Palaa mainion NieR: Automatan alkulähteille – NieR Replicant ver.1.22474487139... paljastui PS4:lle, Xboxille ja pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Palaa mainion NieR: Automatan alkulähteille – NieR Replicant ver.1.22474487139... paljastui PS4:lle, Xboxille ja pc:lle

29.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Nier: Automata, Nier, Replicant, NieR Gestalt, NieR Replicant ver.1.22474487139, ver.1.22474487139

NieR: Automataa edeltänyt alkuperäinen NieR-toimintaroolipeli on tekemässä paluun. Square Enix on paljastanut sarjan kymmenvuotisjuhlavuoden kunniaksi paketin nimeltä NieR Replicant ver.1.22474487139..., joka ehostaa kulttiklassikon PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Squarella ei olla haluttu kutsua peliä niinkään remasteriksi tai uusioversioksi, mutta mukaan saadaan kyllä uutta sisältöä ja myös ääninäyttelyä laitetaan uusiksi. Tuoreen version pääkehityksestä vastaa japanilaisstudio Toylogic, joskin niin sarjan luoja Yoko Taro, tuottaja Yosuke Saito, säveltäjä Keiichi Okabe kuin Automatan suunnittelija Takahisa Taura ovat olleet mukana kehityksessä.

Nimensä mukaisesti uusi julkaisu perustuu lähtökohtaisesti alkuperäisen NieR-pelin Replicant-versioon. Kyseessä oli pelin japanilainen PlayStation 3 -versio, jota tähditti nuorempi versio päähenkilö Nieristä. Xbox 360:llä maassa nähtiin vuorostaan vanhemmalla sankarilla varustettu NieR: Gestal -niminen versio, joka tuotiin lopulta länsimaihin molemmilla alustoilla.

Paluun tekevän ensimmäisen NieRin ohella Square Enix on paljastanut Japania varten vielä mobiilipeli Nier Re[in]carnationin. Senkin traileri on nähtävissä ohesta.

Lähde: RPG Site

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Vihdoinkin! Alkuperäinen NieR lienee suosikkipelini menneeltä vuosikymmeneltä, joten uudelleenjulkaisua onkin kaipailtu jo tovi. Harmi kyllä, etteivät laittaneet pelin molempia versiota yhteen pakettiin.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Nier: Automata oli mielenkiintoinen teos, joka antoi ajateltavaa. Tämä on jäänyt täysin kokematta, niin mielellään testaan tämäkin.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Tätä olen odottanut, mahtavaa pakkohankinta! Tosiaan olisi täydellinen paketti jos molemmat versiot oli pakattu yhteen, mutta tämäkin on loistava uutinen. Toivottavasti japanilainen ääniraita on vaihtoehto enkkudubin ohella.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

ei olla haluttu kutsua peliä niinkään remasteriksi tai uusioversioksi

Tämä plus se, että peli on ymmärtääkseni täysin erilainen mitä Automata, niin ei kauheasti innosta.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz
Lainaus zappah

Tämä plus se, että peli on ymmärtääkseni täysin erilainen mitä Automata, niin ei kauheasti innosta.

Enpä tiedä, eivät nuo nyt niin erilaisia ole. Automata on toki kontrolleiltaan ja pelimekaniikaltaan hiotumpi, mutta pelin kulku, tarinarakenne, tematiikka, musiikki ja pelattavuus yleisesti ottaen on molemmissa hyvin samanlaista. NieR on ruma ja hiukan kankea, mutta myös jatko-osaa vaihtelevampi ja monipuolisempi kokemus. Ilman muuta tutustumisen arvoinen, jos piti Automatasta.

Tulkitsisin itse tuon kommentin remasterista ja remakesta niin, että peliä päivitetään ja parannellaan enemmän kuin remastereilta on totuttu odottamaan, mutta kyseessä ei kuitenkaan tule olemaan täysi remake. Toylogic kehittäjänä ei sinänsä herätä välitöntä luottamusta, mutta katsotaan sitten kun julkaisevat pelikuvaa. Jos kerran Taura Platinumilta on mukana avustamassa, niin luultavasti ainakin jotain pelillisiä parannuksia on luvassa.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Jos pelattavuutta ja graaffista puolta päivitetään uuteen uskoon, niin tulee varmastikin hankittua.

Nostoja