Pelaajan raportti DigiExposta / Uutiset / pelaaja.fi

Pelaajan raportti DigiExposta

6.11.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
202

DigiExpo järjestettiin viikonloppuna kolmannen kerran Helsingin Messukeskuksessa. Pelien lisäksi tapahtumassa olivat esillä muun muassa kotiteatterit, televisiot, kamerat, tietokoneet ja matkapuhelimet. Digipuolen ohella Messukeskuksessa järjestettiin laskettelukauden avanneet Ski- ja BoardExpo.

Messuilla riitti paljon kävijöitä jokaisena päivänä. Lauantaina vierailijoita oli odotetusti eniten, jolloin Suomessa debytoineiden Wiin ja PlayStation 3:n testaamiseen oli jonotettava pahimmillaan yli tunti. Testikoppien ja messutyttöjen lisäksi katseet kiinnittyivät pelilavalle, jonka ohjelman esittelystä vastasivat Thomas Puha ja Miika Huttunen. Lavalla nähtiin muun muassa peliskaboja, tuote-esittelyä ja musiikkiartisteja.

Lava.jpg
Pelilavan porukka vauhdissa

Seuraavan sukupolven konsolit vetonauloina

Nintendon suhteellisen tiiviillä messuosastolla kuhisi taukoamatta läpi viikonlopun. Testattavina olivat kuukauden päästä Euroopassa julkaistava Wii sekä supersuositun Nintendo DS:n jouluhitit. Wii-peleistä mukana olivat muun muassa The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3: Corruption ja Wii Sports. Tarkemman raportin Wiin tarjonnasta DigiExpossa voit lukea täältä.

Nintendo2.jpg
Nintendon osastolla riitti kuhinaa

Wiitä pääsi testaamaan huomattavasti pienemmällä jonotuksella kuin PlayStation 3:a, jonka pelaamista joutui odottamaan pahimmillaan yli tunnin. Xbox 360:n kilpailijat konsolisodassa tekivät viikonloppuna ensiesiintymisensä Suomessa, joten jonottaminen ei tullut yllätyksenä. PlayStation 3:n tarjontaan kuuluivat Motorstrom, Ridge Racer 7, Resistance: Fall of Man ja Lair.

Pelit olivat vielä kovin aikaisessa vaiheessa, joten niistä ei saanut vielä edes kunnon testikuvaa. Oikeastaan lähimpänä totuutta oli Ridge Racer 7, joka pyöri ainoana PS3-pelinä 1080p-resoluutiolla. Lairissa käytetty liikkeentunnistus ei toiminut kovinkaan hyvin ainakaan verrattuna Wiin tekniikkaan. Yleisesti ottaen pelit näyttivät hyvältä, mutta esimerkiksi Motorstormia vaivasi vielä ajoneuvojen hitaus, joka poistunee lopullisesta versiosta. Sixaxiksen alemmat olkanapit ja niiden liikerata tuntuivat todella oudoilta, mutta niihin tottuu varmasti pidemmän pelaamisen jälkeen. Valitettavasti DualShockia tuli vielä tässä vaiheessa kuitenkin ikävä.

PS3.jpg
PS3 pysyi kalterien takana läpi viikonlopun

EA:lla ennätyssuuri messualue

Electronic Arts säväytti heti messualueensa poikkeuksellisella koolla: pitkien konsolirivien lisäksi tilaa oli varattu kalustetuille rentoutumisnurkille ja sponsoriautoille. Valitettavasti osaston tarjonta ei ollut kovinkaan kummoista, sillä lähes kaikki testattavana olleet pelit ovat jo myynnissä. Sen perusteella jättiyhtiö on siis puskenut jouluhittinsä jo markkinoille. Pelattavana olivat muun muassa Fifa 07, NHL 07, Need for Speed: Carbon, Battlefield 2142 ja The Sims 2.

Microsoft jäi puolestaan melko pahasti muiden jalkoihin. Toki Xbox 360 -konsoleita oli runsaasti ympäri messuhallia, mutta yhtiön huomio keskittyi pitkälti odotettuun Gears of Wariin. Missä olivat joulun hittipelit Tony Hawk's Project 8, Rainbow Six: Vegas ja Call of Duty 3? On kuitenkin todettava, että K18-alueella esitelty Gears of War todella säväytti laadullaan ja oli messujen parhaimmistoa. Testikonsoleita vahtivat vakuuttavan hartiakkaat vartijat.

GoW.jpg
Gears of War -ständi oli tarkoin vartioitu..

Gow2.jpg
..Finluxin ständin vieressä oli kuitenkin konsoli, jonka ääreen saattoi livahtaa hieman helpommin

Pelaajan osasto oli puolestaan erittäin jalkapallopainotteinen. Kauniiden messutyttöjen ohella ständillä nähtiin Pro Evolution Soccer 5:n kovimmat suomalaispelaajat ja pelin SM-kilpailuiden lopputurnaus. Lisäksi testattavana oli Pro Evolution Soccer 6 PlayStation 2:lla ja Xbox 360:lla.

