Pelaaja 224: Näin kolikkopelihallia pyöritetään vuonna 2021 – "Kyllä tätä joutuu yksin tekemään" / Uutiset / pelaaja.fi

Pelaaja 224: Näin kolikkopelihallia pyöritetään vuonna 2021 – "Kyllä tätä joutuu yksin tekemään"

4.08.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3
Pelaaja 224: Näin kolikkopelihallia pyöritetään vuonna 2021

Pelaaja-lehden heinä- ja elokuun kesänumero 224 on kaupoissa. Sen sivuilla vieraillaan muun muassa Helsingin Malmilla sijaitsevassa Sugoi-pelihallissa.

Kolikkopelihallit ovat olleet jo kauan uhanalainen luonnovara, mutta edes Suomesta ne eivät ole päässeet katoamaan täysin. Selvitimmekin Sugoin perustajan Markus Aution kanssa, millainen ihminen päätyy pyörittämään omaa pelihalliaan ja mitä se oikein vaatii.

Autio ei kerro mieltävänsä itseään yrittäjähenkiseksi. Asioiden tekeminen omatoimisesti kyllä kiehtoo, mutta hän myös toteaa suoraan, että luovuttaisi hallinnolliset asiat mielellään jonkun toisen vastuulle. Pelihallitoiminnan realiteetit ovat kuitenkin sellaiset, ettei monen ole mahdollista, jos sitä haluaa tehdä työnä pelkän harrastuksen sijaan.

– Ongelma on se, että tämä on niin pienen piirin hommaa, ettei kakkua voi jakaa toisen kanssa. Kyllä tätä joutuu yksin tekemään, Autio taustoitti.

Kattavan artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden kesänumerosta 224. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Helmi paikka. Harmillisen harvoin tulee kyllä käytyä

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

On kyllä ikävä tuonne ja halu päästä näkemään laajennetut tilat! Ehkä sitten joskus kun on rokotukset saatu.

Käyttäjän Ervo kuva
Ervo

Jahka Sugoi ja muu maailma selviää pandemiasta niin seuraavalla stadivisiitillä käydään koko perheen voimin, jäi 2019 kesällä valitettavasti välistä.