PayDay 2:n paljon puhuttaneeseen mikromaksupolitiikkaan on löydetty kompromissi.

Viime viikon lopulla peliin kassakaappien muodossa lisätyt mikromaksut ovat olleet monien keskustelufoorumien kuumin puheenaihe viime päivinä. Varsinaisesti vastaava toiminta ei juuri kohauttaisi nykypäivän rahastuspolitiikkaan tottuneita pelaajia, ellei peliä kehittävä Overkill Software olisi toistellut useampaan kertaan pitävänsä teoksensa mikromaksuvapaana.

– Ei. Ei. Luoja, toivottavasti ei. Ei ikinä, pelin pääsuunnittelija David Goldfarb totesi mikromaksuista kyselleelle GameSpotille vuonna 2013.

Vihamyrskyn silmään joutunut Overkill Software vakuutti sunnuntaina kuuntelevansa fanien palautetta, mutta ilmoitti kompromissia lykättävän vähintään viikon loppuun asti. Pelin tämänpäiväinen päivitys tuo kuitenkin mukanaan odotettua hätäisemmän ratkaisun: kassakaappien avaamiseen tarvittavia, oikealla rahalla ostettavia poria voi nyt myös ansaita onnistuneista ryöstöistä pulittamatta niistä pennostakaan.

Tiedossa ei ole, kuinka harvinaisia ilmaiset porat ovat, mutta oletettavasti Overkill pyrkii löytämään tasapainon, joka ei pilaa maksullisten porien arvoa. Tällä hetkellä porat kustantavat Steamissa 2,20 euroa kappale, ja kassakaappien harvinaisimmista aarteista pyydetään Steamin kauppapaikalla jopa viittäkymmentä euroa.

Lähde: Overkill Software, VG247, Kotaku

Lisää luettavaa