Pelaaja-lehden heinä- ja elokuun kesänumero 224 on kaupoissa. Sen sivuilla vieraillaan muun muassa Helsingin Malmilla sijaitsevassa Sugoi-pelihallissa.

Kolikkopelihallit ovat olleet jo kauan uhanalainen luonnovara, mutta edes Suomesta ne eivät ole päässeet katoamaan täysin. Selvitimmekin Sugoin perustajan Markus Aution kanssa, millainen ihminen päätyy pyörittämään omaa pelihalliaan ja mitä se oikein vaatii.

Autio ei kerro mieltävänsä itseään yrittäjähenkiseksi. Asioiden tekeminen omatoimisesti kyllä kiehtoo, mutta hän myös toteaa suoraan, että luovuttaisi hallinnolliset asiat mielellään jonkun toisen vastuulle. Pelihallitoiminnan realiteetit ovat kuitenkin sellaiset, ettei monen ole mahdollista, jos sitä haluaa tehdä työnä pelkän harrastuksen sijaan.

– Ongelma on se, että tämä on niin pienen piirin hommaa, ettei kakkua voi jakaa toisen kanssa. Kyllä tätä joutuu yksin tekemään, Autio taustoitti.

Kattavan artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden kesänumerosta 224. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa