Paper Mario: The Origami King paljastui Switchille – rooliseikkailu jatkuu jo kesällä! / Uutiset / pelaaja.fi

Paper Mario: The Origami King paljastui Switchille – rooliseikkailu jatkuu jo kesällä!

14.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Paper Mario: The Origami King, Paper Mario, 17. heinäkuuta, Nintnedo, Switch, The Origami King,

Eriskumallinen roolipelisarja Paper Mario palaa ja vieläpä kohtalaisen nopeasti. Heinäkuun 17. päivä Switchille tuloaan tekee Paper Mario: The Origami King, joka yhdistelee jälleen luovaa 3D-tutkiskelua ja vuoropohjaista taistelemista.

Uutukaisessa paperista Sienivaltakuntaa uhkaa Origamivaltakunnan kuningas Olly, joka onnistuu kääntämään niin prinsessa Peachin kuin Bowserin alaisetkin hallintaansa muuttamalla näistä paperiesineitä. Marion ja Bowserin onkin lyöttäydyttävä yhteen Ollyn siskon, Olivian, kanssa palauttaakseen kaiken taas ennalleen.

Olivian origamitaitojen ansiosta Mario pääsee itsekin taivuttelemaan pelimaailmassa vastaan tulevia asioita, mitä käytetään hyödyksi varsinkin pulmien ratkonnassa. Varsinaiset taistelut tapahtuvat vuorostaan ympyrän muotoisilla areenoilla, joissa tarkoituksena olisi hyökätä vihollisten kimppuun asettelemalla näitä jonoihin keskenään.

Ensikosketuksen Paper Mario: The Origami Kingin ideoihin voi ottaa pelin trailerilla. Japanilaisella videolla esille on nostettu hieman paremmin myös pelin taistelujärjestelmää.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Super Paper Mario on yksiä kaikkien aikojen lempipeleistäni, mutta Sticker Staria suorastaan inhosin. Tämä menee varmasti hankintaan, enkä jaksaisi millään odottaa.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Tämähän on vuoden valopilkku! Olen todella onnellinen saadessani Switchille lisää laadukasta pelattavaa.

Käyttäjän HumppaLeka kuva
HumppaLeka

Tuo taistelu systeemi jotenkin häiritsee. Mutta muuten näytti hauskalta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hieno uutinen! Ainoastaan jäi avoimeksi kerääkö Mario Expaa. Jos ei, jää kaupan hyllylle.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus Teräskäsine

Hieno uutinen! Ainoastaan jäi avoimeksi kerääkö Mario Expaa. Jos ei, jää kaupan hyllylle.

Kai tuo oli vitsi? Miten tuollainen yksittäinen asia voisi tehdä pelistä kelvottoman, jos mm. musiikki, tunnelma, taistelujärjestelmä ja pituus ovat kunnossa?

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Olipa yllätys! Nyt on Marion juhlavuosi ja paljastuksia on odoteltu. Odotin kuitenkin Directiä ja sitten ehkä jotain uutta Mario, joka julkaistaan joskus. Enemmän odotin kesäjulkaisuiksi remastereita tai remakeja vanhemmista Mario peleistä. Upealta näyttää tuo peli ja osoittaa taas, kuinka hienosti Nintendo osaa luoda omaperäistä grafiikkaa ja tyyliä ja pelattavuuutta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Hayarigami

[quote="Teräskäsine"]Hieno uutinen! Ainoastaan jäi avoimeksi kerääkö Mario Expaa. Jos ei, jää kaupan hyllylle.[/quote]

Kai tuo oli vitsi? Miten tuollainen yksittäinen asia voisi tehdä pelistä kelvottoman, jos mm. musiikki, tunnelma, taistelujärjestelmä ja pituus ovat kunnossa?

Sticker Starissa koko vuoropohjainen taistelusysteemi oli täysin turha, kun taisteluista ei saanut kokemuspisteitä tai oikein mitään muutakaan hyötyä. Melkeinpä sama kuin Pokemonista poistettaisiin exp, miksi edes taistella? En ymmärrän ollenkaan miksi Nintendolla päädyttiin The Thousand-Year Doorin luopua Paper Marioiden kohdalla vuoropohjaisesta taistelusta välillä ja sitten poistaa kokemuspisteet. Taisi kai Color Splashissa olla sama...?

Peli voi olla hyvä, mutta exp. puute on iso asia, se tekee taisteluista todella turhia ja huonontaa pelikokemusta omalla kohdalla merkittävästi. Muuten traileri herätti kyllä kiinnostusta, mutta en ole ainoa, joka jäänyt aprikoimaan tuota taistelusysteemiä ja onko tasokehitystä mukana.

Nostoja