Pelaaja pelasi 360:n tulevaa räiskettä, uusi video / Uutiset / pelaaja.fi

Pelaaja pelasi 360:n tulevaa räiskettä, uusi video

8.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
19

Loppuvuoden pelirintaman vähemmän puhuttu tapaus on Crackdown. Pelin taustavoimana seisoo Dave Jones, joka johti ensimmäisen ja toisen Grand Theft Auto -pelin kehitystä. Lisäksi mies kehitti monen rakastaman klassikon, Lemmingsin.

Microsoftin julkaisema ja skottilaisen Real Time Worldsin luoma peli osoittautui ensitestissä toimivaksi toimintapeliksi, joka lunasti kesäkuun Pelaajan E3-ennakkopäätöksen, jossa jo kiiteltiin todellista hiekkalaatikkomaailmaa ja supersankarikykyjä.

Voit katsoa videon (matalaresoluutio (hitaammille koneille) tai 720p (vaatii tehokkaan koneen)) ja lukea sitten lyhyitä huomioita pidemmästä ensikosketuksesta peliin. Lisää Crackdownista ja Real Time Worldsistä voit lukea myös syyskuun Pelaajassa.

Pelissä erikoisinta on rakenne. Crackdownia ei pelata laisinkaan tehtävinä, vaan pelaajalla on ympärillään valtava pelimaailma, jossa hän saa liikkua vapaasti ja kehittää hahmoaan paremmaksi ampumisessa, ajamisessa, hyppäämisessä, voimassa ja räjähteiden käytössä. Tavoitteita on tasan yksi: maailmasta löytyy 21 rikollispomoa, jotka pelaajan ohjaaman agentin täytyy tappaa - miten, missä ja milloin on kuitenkin täysin itse päätettävissä. Toki pelaaja voi myös kaahailla ajokisoissa tai keräillä talojen katoilta ja muista vaikeasti saavutettavista paikoista kätkettyjä merkkejä.

Esimerkiksi yksi pomoista piilottelee pelimaailmana toimivan suurkaupungin laidalla olevassa majakassa. Reittejä löytyy monta: kiipeilemällä kallioita pitkin pelaaja voi päästä hyviin asemiin tarkkuuskiväärin kanssa. Kova äijä puolestaan rynnäköi vartijoiden läpi. Rattimies hyppää maastoajoneuvolla suoraan päämajan keskelle ja räjähde-ekspertti heivaa rikollispomon lähelle kranaatteja. Yhteistä kaikilla on näyttävä lopputulos.

Tekijät uskovat, että erilaisten tappotapojen videoista tulee suosittua Youtube-viihdettä, kun pelaajat haluavat näyttää toisille miten eri tavoilla rikollispomot voi kukistaa.

Videolla kannattaa kiinnittää huomiota myös sankarin hyppimiseen ja kiipeilyyn. Pelihahmon kykyjen kehittyessä agentti pystyy loikkimaan pilvenpiirtäjien katoilta toisille supersankareiden tyyliin. Kaikkialle pelimaailmassa pystyy kiipeämään - jopa kilometrien korkuisen agenttipäämajan katolle. Siihen liittyy yksi pelin saavutus eli Achievement - kuinka korkealle saat pelihahmosi? Maailmanlaajuisilla Xbox Live -pistelistoilla ihmetellään todennäköisesti pian, kuinka päämajan katolta hahmo vielä räjäytetään ylemmäksi taivaalle.

Explosion_at_Dusk.jpg

Crackdownin fysiikkamalli mahdollistaa monenlaista viihdettä. Toisessa Achivementissä kisataan, kuka onnistuu pomputtamaan autoa ilmassa pisimpään. Fysiikkamallia näkee myös videolla kun agentti potkii auton jengiläisen päälle.

Huomio kiinnittyy tähtäysjärjestelmään. Crackdownissa pelaaja lukittuu kohteeseen, jonka jälkeen oikean analogitikun välillä voi tähdätä tarkemmin yksittäisiin osiin. Esimerkiksi ylös tikkua painamalla voi tähdätä pääosumia, tai ajoneuvoon lukittuessa alas painamalla ampua renkaat puhki. Moottoritiellä ajavien autojen renkaita ampumalla saa aikaan näyttävästi katon kautta ympäri kieppuvia siviilejä.

Lopullisen tuomion Crackdownista voi antaa vasta kun peliä on päässyt tahkoamaan rauhassa. Ovatko eri rikollispomot tarpeeksi erilaisia kohteita, jotta kaikkien metsästämisessä riittää haastetta? Jaksaako pelin valtavassa hiekkalaatikossa leikkiä? Kuinka pitkälle Real Time Worlds ehtii hioa avoimen maailman, jotka liian monesti ovat bugien riivaamia?

Pelaaja seuraa tarkasti Xbox 360:n erikoisimpiin kuuluvan pelin kehitystä. Crackdown ilmestyy vielä ennen vuoden loppua.

Boom.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Itse oudoksun vähän pelin graafista ilmettä. Tämän kaltainen cel shading ei ole kovin kaunista katseltavaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tää peli vaikuttaa kyllä todella lupaavalta ainakin videoiden perusteella. Luultavasti menee ostoskoriin :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mielestäni cel shading sopii peliin kyllä todella hyvin ja tuo vähän vaihtelua varsin samannäköisiin 3rd person toiminta peleihin..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kun minä olin nuori niin lode runner oli kova peli. Tämmösset turmelee nuorison mielen.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Pelin visuaalinen tyyli sopii supersankarikykyihin. Crackdown vaikuttaa tällä hetkellä lupaavammalta kuin Saint's Row. Jotenkin tuo täysin överiksi vedetty meno ei vaikuta niin pahalta GTA-apinoinnilta kuin Volitionin tuotos. Toivottavasti kaistapäiseen menoon on saatu riittävästi vaihtelua ja haasteita.

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

Tämä kuulostaa aika hyvältä, olisikohan tässä toinen syy ostaa uusi Xbox...

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Graffahan ei ole cel-shaded, vaan tekstuurit ovat värikkäitä ja tavallaan yksinkertaisia. Tehosteina käytetään varsin näppärän näköisiä nykyshadereita, joten lopputulos on jännä sarjakuvan ja realismin yhdistelmä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikuttaa vähän hassulta toi painovoima..

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Tämä peli kiinnostaa PALJON enemmän kuin GTA3.5 (eli Saint's Row). Etenkin kun luin että 21 rikollispomoa täytyy tappaa, järjestyksellä ei varmaankaan väliä. Myös se koska tapat ja miten tapat eivät myöskään ole mitään mitä täytyy orjallisesti noudattaa. Erittäin positiivisen kuvan antoi tämä teksti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pelivideot on kyllä näyttäny loistavilta eikä itseä ainakaan häiritse tuollainen sarjakuvamainen tyyli.
Nimim. odotan kieli pitkällä

Nostoja