Pelaa reilua sataa peliä vitosella kuussa – Applen oma pelipalvelu Apple Arcade käynnistyy nyt syyskuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelaa reilua sataa peliä vitosella kuussa – Applen oma pelipalvelu Apple Arcade käynnistyy nyt syyskuussa

10.09.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Apple Arcade, Oceanhorn, Oceanhorn 2, Knights of the Lost Realm, 19. syyskuuta, julkaisupäivä, Apple, Mac, iPhone, iOS, iPad,

Aiemmin keväällä paljastettu Apple Arcade -pelipalvelu lanseerataan 150 eri maassa syyskuun 19. päivä, teknologiajätti on vahvistanut viimeisimmässä lehdistötilaisuudessaan.

Palveluun luvataan lähellä julkaisua jo reilua sataa peliä, jotka ovat kaikki pelattavissa läpi eri Apple-laitteiden aina Mac-tietokonesta iPadeihin, AppleTV:hen ja iPhone-luureihin. Hinnaksi sille kertyy Yhdysvalloissa viisi dollaria, eli Euroopassa pyörittäneen jossain viiden euron tietämillä.

Kaikkien Apple Arcade -nimikkeiden on määrä olla vapaita mainoksista ja mikromaksuista, eikä jatkuvaa nettiyhteyttä tarvita. Kyseessä ei ole siis suoratoistopalvelu, vaan pelit ladataan aina käytössä olevalle laitteelle.

Palvelun löytää omalta App Storessa omistetulta välilehdeltään. Palveluun jo näin ennakkoon vahvistettuja pelejä ovat olleet esimerkiksi seikkailupeliklassikolle jatkoa tarjoava Beyond a Steel Sky, suomalaisen Cornfox & Brosin Zelda-henkinen seikkailu Oceanhorn 2, ruotsalaiskehittäjä Simogon musiikkipeli Sayonara Wild Hearts ja Abzu-sukeltelupelin tehneen Giant Squidin uusi seikkailuteos The Pathless..

Ohessa CNET-sivuston poimintoja viimeisimmistä Apple Arcade -esityksistä.

Lähde: Apple

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Olisi mielenkiintoista nähdä ns. perinteinen Match3 pelisovitus tällä jakelumallilla

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jaa, läjä pelejä, joita en tule ikinä pelaamaan. Huolestuttavaa tämä palveluiden lisääntyminen kun kohta tilanne on sama kuin suoratoistopalveluissa: mitenkään et koe kaikkea jos et tilaa kaikkea.

Jo sen takia toivon että noiden rinnalla säilyisi myös fyysiset pelit. Digi ei ole kiinnostanut ikinä kuin pakon edessä ja vielä vähemmän suoratoisto/kuukausipalvelut, joista voi sisältöä poistua milloin tahansa. Kaiken huippu kaikissa Netflixeissä on se, että on tehty tarkoituksella hankalaksi selata ja nähdä mitä sisältöä palvelussa edes on. Jos ei ole tilaus aktiivinen, niin ei pääse edes katsomaan. Erillisiä sivustoja on pitänyt tehdä tätä varten ja niiden haut ja listaukset on yhtä vajaita ja huonoja käyttää.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Ongelmana on mielestäni näiden palveluiden yksinoikeissisältö. Itse kun toivoisin pelien tulevan pelattavaksi kaikille mahdollisille alustoille (tietyin ehdoin), niin tämänkaltaiset palvelut eivät oikein miellytä.
Sen lisäksi koska kyseessä on Apple, niin voisin kuvitella heidän vaativan, että pelit käyttävät heidän suljettuja rajapintojaan.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Itsellä on IPad, niin seuraan tilannetta, mutta tuskin siellä on sellaista määrää laatua millä minut saataisiin mukaan. Tuota konsoli pelattavaa kun on ihan tarpeeksi!

Nostoja