(Päivitetty) Nettiin päätynyt laaja dokumentti vihjaa useista Xbox 720 -suunnitelmista

Nettiin päätynyt dokumentti vihjaa Microsoftin seuraavan konsolin mahdollisesta suunnasta.

16.6.2012 22:02

Microsoftin mahdollisista Xbox 720 -suunnitelmista kertova dokumentti on löytänyt tiensä verkkoon. Kenties vuodelta 2010 peräisin oleva kokonaisuus käsittelee erityisesti tulevaisuuden Xboxia, mutta esittelee myös esimerkiksi E3-messuilla jo julkistettua SmartGlass-sovellusta muistuttavan idean.

Huhusuunnittelmien mukaan Microsoft tavoittelisi seuraavasta Xboxista erityisesti olohuoneet mutta myös osin maailmankin valloittavan laitteen. Sen suorituskyky olisi noin kuusinkertainen Xbox 360:een nähden, tarjoten näin teknisesti kehittyneempiä pelikokemuksia sekä erityisesti useita viihdepalveluja. Samalla dokumentti nostaa kuitenkin myös esiin halun tuoda vielä kaikki Xbox-kokemukset mahdolliseksi useammalle eri laitteelle pilven välityksellä.

Myös uudehkoja oheislaitteita nostetaan esille uuden Xboxin rinnalla. Dokumenteissa puhutaan muun muassa parannellusta Kinectista, mutta myös Googlen Project Glassia muistuttavasta Project Fortalezasta. Tekniikka toisi kuluttajille erilaiset näytöt suoraan silmien eteen lasien avulla ja ne voisivat toimia esimerkiksi WiFin ja 4G:n välityksellä.

Laitteen hinnaksi toivotaan uuden Kinectin kanssa 299 dollaria. Julkaisua povataan ensi vuodeksi.

Kokonaisuudessaan dokumenttia pääsee selaamaan klikkaamalla tästä.

Päivitetty 16.6 kello 17.02: Osa dokumentin esittelemistä asioista on aiemmin ollut käsittelyssä Nukezilla-sivustolla.

Päivitetty 16.6 kelo 17:15: Digital Foundryn Twitter-viestin mukaan dokumentti olisi väärennys. Arvelua herättää toki teknologia, minkä ohella dokumentti ilmeisesti pohjautuu piirroksiin, jotka on aiemmin yhdistetty jo väärään informaatioon.

Lähde: The Verge

Lisää luettavaa