuttu Evan Daugherty.

Elokuvalla ei ole vielä julkaisuajankohtaa.

Lähde: Variety, Hollywood Reporter

Lisää luettavaa