Paljon porua vibraattorista / Uutiset / pelaaja.fi

Paljon porua vibraattorista

5.08.2006 // Kirjoittanut: feldon
28

Yhdysvaltojen Teksasissa majaansa pitävä teknologiayritys Anascape on uhannut nostaa oikeusjutun pelivalmistajina tunnettua Nintendoa ja Microsoftia vastaan. Yrityksen laatiman syytekirjelmän perusteella pelijätit ovat rikkoneet jopa kahtatoista Anascapen patenttia omissa tuotteissaan.

Anascapen mukaan patenttirikkomukset käsittelevät enimmäkseen käytössä olevaa ohjainteknologiaa, kuten analogitunnistusta ja vibraattori-, eli värinätoimintoa. Yritys ei kuitenkaan ole eritellyt yksityiskohtaisemmin sitä, kuinka Nintendo ja Microsoft ovat patentteja väärinkäyttäneet. Mikäli tapaus etenee oikeuden päätettäväksi, tullee Anascape vetoamaan taannoiseen ennakkotapaukseen, jossa Sony määrättiin maksamaan kymmenien miljoonien dollareiden suuruinen vahingonkorvaus värinätoiminnon kehittäneelle teknologiayritykselle, Immersionille. Sonyn ja Microsoftin väitettiin tuolloin käyttäneen patentoitua värinäteknologiaa ohjaimissaan ilman Immersionin lupaa.

Nyt Nintendoa ja Microsoftia kohtaan esitetyt vaateet eivät ole pienimmästä päästä. Anascape tahtoo hyvityksiä kaikista väitetyn patenttirikkomuksen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä sekä osuuden niistä voitoista, joita pelitalot ovat ohjaimillaan haalineet. Korvauksia vaaditaan takautuvasti useamman vuoden ajalta, jonka lisäksi Nintendolta ja Microsoftilta edellytetään säännöllisen lisenssimaksun maksamista patenttien hyödyntämisestä tulevaisuudessa. Suuruusluokaltaan korvaussummat ovat hyvin merkittäviä kaikkien asianosaisten taloudelle.

Oikeusasiakirjojen mukaan tapaus on jätetty käsiteltäväksi alkuviikosta. Nintendo ja Microsoft eivät toistaiseksi ole esittäneet virallista selvitystä asiaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Hehhahhahh... kerrankin näin päin. Vahingon ilo on paras ilo :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

noh. eiköhän se japanin verottaja mätkytä sonyä verokierroista vaikka kuinka pulju väittää olevansa verojen yläpuolella =)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

USA on sairas...

muuta siitä ei tarvi tietääkään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämä ei kyllä voi mennä läpi USAssakaan. Nuo patentit on naurettavia ja lisäksi suurin osa niistä on rekisteröity 2005 eli paljon sen jälkeen kun nuo ohjaimet on suuniteltu. Nuo itseasiassa kullostaa aivan siltä, kuin ne olisi suunniteltu WiiRemotea vastaan. Koko juttukin on IGN:nässä Wii puolella.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ahahhahaaaa, kun toinen firma huomasi, että Immersion sai korvauksia lähdettyään sotaan Mikkisoftaa ja Sonya vastaan, niin pitäähän sen itsekin kokeilla samaa. Amerikkalaiset ovat säälittävää porukkaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No huh huh. Kyllä ne Jenkit keksii taas oikeus juttuja.
Ja patentit rekisteröity vasta 2005...onkohan firmakin yhtä vanha?
Pitäisi varmaan patentoida pieru niin olisin rikas mies.
täällä ainakin osa jutusta, Englanniksi:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33466

Eikös silloin aikoinaan, Dreamcastilla ollut samanmoinen ohjain kuin Xboxi.a?
Siis näppäin värit/kirjaimet ja asettelu!
Mielestäni kyseinen ohjain

Ja eikös Sonyllä ole ohjaimessa vstaavaa tekniikkaa, mitä täs on tuullut avattua kaikkien ohjaimet.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos N,S tai M henkisi patentin tosta intiimistä vipraatorista niin silä vois ehkä vetää maton alta noilta yristyksiltä kiskoa rahaa tärinästä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Haha johan repeän :D Microsoft & Nintendo! Älkää maksako tolle paskalle penniäkään >=(

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Jenkeissä toimii ns. reilukerho, joka antaa ennakkotapauksen perusteella voittoja, vaikka tapaus olisikin kuinka hölmö. On ollut mm. juttuja, jossa ennakkotapaus on ollut yli 200 vuotta, ja silti aivan pätevä.

Phoenix Wright paikalle!

Käyttäjän Anaconda kuva
Anaconda

Kun MS ja Iso N saavat sakot, niin saavat kaikki maksaa konsolistaan sen 600 ja pelailla ilman vibraa. Oikeutta on kiva jakaa.