Pelaaja pelasi GTA:n haastajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelaaja pelasi GTA:n haastajaa

4.08.2006 // Kirjoittanut: Riot
17

Todellinen yllättäjä on täällä! Hitaasti mutta varmasti THQ:n Saints Row on muuttumassa raakileesta yllättävän viihdyttäväksi ja teknisesti toimivaksi peliksi.

Siitä ei pääse mihinkään, että kyseessä on häpeilemätön Grand Theft Auto -kopio, jossa uusiden ideoiden sijaan on lähinä yritetty tehdä kaikki paremmin kuin GTA-peleissä, ainakin tekniseltä kantilta. Kokeilimme lähes valmista ennakkoversiota toimituksessa useamman tunnin ajan ja pelatun perusteella Saints Row onnistuu tarjoamaan uusiakin asioita.

Pelin on tehnyt amerikkalainen Volition, jonka käsialaa ovat olleet Red Faction 1 ja 2 ja parin vuoden takainen toimintapeli The Punisher. Asialla on kokenut porukka ja se onkin valanut uskoa Saints Row-projektiin. Viimeisen parin vuoden aikana pelistä esitellyt demot eivät vakuuttaneet, kunnes tämän vuoden E3-messuilla näytti jo huomattavasti paremmalta.

ISOPelaaja-image29.jpg

Toimituksessa ollaan suhtauduttu melko skeptisesti peliin, mutta ennakkokoodin pelaileminen on lähinnä aiheuttanut sellaisia kommentteja, kuin "no eihän tää ole lainkaan huono..."Onpas yllättävän hauska" ja "tää näyttää ihan helvetin siistiltä". Voidaan huoletta sanoa, että Saints Row on yllättämässä erittäin positiivisesti.

Aluksi luodaan monipuolisella hahmonluontityökalulla oma hahmo. Eniten voi säätää kasvoja, mutta hahmon nimeen ei voi vaikuttaa. Vaatettaminen tapahtuu itse pelissä. Hahmonluonnista siirrytään välianimaatioon, jossa pelaaja pelastuu drive byltä ja liittyy sen seurauksena 3rd Street Saints -jengiin. Välianimaatioiden laatu vaihtelee kehnosta hyvään. Hahmot eivät näytä järin hienoilta vaan muovisilta. Pelitilanteessa hahmomallit ovat kuitenkin yksityiskohtaisia ja hyvin animoituja. Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa ikävän selvää, etteivät dialogi ja yleinen läppä yllä lähellekkään Rockstarin tyyliä. Se ei kuitenkaan estänyt meitä pitämästä hauskaa pelin parissa.

Ainakin aluksi tarkoituksena on vallata Stilwaterin kaupungin kadut takaisin 3rd Street Saints -jengin haltuun ja kerätä kunnioitusta. Jälkimmäistä, ja rahaa, kerätään suorittamalla kaikenlaisia sivutehtäviä, joita pelissä on runsaasti. Näitä suorittamalla kerätään kunnioitus-pisteitä, jotka puolestaan avaavat tarinatehtäväketjuja.

Sivutehtävät ovat viety selvästi eteenpäin GTA:han verrattuna. Vaihtelua ja vaihtoehtoja on enemmän. Pelaaja voi esimerkiksi suorittaa Mayhem-tehtäviä, joissa on tehtävä tietyssä kohteessa vaadittu määrä taloudellista tuhoa. Kokeilemme tälläistä tehtävää, jossa vanha rouva haluaa kostoa ex-aviomiehelleen... Se tehdään räiskimällä rouvan osoittama ravintola maan tasalle. Sinänsä yksinkertaista, mutta sivutehtäviinkin on tehty alustus välianimaatioineen.

ISOPelaaja-image28.jpg
Ajoneuvofysiikka on vaikuttavaa. Kunnon kolarit lennättävät autot ilmalentoihin ja eri ajoneuvoilla on selvästi erilaiset ominaisuudet.
ISOPelaaja-image21.jpg
Tässä Mr Kurklake jyrää limusiinillaan!

Kivan näköistä

Peli näyttää hyvältä ja ohjaus toimii. Siinä heti kaksi isoa parannusta, jota tälläiset pelit ovat kaivanneet. Ampuminen ja tähtäimen liikuttelu toimivat sulavasti. Erillistä nappia kohteiden lukitsemiseen ei ole, mutta sitä ei ensimmäisten pelituntien aikana edes kaivannut.

Stilwaterin kaduilla on elämää, autot tuntuvat hyviltä ohjata eikä latausaikoja ole. Aamulla ja öisin kaduilla on selvästi vähemmän elämää kuin keskellä päivää. Piirtoetäisyyskin on vaikuttava. Musaa tarjotaan useamman radiokanavan kautta, mutta biisit eivät ainakaan vielä jääneet mieleen.

ISOPelaaja-image48.jpg
Ei hätää rouva, kyllä me kostamme puolestasi. Paa sitä hilloo kuitenkin tiskiin!

ISOPelaaja-image42.jpg
Pelaaja ei kuollessaan menetä keräämiään aseita.

Saints Row julkaistaan Xbox 360:lle syyskuun 1. Pelin demo on ladattavissa Xbox Marketplacella.

ISOPelaaja-image61.jpgISOPelaaja-image34.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onko tätä tulossa PC:lle lainkaan?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Miksi se PC:lle tulisi waretettavaksi..konsolithan ne nykyään tuottavat rahaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Waretetaan modattuun xboxiin ;-)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No vaikka sen takia tulisi PC:lle warettavaksi että voisin hakea sen netistä ja pelata sitä? Tyhmäkö olet?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tätä on myös varmasti mukava pelata livessä,jengisodat pystyyn!

Käyttäjän Jellona kuva
Jellona

Hyvältä näyttää mutta voiko Saints Row:ssa ajella kyttäautoilla ja jahdata rikollisia kuten GTA:ssa?

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Näyttää kyllä pirun hienolta! Taas yksi syy hankkia sitten joskus XO.

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Demon pitäisi olla Marketplacessa 1.8.

Jenkkilässä tuota demoa ollaan jo jaettu ennakkotilaajille preorder-kitin mukana.

Käyttäjän Leise kuva
Leise

Tässä olisi tarjolla videoita tuosta demosta, joka tosiaan on jo ladattavana Amerikoissa:
http://www.xboxyde.com/news_3192_en.html

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ehkä nyt kuitenkin odotellaan sitä oikeaa GTA:ta.

Nostoja