
Paradox Interactive on julkistanut korottavansa Crusader Kings III:n lisäsisällön hinnoittelua.
Studio kertoo keskustelupalstallaan korottavansa Crusader Kings III:n niin kutsuttujen Flavor Packien hintaa. Viestin mukaan Flavor Packien hinta nousee 6,99 dollarista 12,99 dollariin. Paradox ei ole paljastanut uutta eurohinnoittelua, mutta Crusader Kings III:n tähän saakka julkaistut Flavor Packit, Northern Lords ja Fate of Iberia, maksavat tällä hetkellä 6,99 euroa, joten pakettien täkäläinen hinta noussee 12,99 euroon. Paradoxin mukaan myös tulevien Flavor Packien hinnoittelu on linjassa korotetun hinnan kanssa.
Muutoksella ei ole vaikutuksia peruspelin tai Royal Court -laajennuksen hinnoitteluun. Northern Lordsin ja Fate of Iberian hinnankorotuksen kerrotaan astuvan voimaan 13. syyskuuta, joten lisäsisältöpaketit voi vielä siihen asti hankkia nykyisellä hinnalla.
Hinnankorotus on herättänyt negatiivisen reaktion pelaajien keskuudessa. Muutos on saanut tyrmäyksen keskustelupalstan kommenteissa, joissa kyseenalaistetaan tähänastisten lisäsisältöpakettien hinta-laatu -suhdetta uudella hinnalla. Kommenteissa myös penätään Paradoxilta perusteluja korotukselle, mutta studio on toistaiseksi pysynyt vaitonaisena hinnannousun syistä.
Lähde: Paradox Interactive
Kommentit
Fuck you, pay me!
Paradox kyllä osaa tämän paskan syöttämisen uskollisille asiakkailleen, koska tietää, ettei grand strategian ystäville oikein ole muuta kotia tarjolla. Paras asia mitä strategiapelaajalle voisi tässä vaiheessa tapahtua olisi varteenotettavan kilpailijan ilmaantuminen markkinoille.
Uuden Paradox-strategiapelin julkistaminenkin on tätä nykyä uutisena vähän niin ja näin, koska tiedämme jo valmiiksi, että jos peli ei menesty, se tullaan hylkäämään täysin (Imperator: Rome) ja jos se menestyy, se tullaan raiskaamaan ylihintaisella ja tarpeettomalla DLC:llä (Crusader Kings, Europa Universalis), kunnes vihaat peliä, joka oli alkuun lähes täydellinen.
Paradox on kyllä niitä tapauksia että sen tuotosten warettaminen ei tuota pienintäkään omantunnon tuskaa.
Crusader Kings II:ssa voi siis pitäytyä vastakin hyvillä mielin.
Inventiveness, Australian aboriginaalien sivilisaatiot ja vastaavat ovat kieltämättä vähän tauhkaa, mutta mitä tulee pelattavuuden monipuolisuuteen, vaihtoehtojen määrään, monien eventtien ja muiden tapahtumien loogisuuteen, historialliseen tarkkuuteen sekä sisällön silkkaan määrään, EU4 on parhaillaan parhaassa kunnossa koskaan. Esimerkiksi vanha estates-järjestelmä oli täysin exploitattavissa ennen muutoksia ja eri maanosien dynaamisuus vain jatkaa kasvuaan uuden sisällön myötä.
Hölmöjä ratkaisuja ja bugeja toki mahtuu myös mukaan, mutta pelin nykymuotoinen versio on vähintään itselleni selkeästi mielenkiintoisempi kuin sanotaan vielä nelisen vuotta sitten.