Uusi mobiililaitteilla pelattava Pokémon-peli Pokémon GO on osoittautunut jo massiivisen suosituksi.

Kirjoitushetkellä peli on ehtinyt ilmaantua saataville vasta muutamissa tietyissä maissa, kuten esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta jo nyt se näyttää houkuttelevuudellaan rikkoneen kehittäjä Nianticin ja The Pokémon Companyn odotukset. Palvelinruuhkat ovat muodostuneet nimittäin pelaajien suureksi riesaksi estäen paikoin jopa pelin peluun kokonaan.

Pokémon GO’n virallinen Twitter-tili onkin nyt tiedottanut, että pelin tuomista uusiin maihin on toistaiseksi lykätty, kunnes palvelinogelmia saadaan tasoitettua. Toistaiseksi peliä olla nähty vielä edes Euroopan suurmaissa, eivätkä Nianticin julkaisusuunnitelmat Suomen kaltaisten pienempien maiden suhteen ole vielä olleet myöskään täysin selviä. Sekä Niantic että The Pokémon Company ovat sentään tuoneet mobiilituotteitaan ennenkin ihan Suomeen asti, eli Nintendon Miimoton kaltaista kohtelua Pokémon GO on tuskin kohtaamassa.

Pokémon GO’n tuloa mobiilimarkkinoille on odotettu aina viime vuoden syksystä alkaen. Peli käyttää hyödykseen mobiililaitteiden GPS-ominaisuuksia ja mahdollistaa näin ollen siis taskuhirviöiden metsästämisen käytännössä oikeassa maailmassa liikkuen. Peliä on mahdollista pelata ilmaiseksi, joskin sen myötä se on höystetty myös mikromaksuilla.

Lähde: Pokémon GO (Twitter), Business Insider

Lisää luettavaa