Pac-Man täytti 35 vuotta – uudenlainen versio klassikosta tulossa / Uutiset / pelaaja.fi

Pac-Man täytti 35 vuotta – uudenlainen versio klassikosta tulossa

24.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Tällä viikolla on tullut kuluneeksi tasan 35 vuotta siitä, kun Pac-Man saapui ensimmäistä kertaa kolikkopelihalleihin Japanissa. Bandai Namcon ikonisen pelihahmon synttäreiden kunniaksi pelitalo onkin julkistanut nyt kokonaan uuden Pac-Man 256 -pelin, joka on matkaamassa mobiililaitteille tänä kesänä.

Ilmaiseksi pelattavaksi tarkoitettu Pac-Man 256 tulee olemaan eräänlainen uudelleentulkinta klassisesta alkuperäispelistä. Uudessakin tuotoksessa pelaajat pääsevät kyllä ohjastamaan jälleen pillereille persoa keltaista syöppöä läpi kummitusten riivaamien sokkeloiden, mutta tällä kertaa tämä kaikki tapahtuu samalla, kun murhaava glitch-aalto jahtaa jatkuvasti Pac-Mania.

Idea Pac-Man 256:sta on saanut syntynsä alkuperäisessä Pac-Man-pelissä piilleen kill screen -kentän pohjalta. Alkuperäisessä Pac-Manissa kill screenin voi saavuttaa pelaamalla peliä aina sen kenttään numero 256 asti, minkä jälkeen puolet peliruudusta korruptoituu ohjelmistovirheen myötä tehden pelaamisen jatkamisesta käytännössä mahdotonta.

Pac-Man 256:ta on kehittänyt Bandai Namcon Vancouverissa sijaitseva pelistudio yhteistyössä australialaistaustaisen Hipster Whale -kehittäjäryhmän kanssa. Hipster Whalen mukanaolo projektissa on enemmän kuin osuva veto Namcolta, sillä kyseinen tiimi kehitti myös viime vuonna julkaistun Crossy Roadin, joka oli käytännössä kepeästi modernisoitu versio Konamin klassisesta Frogger-pelistä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En varsinaisesti ole tätä peliä nyt kinuamassa konsoleille tai pc:lle pelattavaksi mutta kyllähän tämäkin toimisi paljon tarkemmin nuolinäppäimillä tai ristiohjaimella kuin kosketusnäytöllä pelaten.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Lopetin lukemisen ensimmäisen kappaleen loppuun nähdessäni sanan mobiili. Jee, jee.

Nostoja