Paino kuriin: Wii-peleillä laihtuu yli 10 kiloa vuodessa / Uutiset / pelaaja.fi

Paino kuriin: Wii-peleillä laihtuu yli 10 kiloa vuodessa

20.02.2007 // Kirjoittanut: LassiK
32

Wii-konsolilla pelaaminen polttaa kaloreita niin paljon, että aktiivinen pelaaja laihtuu vuodessa jopa 12,5 kiloa, sanovat Liverpoolin John Mooresin yliopiston tutkijat.

Tutkimus lähti liikkeelle kysymyksestä, voivatko pelit auttaa lapsia saavuttamaan suositeltuja päivittäisiä liikuntatavoitteita. Tutkijat vertasivat muun muassa Wii-pelaamista ja tavallisella peliohjaimella ohjaamista.

"Testeissä ilmeni selvästi, että liikkeentunnistimen avulla ohjaaminen nostaa pulssia, energiankulutusta ja poltettujen kalorien määrää", sanoo tutkimusta vetänyt professori Tim Cable BBC:n haastattelussa.

"Tilastojen mukaan brittipelaajat pelaavat keskimäärin 12,2 tuntia viikossa. Olisi tärkeää, että tuo aika olisi aktiivista tekemistä", Cable sanoo.

Tutkimukseen osallistui 13-15-vuotiaita tyttöjä ja poikia. 15 minuutin perinteisellä peliohjaimella pelaaminen nosti energiankulutusta 60 prosenttia lepotasoa korkeammaksi. Wiillä pelaaminen nosti kulutusta 156 prosentilla.

Cable laski laihdutusmahdollisuuden 12,2 tunnin pelaamisesta. Tällöin Wiillä pelaaminen lisäisi viikottaista energiankulutusta 1 830 kalorilla - eli 40 prosentilla enemmän kuin tavallisella koneella pelatessa.

Lisäksi Cablen mukaan Wiillä pelaaminen nosti pulssin noin 130 lyöntiin minuutissa perinteisen pelaamiseen nostaessa tason vain 85:een. 130 on taso, jolla ihmiskeho polttaa jo rasvaa tehokkaasti.

Weight Concern -järjestön lääkärijohtaja Ian Campbell kommentoi tutkimusta: "Lapset pelaavat videopelejä, koska ne ovat heistä mielenkiintoisia. Olisikin parasta, että peleihin liittyisi myös fyysistä aktiviteettia."

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No sitten en hanki Wiitä. Nykyäänkin yritän koko ajan vähän lihoa, kun olen niin laiha. Mutta vaikka syön mitä niin en liho, epistä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos näin on niin hyvä. Liikunta ei yleensä ole pahitteeksi. Pitäisiköhän hommata Wii?? ... Hmm..

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead

Onhan se selvää, että tiettyjen pelien pelaaminen Wiillä kuluttaa kaloreita. En sitten tiedä voiko tuolla oikeasti laihtua, mutta eipä siitä kaloreiden kulutuksesta haittaakaan ole. Hyvä jos voi.

Käyttäjän MasterTK kuva
MasterTK

Eli Wii ei sovi anorektikoille... Kuolevat vaan, jos pelaavat tuolla. Nintendo valehteli, kun sanoi Wiin sopivan kaikille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivottavasti kukaan ei mene oikeasti tähän "jekkuun" ja osta laihtumisen toivossa Wiitä :D

Ihan kelpo pleikone ei siinä mutta ei siitä laihduttajaksi ole.

Laihtumiseen kun vaikuttaa geenit, RUOKAVALIO ja liikunta.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Kunhan ei ohjaimet lentele vahingossa ja "vahingossa" seinille ja muualle on Wii kyllä aika kannattava ostos.

Käyttäjän jimi kuva
jimi

Eikös ole niin, että liikkuminen JA riittävä ruoka nostaa lihasmassaa, eikä vähennä sitä :P
Wiille saisivat tehdä semmosen painonnosto-kapulaohjaimen, johon vois lisäillä painoja, ois huippu :]

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wii on jotain mitä peliteollisuus on kaivannut jo vuosia. Ei siis pelkästään pelinkehityksen kannalta, vaan mediahuomion. Tällaiset uutiset tuovat pelaamista esiin positiivisemmassa valossa ja ehkä pelaaminen onkin pian osa oikeaa kulttuuria? :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Laihtumiseen kun vaikuttaa geenit, RUOKAVALIO ja liikunta."

Huomaapas sana liikunta. Kun on Wii Sportsia ja WarioWarea kaveriporukassa pelannut, niin kyllä siinä huomaa että lähtee läskit lätkimään.

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

Pitäsköhän toi wii ostaa piakkoin. Vielä kun tulsi lisää tommosia party pelejä niin vois oikeen porukalla aina sit kännissä hakata tota