Overwatch päivittyi uudelle konsolisukupolvelle Xbox Series X/S:llä, PlayStation 5 -pelaajat jäivät nuolemaan näppejään / Uutiset / pelaaja.fi

Overwatch päivittyi uudelle konsolisukupolvelle Xbox Series X/S:llä, PlayStation 5 -pelaajat jäivät nuolemaan näppejään

11.03.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Overwatch, Xbox Series X/S, päivitys, 4K

Blizzardin verkkoräiskintä Overwatch on saanut uudessa päivityksessä tuen Xbox Series X/S:lle.

Overwatchin viimeisin päivitys lisäsi Microsoftin uuden sukupolven konsoleilla pelaaville uusia grafiikkavaihtoehtoja. Resoluutiotilassa Overwatch pyörii Xbox Series X:llä 4K-resoluutiolla ja Xbox Series S:llä 1440p-resoluutiolla, mutta heikentää laatua ruudunpäivityksen pitämiseksi 60 fps -tasolla. Tasapainoisessa tilassa taas painotetaan kuvanlaatua resoluution edelle, jolloin pelin resoluutio on Series X:llä 1440p ja Series S:llä 1080p. Ruudunpäivitystilassa Overwatch pyörii molemmilla konsoleilla 120 ruudun sekuntinopeudella, mutta tinkii sekä kuvanlaadusta että resoluutiosta.

Toistaiseksi vastaavan päivityksen saapumisesta PS5:lle ei ole tietoa. Eurogamer-julkaisun mukaan syynä on ero konsolin tavassa käsitellä taaksepäinyhteensopivia pelejä. Esimerkiksi Rocket League -kehittäjä Psyonix on kertonut PS5-tuen vaativan kokonaisen käännöksen tekemistä uudelle konsolille, kun Xbox Series X/S:llä tuki onnistuu pienellä päivityksellä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

syynä on ero konsolin tavassa käsitellä taaksepäinyhteensopivia pelejä. Esimerkiksi Rocket League -kehittäjä Psyonix on kertonut PS5-tuen vaativan kokonaisen käännöksen tekemistä uudelle konsolille, kun Xbox Series X/S:llä tuki onnistuu pienellä päivityksellä.

Ihan tyypillistä Sonya. Asioita ei ole mietitty tulevaisuutta ajatellen vaan tehty vain sillä hetkellä asian hoitava kokonaisuus. Lisäysten tai muutosten teko on sitten ilmeisen vaikeaa kun sitä ei ole otettu huomioon ennakolta.

Nostoja