Messutytöt3.jpg

Singstar perinteinen hitti

Kuten aiemmissakin DigiExpoissa, PlayStation 2:n ylivoimaisesti suosituin peli oli uusi Singstar. Kävijät pääsivät todistamaan laulutaitojaan kotimaisten klassikkokappaleiden tahtiin. Yksi suosituimmista oli myös Buzz-tietovisailu, joka kiinnosti erityisesti nuorempaa kävijäkuntaa. Messujen hyvää musiikkipelitarjontaa täydensi Guitar Hero 2. PSP-osastolla nähtiin myös syksyn kuumimpia pelejä, joista Daxter keräsi eniten kiinnostusta.

Kauppa.jpg
Myös pelikauppa kävi kuumana

Kaiken kaikkiaan messut olivat hyvin kaksijakoiset: Wiin ja PlayStation 3:n testaaminen oli todella hienoa, mutta muutamaa helmeä lukuun ottamata viikonlopun pelitarjonta oli varsin köyhää. DigiExpon suurimpina onnistujina voisi mainita Wiin ja Gears of Warin. Erityisesti Wii kansoitti päälavan edustan täpötäyteen monta kertaa päivässä. Ensi vuoden messujen pelitarjonnalta on lupa odottaa erittäin paljon. Silloin Xbox 360 on ollut markkinoilla lähes kaksi vuotta ja PlayStation 3 sekä Wii juhlivat yksivuotissynttäreitään.

Wii3.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Huh.
Tuosta ei kyllä uskalla luistella läpi:
http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2006/11/GoW.jpg

Käyttäjän Crono kuva
Crono

GoWin "vartijat" nappasivat olkapäästä kiinni kun pyrin pelailemaan. Pumppu hyppäsi kurkkuun asti kun käännyin ja näin tuollaisen mörön. Vielä tässä iässä joutui kaivamaan korttia lompsasta.. No taisivat kysyä kaikilta paperit, vaikka millainen karvanaama olisi pelaamaan pyrkinyt.

Puhaa piti perjantaina napata hihasta kiinni ja kysellä fiiliksiä, mutta en prkl uskaltanut. Oli niin pelottavan näköinen hemmo. Resistancea demotessa repeilin rivistön takaosassa kun Puha laittoi chimeran ja sen veljen "vaihtoon".

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Heh, kiltisti vartijat väistivät kun menin testaamaan GOWia. On kivaa olla iso :D
Harmi vain että peli oli juuri niin tylsä kuin miltä se on näyttänytkin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

vierailija, kannattaisi tutustua pelin taustoihin, tarinaan ja muuhun semmoseen ennenkun rupee avautumaan. kuka tahansa joka hyppää kylmiltään tuommoisen pelin puikkoihin luultavasti sanoisi samaa. mutta asia on juurikin päinvastoin, siitä tulee taatusti vuoden parhaimpia pelejä.

Käyttäjän Albiinosaatana kuva
Albiinosaatana

se mitä minä testasin GoW:a ei oikein iskenyt :/ mutta ehkäpä tuohon peliin sitten pitää perehtyä enemmän.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

gears of war todellakin vuodenparhaimmistoa ja alan wake on toisena odotuslistalla.

Käyttäjän Anaconda kuva
Anaconda

Vai on Pelaajakin sortunut booth babeihin. ;)

Ihan jees messut, itsekin kävin Puhaa tölläämässä. Samoin koitin kävellä pokkana noiden heppujen ohi pelaamaan, kunnes tunsin kanssa käden olkapäällä ja takaa kuului "poika". Ei sitä viitsinyt tuollaisille asemastaan nauttiville hepuille ruveta kitisemään, että yli 18-vuotias ei ole enää poika, mutta kiltisti kaivoin pahvit esiin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ääh... Oisin halunnu päästä kokeilemaan Gears of Waria, mutta kun en ole täysi-ikäinen ja vartijoiden ohi ei oikein uskalla livahta... Hrr...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

PS3 oli paha pettymys. Grafiikka ei pärjää Xbox360:lle ja pelien pelattavuudessa ei ole tapahtunut mitään uudistuksia.

Käyttäjän jones kuva
jones

Kaikin puolin onnistuneet messut myös Pelaajalta.
Standillä oli satsattu etenkin Pro Evolution Socceriin ja se oli hieno asia turnauksen kannalta.
Nintendo näytti jälleen sen miksi Wiistä pitää innostua mutta kilpailijat eivät oikein jaksaneet panostaa.. PS3 pelit toki omasta mielestöni näytti hienoilta mutta silti jäi jotain hampaan koloon enkä oikein tiedä mitä.

Nostoja