Android-konsoli Ouyan julkaisu viivästyy laitevalmistajan napatessa miljoonien lisärahoituksen / Uutiset / pelaaja.fi

Android-konsoli Ouyan julkaisu viivästyy laitevalmistajan napatessa miljoonien lisärahoituksen

9.05.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Android-käyttöjärjestelmän voimalla hurraava pelikonsoli Ouya on herättänyt mielenkiintoa sijoittajissa. Laitettava valmistava Ouya-yhtiö on tänään ilmoittanut saaneensa kaikkiaan 15 miljoonan dollarin lisärahoituksen, jolla se on aikeissa tukea Ouyan kasvavaa kehittäjäyhteisöä sekä vastata konsolin kohtaamaan kysynnän määrään.

Rahoituksen takana ovat yhtiöt Kleiner Perkins Caufield & Byers, Mayfield Fund, NVIDIA, Shasta Ventures ja Occam Partners. Näistä ensimmäiseksi mainitun yhtiömies Bing Gordon liittyy lisäksi Ouyan hallitukseen. Mies toimii parhaillaan myös esimerkiksi Amazonin, Zyngan ja Kloutin hallituksessa, minkä ohella hän on kerännyt aikoinaan kokemusta myös Electronic Artsin johtoportaassa.

Sijoituksen myötä Ouyan varsinainen julkaisu näyttää viivästyvän hieman. Alkujaan Pohjois-Amerikan ja Brittien jälleenmyyjien oli määrä saada laite kesäkuun 4. päivä, mutta nyt päivämäärä onkin muuttunut kesäkuun 25. päivää. Ouyan omassa verkkokaupassa julkaisupäivämääränä lukee tosin vieläkin kesäkuun alku.

Hintaa laitteelle on edelleen kertymässä 99,99 dollaria eli sellaiset 76 euroa. Paketiin kuuluu itse laitteen ohella virta- ja HDMI-johto, kaksi AA-patteria sekä yksi ohjain.

Avoimuuteen panostava Ouya polkaisi alkujaan vauhtiin rahoituspalvelu Kickstarterista, jossa se keräsi kasaan huiman yli kahdeksan miljoonan dollarin rahoituksen kuluttajilta viime vuonna. Laitteelle on sen valmistajan mukaan rekisteröitynyt tekemään pelejä yli 12 000 pelinkehittäjää.

Lähde: Joystiq

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Mitä testejä ja muuta katsellut tuosta niin melkosen paska vehje kyseessä, mitäpä tommoselta pystyikään odottamaan.

Käyttäjän LBP.Elkku kuva
LBP.Elkku
Lainaus käyttäjältä Oselot

Mitä testejä ja muuta katsellut tuosta niin melkosen paska vehje kyseessä, mitäpä tommoselta pystyikään odottamaan.

samaa mielta, silla heti kun luin hinnaksi 76 e ja kattelee tota kuvaa ni... en kylla ostais.

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Ainakin yksi arvostelu konsolista taisi jo tulla, ja se kyllä tyrmäsi konsolin aika täysin.

Jännää silti nähdä, miten konsoli tulee pärjäämään. Ei ole helppo tie. Uskon että ei tule menestymään juurikaan, mutta kyllä tuo tekijöilleen silti saattaa rahaa vielä tuoda.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake
Lainaus käyttäjältä Oselot

Mitä testejä ja muuta katsellut tuosta niin melkosen paska vehje kyseessä, mitäpä tommoselta pystyikään odottamaan.

Jotkut vielä väittävät vakavalla naamalla Ouyan olevan todellinen uhka seuraavan sukupolven Xboxille ja Playstationille.

Tosin hakkerit ja modaajat saavat taas vähän näperreltävää, joten kai tästä joku hipsteri jotain iloa saa.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nämä Ouyan testit mitkä on tehty, on tehty konsolin ensimmäisellä versiolla, jonka jälkeen ovat hieman parantaneet ja kuulemma ainakin ohjaimet viat olisi korjattu ja testaajat voivat ohjaimen vaihtaa uudempaan ilmaiseksi.

Tämän lisäksi miettikääs saako 76e hintaan puhelinta, tablettia, käsikonsolia tai olkkarin pelikonetta joka pyörittäisi mitään angry birdsiä isompaa lagimatta ja hintaan kuuluu vielä HDMI piuha ja langaton ohjain? Joka vielä tämän lisäksi on avoin, joten siitä saa vielä enemmän irti. Koska laite on mahdollista rootata takuuta menettämättä voi helposti tallentaa pelin puhelimella, synkata pilveen ja jatkaa sitten sohvalta ja käyttää vielä samaa ohjainta kummassakin laitteessa!

Todellakaan ei ole PC tai konsolitasolla, mutta tuleekin aivan uuteen markkinarakoon jonnekin rasperry piin ja konsolin välimaastoon. Grafiikkahan ei todellakaan määrittele pelejä, kuten nintendo jo sen monesti on meille näyttänyt. Ongelmaksi tämän jälkeen enää muodostuu kosketuskontrollien ja ohjainten tappelu samalla Android alustalla.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

@Marioysikax

Mitä etuja Ouyalla on verrattuna esim. PC: seen tai muihin konsoleihin? Miksi kuluttajan pitäisi ostaa kyseinen laite? Se että jokin on halpa ei tee siitä välttämättä suosittua, etenkin jos kilpailijat tarjoavat samaa ja paljon enemmän, vain hieman kalliimmalla.

On totta, ettei grafiikat ja pelin laatu kulje ihan käsikkäin, mutta rumia* pelejä voidaan tehdä kaikille konsoleille, sekä tietokoneille. Steam ja XBLA on täynnä niitä.

*Rumalla meinaan teknisesti vaatimatonta.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Onneksi kaikki perustuvat vain ykkösiin ja nolliin, kaikki muu on lumetta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä Oselot

Mitä testejä ja muuta katsellut tuosta niin melkosen paska vehje kyseessä, mitäpä tommoselta pystyikään odottamaan.

kuvitteliko joku saavan alle 100€ android roskalla puorivästä sekasikiöstä muka oikean konsoolin :)

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Meinasin sanoa, että "Mitä ne nurisette. Laite maksaa vain 99 dollaria!", mutta sitten muistin, että Xbox360:n saa Gigantista sadalla eurolla. Ouya on hauska häkkäilyvehje, mutta todelliseksi pelilaitteeksi en sitä hankkisi.

Käyttäjän InFlames kuva
InFlames
Lainaus käyttäjältä frozen

Lainaus käyttäjältä OselotMitä testejä ja muuta katsellut tuosta niin melkosen paska vehje kyseessä, mitäpä tommoselta pystyikään odottamaan.
kuvitteliko joku saavan alle 100€ android roskalla puorivästä sekasikiöstä muka oikean konsoolin

Sanoppa muuta, mä oon niinku täysi samaa mielt mut jos siin ois niinku iOS nii mä ostasin kylä heti

Nostoja