Overwatchin suosittu GOATS-meta jää tulevaisuudessa historiaan – jatkossa pelataan 2-2-2-komboilla / Uutiset / pelaaja.fi

Overwatchin suosittu GOATS-meta jää tulevaisuudessa historiaan – jatkossa pelataan 2-2-2-komboilla

19.07.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
4

Blizzard on paljastanut uuden sääntömuutoksen suosittuun räiskintäpeliinsä Overwatch, jonka matseja pelataan jatkossa kiltisti 2-2-2-kokoonpanoilla.

2-2-2 tarkoittaa tiimikokoonpanon osalta kahta vahingontuottajaa, kahta tankkia ja kahta parantajaa, joten muun muassa Overwatch Leaguessa suosiota niittänyt GOATS-kokoonpano (kolme tankkia ja kolme parantajaa) jää jatkossa historiaan.

Uudistuksen myötä myös pelin seuranhaku muuttuu roolipainotteiseksi. Jatkossa sekä Quick Play - että Competitive Play -matseihin jonotetaan rooleittain. Sen jälkeen peli yhdistää automaattisesti jonottavat roolit siten, että 2-2-2-tiimit täyttyvät. Rooleja ei voi vaihtaa enää kesken pelin, mutta omaa hahmoa voi tuttuun tapaan vaihtaa kesken matsin kunkin roolin sisältä löytyvien hahmojen välillä.

Seuranhaku näyttää samalla, kuinka pitkä jonotusaika peleihin on kullakin roolilla. Jos MMO-pelit antavat vihjeitä tulevasta suunnasta, ovat jonotusajat kaikkein pisimmät kaikkein yleisimmillä vahingontuottajilla.

Uuden muutoksen taustalla on kehittäjien halu pitää peli mielekkäänä ja tasapuolisena, sekä kannustaa yhteistyötä ja pelaajien omaa osaamista. Jatkossa kullekin roolille on myös oma MMR- ja SR-taso, jotka määrittelevät pelaajan osaamistason.

Role Queue -järjestelmä on parhaillaan testattavana pc:llä PTR-servereillä, josta se saapuu virallisesti kaikille 1. syyskuuta.

Lähde: Blizzard

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Ehkä tätä voisi viimein jopa kokeilla sillä uncharted 4:n moninpelissä huomasin, että musta oli eniten hyötyä parantajana.
Näköjään tuo uusi systeemi tulee vasta syyskuussa joten jos vaikka joulun aikaan testaisi kun silloin on muutenkin vissiin ollut kaikkea jouluista pelissä.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Compissa ja owllässä ymmärrän tämän ja tykkään ideasta, mutta normi casuaali matseissa tämä on vän niin ja näin.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Jos sitä nyt ei olisi aina omassa joukkueessa insta lockattuna 4 dps hahmoa...

Käyttäjän Sephrael kuva
Sephrael

Jes! Voin vihdoin palata tämän pariin, alettava treenaamaan taas.