Pc-roolipeli Paranoia teki yllätyskadon ilman kummempia selityksiä / Uutiset / pelaaja.fi

Pc-roolipeli Paranoia teki yllätyskadon ilman kummempia selityksiä

9.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Paranoia, Happiness is Mandatory, Epic Games Store, EGS, Cyanide, Bigben Itneractive

Joulukuussa lyhyen viivästyksen jälkeen julkaistu pc-roolipeli Paranoia: Happiness is Mandatory on tehnyt katoamistempun Epic Games Storessa. Peli oli näennäisesti saatavilla vielä tammikuun puolivälissä, mutta enää sille ei löydy enää edes omaa tuotesivuaan pääasialliselta kauppapaikaltaan.

Käsiksi peliin on yhä mahdollista päästä hankkimalla siihen Epic-avain esimerkiksi Humble Storessa, mutta mitään suoraa ostopaikkaa sillä ei tällä hetkellä ole. Steamiinkin sen on ollut määrä ilmestyä myyntiin vasta ajallisen Epic-yksinoikeussopimuksen umpeutuessa.

Paranoian sosiaalisen median kanavat ovat myös olleet hiljaisena sitten tammikuun alun, eikä niitä ole päivitetty esimerkiksi huomioimaan Epic-katoa. Virallisissa linkeissä pelistä kiinnostuneita ohjataan siis yhä Epic-kaupan puoleen.

Kommentteja pelin kadosta ei ole annettu mitään muutakaan kautta. Asiasta ensimmäisenä uutisoinut VG247 kertoo, ettei se ole toistuvista pyynnöistä huolimatta saanut vastausta julkaisija Bigben Interactivelta tapahtuneeseen liittyen. Kehittäjät Cyanide ja Shamrock vuorostaan toteavat, etteivät he voi antaa virallista lausuntoa asiasta, kun taas Epic Games on ohjannut olemaan yhteydessä hiljaisena pysyneeseen Bigbeniin. 

Paranoia: Happiness is Mandatory perustuu kohtalaisen maineikkaaseen Paranoia-pöytäroolipeliin, joten taustalla voivat hyvinkin olla jonkinlaiset lisenssointiasiat. Peli ei ole ollut toki myöskään mikään järisyttävä arvostelumenestys, mutta eipä se juuri ole estänyt ennenkään pelien pysymistä saatavilla.

Pelaaja-lehden arvostelun Paranoia: Happiness is Mandatorysta löytää uunituoreesta helmikuun numerosta

Lähde: VG247, GamesRadar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Äänipuoli ainakin tuntuu olevan lainattu muilta

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Paranoia on sellainen pöytäroolipeli, josta on avain mahdoton tehdä tietokonepeliä. Ehkä joku proseduraalisesti gerenoitu MMO voisi olla mahdollinen, mutta vahvasti scriptattu peli sotii koko Paranoian ideaa vastaan.

Nostoja