Päristelyklassikko Elasto Mania remasteroidaan nykyalustoille / Uutiset / pelaaja.fi

Päristelyklassikko Elasto Mania remasteroidaan nykyalustoille

25.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13
Elasto Mania, remaster, klassikko, Trials

Vuoden 2000 pc-kulttiklassikko Elasto Mania on saamassa oman remasterointikäsittelynsä. Pelin kehittäjät ovat ilmoittaneet, että Elasto Mania Remastered on tekemässä tuloaan vielä tänä vuonna niin Steamiin, Switchille kuin viime- ja nykysukupolven PlayStationeille ja Xboxeille.

Sekä Elasto Mania että Elasto Mania II tekivät jo aiemmin viime vuonna paluun Steam-uusiojulkaisuilla, jotka toivat mukanaan muutamia parannuksia vanhaan kokemukseen. Remastered-versio lupaa jatkaa kokemuksen parantamista heittämällä mukaan vielä muun muassa korkealaatuisempia graafisia elementtejä sekä muutamia muita "herkkuja".

Elasto Manian Steam-version omistajat saavat Remastered-version itselleen veloituksetta. Tarkempaa julkaisuajankohtaan pelille ei ole vielä annettu.

Lähde: Elasto Mania (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tarviiko tätä mihinkään kun on kasa Trialseja olemassa?

Käyttäjän -JJ kuva
-JJ

Ehkäpä ne vanhat tutut kentät, notta pääseekö niitä enää läpi, tahi että taipuuko sormet herkemmin nyt ko on muitakin kilometrejä (vaikkapa trialseja) takana

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Jonne ei muista Elastomania oli kova peli lapsuudessa ❤️

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus
Lainaus zappah

Tarviiko tätä mihinkään kun on kasa Trialseja olemassa?

Trials-sarja on tosiaan kaikin puolin edistyneempi, joten remasteroitu Elasto Mania palvelee lähinnä wanhojen Windowsien alkuperäistä pelaajayhteisiöä. Toisaalta Elasto Manian pelattavuus poikkeaa Trialseista monella tapaa: suurimpina eroina Elmoissa voidaan mainita pyörän keveys ja mahdollisuus kääntyä 180 astetta missä kohtaa tahansa. Tämä mahdollisti vapaan kenttäsuunnittelun, jossa kiivettiin paljon pystysuunnassa puoliramppeja pitkin ja käännyttiin aina kerrosten välissä. Lisäksi kentän läpäisemiseksi piti kerätä kaikki omenat tai mansikat, mikä pakotti riskinottoon ja koluamaan yleensä koko kentän läpi.

Itsehän en koskaan pelannut Elasto Maniaa vaan avoimen lähdekoodin X-Motoa, joka oli käytännössä kopio Elmoista paremmilla grafiikoilla, valikoilla, haamutilastoilla ja kenttäeditorilla. Saattaapi olla eniten pelaamani PC-peli koskaan, sillä sain siihen kulumaan yläasteaikoina ja Windows XP:llä pitkästi yli 200 tuntia. Remasteroitu X-Moto saisikin minut kiljumaan riemusta, mutta vastaavien open source -pelien julkaisuun liittyy liikaa tekijänoikeuspulmia. X-Moto on edelleen ladattavissa ilmaiseksi Windowsille ja Linuxille, mutta cross-play, ohjaintuki ja korjatut resoluutiot lisäisivät varmasti uudelleenpeluuarvoa.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Jonne ei muista tämä peli tuo lapsuuden muistot mieleen

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Lieköhän tarkotuksellista, mutta kieltämättä huvittaa jonne-fraasit tämän yhteydessä, kun Elasto Manian vanha demo oli nimenomaan yksi Jonnewebin ladatuimpia "pelejä".

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Poliisitapaus

[quote="zappah"]Tarviiko tätä mihinkään kun on kasa Trialseja olemassa?[/quote]Trials-sarja on tosiaan kaikin puolin edistyneempi -- poikkeaa Trialseista monella tapaa: suurimpina eroina Elmoissa voidaan mainita pyörän keveys ja mahdollisuus kääntyä 180 astetta missä kohtaa tahansa.

Näinhän se tosiaan on että vaikka Trials on edistyneempi niin siinä ei voi kääntyä :D

Elastossa pystyy myös tekemään aika uskomattomia venymisiä kun ainoat mitkä reagoi maastoon on pyörät ja kuskin pää, joka on se ainoa, joka ei saa osua mihinkään.

Eroja siis on ja kyllä tässä ihan eri kikat mahdollistuu kuin Trialseissa, joten jos sellainen kiinnostaa niin sitä ei Trialsien parista löydä. Tässähän piti useampi omenakin kerätä niin että ajettiin täysillä johonkin että osa pyörästä venyy omenaan asti kun taas Trials pyrkii olemaan aika realistinen fysiikoiltaan - ainakin näennäisesti siis.

Palasin muuten vastikään HD:n ja Evon pariin ja tuli vähän toisia ajatuksia siitä että Trials ei olisi kehittynyt kovinkaan paljoa kuin graafisesti. Varsinkin HD oli niin tönkkö eikä edes uudempi Evo tuntunut yhtä smoothilta kuin Rising. Fusionia en testannut mutta se lienee jo lähempänä Risingia. Rising on näistä ainoa, josta olen kaikki achievementit onnistunut saamaan, joten sen innoittamana palasin keräämään muista ne tekemättömät, kunnes tajusin miksi ne on tekemättä: ei vain pysty. Jos samat pitäisi tehdä Risingissa niin luultavasti onnistuisi - niin paljon parempi tuo uusin Trials silti vain on vaikka äkkiseltään ei uskoisi. Tosin on siinä paljon Ubin tuomia (?) ärsyttävyyksiä sitten lisänä mutta pelimekaniikka on hiotuin.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Action supercrossia tuli pelattua aikoinaan paljonkin, mutta Elasto manian ilmestyessä tais olla jo mitta täynnä, kun siitä ei enään jaksanut niin innostua...

Nyt olis kyllä Limited Runilla tms hyvä sauma tehdä fyysinen painos Elastosta. Ostaisin!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Veljen koneella tätä tuli hakattua. Koukuttava.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Itelläkin tuli Action Supercrossia aikoinaan pelattua niin paljon, että tämä Elasto Mania ei ihan niin paljoa sitten enää iskenytkään. Mutta kyllä tätäkin tuli tahkottua jonkin verran.

Nostoja