Pc:n legendaarinen freeware-peli Dwarf Fortress saapuu Steamiin ja vieläpä grafiikoiden kera

Dwarf Fortress tuodaan saataville uudessa muodossa, jotta kehittäjät voisivat kerätä enemmän pätäkkää läheistensä sairaskuluihin.

13.3.2019 21:15

Legendaarinen simulaatioteos Dwarf Fortress on tulossa saataville uusilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Tarn ja Zach Adamsin klassisen iImaisversion rinnalle on lähitulevaisuudessa tupsahtamassa maksulliset Steam- ja itch.io-versiot, jotka tuovat peliin mukanaan uuden vaihtoehtoisen ilmeen, lisää musiikkia ja automaattiset päivitykset. 

Steamissa peli varustetaan lisäksi vielä Steam Workshop -tuella.

Hintaa maksullisille versiolle kertyy näillä näkymin oletuksena noin 20 euroa. Niiden julkaisu ei tarkoita loppua klassiselle versiolle, vaan pelin päivittyminen jatkuu normaalisti vastaisuudessakin.

Syy uusien versioiden taustalla on harmittava. Keskeisenä tavoitteena Tarnilla ja Zachilla olisi niiden avulla kasvattaa tietoisuutta pelistä sekä sen yhteisöä ja samalla myös kerätä hieman ylimääräistä rahaa tukeakseen vakavista terveysongelmista kärsiviä perheenjäseniään. Veljeksiä voi yhä tukea myös suorilla lahjoituksilla ja Patreonin kautta, joskin he ovat parhaillaan epäileviä myös Patreonin tulevaisuudesta.

Alkuperäinen Dwarf Fortress.

Steam- ja itch.io-julkaisussa Adamseja tukee kanadalainen indiestudio Kitfox Games. Kahdeksanhenkinen tiimi hoitaa hankkeen markkinointi- sekä asiakaspalvelupuolta ja kertoo saavansa uusien version tuotoista itselleen 20 prosentin lohkon.

Tekstipohjaisen ulkoasun varaan alunperin rakennettu Dwarf Fortress julkaistiin yleisön saataville vuonna 2006 ja monet tuntevat sen usein vähintään monimutkaisesta luonteestaan. Pelin päätilassa tarkoituksena olisi rakentaa kukoistava kääpiölinnoitus, mutta yhtälailla tarjolla on Rogue-henkinenvuoropohjainen seikkailutila ja eräänlainen taisteluareenasimulaattori. Virallisemmin peli on kantanut myös nimeä Slaves to Armok: God of Blood Chapter II: Dwarf Fortress.

Lähde: Kitfox Games (Google Doc)

Lisää luettavaa