Paavo Pesusieni palaa kesällä ehostetussa peliseikkailussa / Uutiset / pelaaja.fi

Paavo Pesusieni palaa kesällä ehostetussa peliseikkailussa

18.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
THQ Nordic, Paavo Pesusieni, SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom, SpongeBob SquarePants, Battle for Bikini Bottom, tasoloikka, Purple Lamp Studios, julkaisupäivä, 23. kesäkuuta, rehydrated

PlayStation 2- ja GameCube-aikakaudelta tuttu SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom loikkii kesällä menemään myös nykyalustoilla. THQ Nordic on vahvistanut, että pelin mittavasti ehostettu Rehydrated-versio nähdään PS4:llä, Xbox Onella, Switchillä ja pc:llä kesäkuun 23. päivä.

Rehydrated päästää alkuperäisen julkaisun tavoin seikkailemaan useilla eri Paavo Pesusieni -hahmoilla vaihtelevien Tangalaan ja sen lähitienoille sijoittuvien kenttien merkeissä. Uusiksi kokemuksessa on laitettu kuitenkin myös niin ulkoasua kuin pelattavuutta, ja onpa mukaan saatu tuore kahta pelaajaa tukeva Horde-moninpelitilakin. Alkuperäisestä pelistä aikoinaan leikattu sisältö on sekin saanut elvytyskäsittelyn.

Uuden version takana on tuoreehko itävaltalainen pelitalo Purple Lamp Studios. Alkuperäinen peli oli aikoinaan lisenssipeleihin erikoistuneen Heavy Iron Studiosin käsialaa. Sen muiden teoksien joukkoon lukeutui varsinkin läjä Pixar-elokuviin pohjautuvia teoksia Ihmeperheestä aina Up-seikkailuun. Se auttoi aikoinaan myös Disney Infinity -pelien työstössä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Vaikka en sarjaa ole seurannut niin tämä on kiinnostanut jo pidempään sillä ilmeisesti kyseessä on ihan oikeasti hyvä tasoloikka ja kun vertailu videoita katsoo niin tätä voi todellakin kutsua remasteriksi sillä ero alkuperäiseen on huima.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Olen kuullut kehuja sekä tästä että tuosta Ihmeperhe-pelistä, joskin en ole pelannut kumpaakaan niistä. Jälkimmäinen tais aikoinaan saavuttaa jopa platina-statuksen PS2:lla (mikä ei tietenkään ole automaattisesti laadun tae, kuten vaikka Spyro: Enter the Dragonfly voi osoittaa, mutta kertoo kuitenkin jotain pelin myyntiluvuista). Tiedä häntä oliko se UP-peli sitten miten hyvä.

Kuitenkin, ihan kiva nähdä, että oikeasti hyvänlaatuisia lisenssipelejä jaksetaan muistaa vielä näin vuosia myöhemminkin. Ja siis jotain muitakin lisenssipelejä, kuin niitä "Vanhoja kunnon NES/SNES-klassikoita". Onhan niitä ihan kohtuullisia, oikeasti jopa hyviä lisenssipelejä tullut uudemmillekin konsoleille... mutta NES/SNES kaudella vaatimukset hyvälle videopelille olivat aika paljon höllemmät. Pelin ei tarvinnut olla kovin pitkä taikka monimutkainen, kunhan se oli vaan helvetin haastava. Ja tämä oli yleinen standardi, olipa kyseessä lisenssipeli taikka sitten ei. Sitten kun peliä ei voinutkaan jättää enää helkutan lyhyeksi ja pirullisen vaikeaksi sidescrolleriksi, kuilu lisenssipelien ja ns. normipelien välillä kasvoi Grand Canyonin mittoihin.

Niinpä niin, vaatimukset kyllä kasvoivat, mutta lisenssipelejä pyrittiin yhä tekemään mahd. minimiresursseilla ja naurettavan tiukilla aikatauluilla. Ja ne pelit, jotka olivat jopa poikkeuksellisen hyviä lisenssigenressään, jäivät yleensä vähäiselle huomiolle varttuneiden pelaajien keskuudessa, juurikin tuon shovelware-leiman takia.

Nyt kun asiaa miettii, niin eihän noista nykypäivän suuremmistakaan lasten leffoista enää tehdä samalla lailla lisenssipelejä konsoleille kuin ennen. Näyttävät siirtyneen enemmän sinne mobiilitauhka-puolelle, mikä lienee vain siunaus vanhempien kukkaroille.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus mecha_no_maniac

Onhan niitä ihan kohtuullisia, oikeasti jopa hyviä lisenssipelejä tullut uudemmillekin konsoleille...

Tähän on pakko mainita groundhog day: like father like son joka oli hyvä jatko leffalle ja muutenkin hyvä peli.
Valitettavasti kyseessä on vr peli joka löytyy kyllä psvr:lle sekä pc:lle.
Myös telltalen back to the future oli melkein kuin neljäs leffa ja hieno lisä trilogiaan.

Nostoja